Μείωση ΦΠΑ στο 6% στην παροχή θέρμανσης μέσω Τηλεθέρμανσης

0
230

Ο Μαρίνος Ρουσιάς σύμβουλος του Υπουργείο Εσωτερικών, αναφέρει σε σημερινή του δημοσίευση:

Η παροχή θέρμανσης μέσω δικτύου (τηλεθέρμανση), πρόκειται να ενταχθεί στον μειωμένο συντελεστή Φ.Π.Α. 6% από το 13% που ίσχυε έως σήμερα.

Τη σχετική τροπολογία κατέθεσε σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας ο βουλευτής Κοζάνης Μίμης Δημητριάδης και αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα. Η μείωση του ΦΠΑ από το 13% στο 6% στην ηλεκτρική ενέργεια και το φυσικό αέριο, καθώς και στην παρεχόμενη θερμική ενέργεια (τηλεθέρμανση) θα ανακουφίσουν τα ελληνικά νοικοκυριά, τους Έλληνες πολίτες κι αποκαθιστούν αδικίες της μνημονιακής περιόδου.

Έτσι, η τηλεθέρμανση της Μεγαλόπολης, όχι μόνο θα επεκταθεί σε όλη την πόλη, μιας και το επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της πρότασης και θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, αλλά θα προσφέρεται στους κατοίκους σε προσιτή τιμή. Είναι προφανές ότι τέτοιες πολιτικές θα έχουν σοβαρό θετικό οικονομικό και κοινωνικό αντίκτυπο και θα βοηθήσουν ιδίως την παραγωγή, την αγροτική ανάπτυξη, τη βιοτεχνία και τη βιομηχανία.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΑΤΑΞΗ

Άρθρο…..

Στον υπό αύξοντα αριθμό 34 (τηλεθέρμανση) του καταλόγου αγαθών που υπάγονται στον μειωμένο συντελεστή, στην πραγματοποιούμενη αντικατάσταση του Παραρτήματος III του Κώδικα Φ.Π.Α., ο οποίος κυρώθηκε με την πρώτη άρθρο του ν.2859/2000 (Α’ 248) και αντικαθίσταται ως ακολούθως:

«ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΓΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ» (παράγραφος 1 ,του άρθρου 21).

Να προστεθεί στην υπ` αριθμό 34 του νέου καταλόγου αγαθών. «Θέρμανση μέσω δικτύου (τηλεθέρμανση), ο συντελεστής φόρου για τα αγαθά της παρούσης περίπτωσης ορίζεται στο έξι της εκατό (6%).»

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here