Μαρίνος Ρουσιάς: Η Μεγαλόπολη σε ομηρία από τις κυβερνητικές επιλογές της Νέας Δημοκρατίας

0
143

Απανωτά έρχονται το τελευταίο διάστημα τα χτυπήματα  για την τοπική κοινωνία της Μεγαλόπολης που τον τελευταίο ενάμισι χρόνο βρίσκεται κάτω από την απειλή της οικονομικής καταστροφής μετά την αδικαιολόγητη Απόφαση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για τη βίαιη παύση της λιγνιτικής δραστηριότητας. Λίγα εικοσιτετράωρα μετά την κυβερνητική μείωση του ποσοστού από τα δικαιώματα  ρύπων από το 6%  στο 1%, μία νέα κυβερνητική επιλογή έρχεται να αποδείξει και στους τελευταίους αισιόδοξους ότι δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον και καμία διάθεση πρόνοιας και υποστήριξης από την κυβέρνηση στην δοκιμαζόμενη περιοχή της Μεγαλόπολης. Στον πρόσφατα ψηφισμένο νόμο του ΥΠΕΣ για το σύστημα προσλήψεων στο Δημόσιο, η Μεγαλόπολη απουσιάζει προκλητικά από τις περιοχές που δικαιούνται προσαυξήσεις εντοπιότητας στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ. Την ίδια στιγμή που οι κάτοικοι της εξίσου λιγνιτικής Κοζάνης “ανταμείβονται” με ενίσχυση 20 μορίων.

Το ζήτημα είναι και ουσιαστικό αλλά και ηθικό. Ουσιαστικά πλήττονται όλοι οι νέοι επιστήμονες της Μεγαλόπολης την ώρα που η  κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υποκριτικά διατυμπανίζει για την κάλυψη των χαμένων θέσεων από την διακοπή της λιγνιτικής δραστηριότητας. Βέβαια η κυβέρνηση, αυτή είναι, ο λαός της Μεγαλόπολης την έχει καταλάβει όπως και όλος ο ελληνικός λαός σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Το θέμα είναι να καταλάβουν και κάποιοι στο τοπικό επίπεδο στην Αρκαδία και ειδικότερα στη Μεγαλόπολη ότι αυτός ο δρόμος της “τυφλής υπακοής” και της “τυφλής πίστης”, στα κούφια λόγια των κυβερνητικών, που πίσω τους κρύβονται πονηροί σκοποί, οδηγεί, με μαθηματική ακρίβεια, στην αποτυχία του εγχειρήματος της Δίκαιης Μετάβασης που σε άλλες συνθήκες και με άλλες πολιτικές επιλογές θα μπορούσε να είναι εγχείρημα πετυχημένο ή τουλάχιστον λιγότερο οδυνηρό  απ’ ό, τι πλέον προδιαγράφεται.

Μαρίνος Ρουσιάς
Μέλος Ν.Ε. Αρκαδίας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here