Μαθητές του Β΄Δημοτικού σχολείου επισκέφτηκαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεγαλόπολης

0
522

Επίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεγαλόπολης πραγματοποίησαν μαθητές από το Β΄Δημοτικό σχολείο Μεγαλόπολης.

Οι μικροί μαθητές συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους γνώρισαν από κοντά πως είναι να είσαι Πυροσβέστης και ποιο καθήκον επιτελούν.

Από τον Διοικητή κ. Μπουντούρη και τους άνδρες της Πυροσβεστικής παρουσιάστηκαν στα παιδιά τα εξής αντικείμενα : συμβάντα που επεμβαίνει το Πυροσβεστικό Σώμα, διάκριση αυτών, επικινδυνότητα του επαγγέλματος, αιτίες πυρκαγιών, τρίγωνο της πυρκαγιάς, ενέργειες του πολίτη-μαθητή αν αντιληφθεί πυρκαγιά, αντιμετώπιση πυρκαγιάς στο σπίτι σε μαγειρικό σκεύος, είδη και τρόπος χρήσης των πυροσβεστήρων, επίδειξη διασωστικών εργαλείων και ειδών ατομικής προστασίας πυροσβεστών και στο τέλος ΟΛΑ τα παιδιά έκαναν χρήση του αυλού υψηλής πίεσης πυροσβεστικού αυτοκινήτου πραγματοποιώντας βολές νερού τύπου συμπαγής και ομίχλης.

Εκτός των άλλων χρήσιμων που ειπώθηκαν στα παιδιά και οι δάσκαλοι διδάχτηκαν τον τρόπο χρήσης των πυροσβεστήρων.

Η διάρκεια της επίσκεψης ήταν 1 ώρα και 30. Τα παιδιά ήταν ενήμερα για πάρα πολλά από τα αντικείμενα, έκαναν πολλές, έξυπνες και πολύ ενδιαφέρουσες ερωτήσεις ενώ οι δάσκαλοι και δασκάλες τους, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για την επιτυχή ολοκλήρωση της επίσκεψης-εκπαίδευσης.

[ot-video][/ot-video]

Η χαρά των πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεγαλόπολης ήταν εξίσου μεγάλη με των παιδιών καθώς πέρα από τα χαρούμενα προσωπάκια που τους επισκέφτηκαν και τους μετέδωσαν την αισιοδοξία τους, πιστεύουν στην δημιουργία κοινωνικά ευαίσθητων πολιτών και επιπλέον ότι στο μέλλον κάποια από αυτά τα αγόρια και κορίτσια θα ακολουθήσουν και θα αγαπήσουν το επάγγελμα του Πυροσβεστικού Υπαλλήλου, υπηρετώντας τον τόπο τους και την πατρίδα τους, φορώντας με υπερηφάνεια το εθνόσημο.

Το χαμόγελο στο πρόσωπο των παιδιών ήταν πολύ μεγάλο και το γεγονός ότι χάρηκαν πάρα πολύ την επίσκεψη τους φαίνεται και από την επιστολή που έστειλε η Διευθύντρια του σχολείου.

 

Επιστολή Από Το 2ο Δημοτικό Μεγαλόπολης

Σ.Σ. στις φωτογραφίες έχει γίνει αλλοίωση των χαρακτηριστικών των μικρών μαθητών , για να μην υπάρχει ανεπιθύμητη έκθεση ανηλίκων στο διαδίκτυο.

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here