Μήνυμα από την Κοινωνική Προστασία και Αλληλεγγύη του Δήμου Μεγαλόπολης για την παγκόσμια ημέρα Γ΄ ηλικίας

0
170

1η Οκτωβρίου – Παγκόσμια ημέρα Γ΄ ηλικίας

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, για να αποτίσει  φόρο τιμής στους ηλικιωμένους  αλλά και να επισημάνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

    Όπως αναφέρουν ΟΗΕ και ΠΟΥ, η Παγκόσμια Μέρα Ηλικιωμένων έχει στόχο να αναγνωρισθεί η συμβολή των ηλικιωμένων στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη  δεδομένου ότι στη σύγχρονη εποχή οι ηλικιωμένοι παίζουν έναν ολοένα σημαντικότερο ρόλο, μέσω του εθελοντικού έργου τους, της μετάδοσης των εμπειριών και των γνώσεών τους, της βοήθειας που δίνουν στα παιδιά τους αναλαμβάνοντας να φροντίζουν τα εγγόνια τους, αλλά και της αυξανόμενης συμμετοχής τους στην αγορά εργασίας.

   Δυστυχώς για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες οι ηλικιωμένοι δεν έχουν την δυνατότητα να γιορτάσουν την ημέρα αυτή σε οργανωμένες εορταστικές εκδηλώσεις . Τα μέτρα πρόληψης για την διασπορά του κορωνοϊού και την προάσπιση της δημόσιας υγείας στην έκθεση του οποίου, κατά τα ιατρικά δεδομένα, οι ηλικιωμένοι είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι, λειτουργούν απαγορευτικά.

  Λυπόμαστε πολύ που φέτος δεν θα έχουμε την χαρά να σας έχουμε κοντά μας, στο Κ.Α.Π.Η., να σας προσφέρουμε μια βραδιά γιορτής και αγάπης , όπως συνηθίζουμε.

  Θα λείψει από εμάς και πιστεύουμε ότι θα λείψει και από εσάς. Οι συγκεντρώσεις, οι εκδρομούλες, το καθημερινό καφεδάκι, οι κοινές μας συνήθειες  σε αναμονή…………

  Με την ελπίδα όλα αυτά σύντομα να είναι παρελθόν ευχόμαστε στα μέλη του Κ.Α.Π.Η. αλλά και σε κάθε ηλικιωμένο Υγεία,  Δύναμη και Αισιοδοξία. Να βγούμε νικητές από αυτή την δοκιμασία (άλλωστε η τρίτη ηλικία ξέρει από αγώνες)  και να γιορτάσουμε όλοι μαζί.

   Σας θυμίζουμε ότι μπορείτε πάντα και για οποιαδήποτε  ανάγκη σας να επικοινωνείτε με το Κ.Α.Π.Η.  στο τηλέφωνο 2791360310.

Ο Πρόεδρος
Κυριακόπουλος Αντώνιος

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here