Μέτωπα αμφισβήτησης και πολιτικές κόντρες στην Αρκαδία

1
313

Έντονος πολιτικός αναβρασμός υπάρχει στην Αρκαδία με τα μέτωπα να ανοίγουν το ένα μετά το άλλο και με τα πολιτικά πυρά να δίνουν και να παίρνουν.

Οι πολιτικές εξελίξεις τόσο στην κεντρική πολιτική σκηνή, όσο και στην αυτοδιοίκηση δείχνουν να είναι ραγδαίες με την Αρκαδία να μοιάζει με αρένα στην οποία ο πιο δυνατός θα επικρατήσει.

Το πολιτικό παρασκήνιο τις τελευταίες μέρες είναι πλούσιο, με δηλώσεις και Δελτία Τύπου τα οποία προμηνύουν πολιτικές κόντρες, πίσω από τις οποίες κρύβονται αντιπαραθέσεις τόσο προσωπικές όσο και πολιτικές.

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται μετά την συνέντευξη Τύπου του βουλευτή Αρκαδίας της ΝΔ Κώστα Βλάση, ο οποίος επέρριψε ευθύνες για την χαώδης κατάσταση που επικρατεί στην Πελοπόννησο με τα απορρίμματα, στον Πέτρο Τατούλη τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

Ο κ. Βλάσης έκανε λόγο για ανικανότητα και αδυναμία από την πλευρά του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, αφήνοντας αιχμές για το πρόσωπό του αναφέροντας ότι υπάρχουν περίεργες μεθοδεύσεις στο θέμα τον απορριμμάτων οι οποίες κρατούν πίσω την λύση για την διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, την στιγμή που ο κ. Τατούλης δείχνει ότι έχει ανοίξει ανοιχτή κόντρα με την κυβέρνηση και με τους υπουργούς της τόσο για τα απορρίμματα όσα και για άλλα ζητήματα της περιφέρειας.

Παράλληλα ο βουλευτής Αρκαδίας αντιπολιτεύοντας τον περιφερειάρχη τον κατηγόρησε ότι έχει ανοίξει υπόγειες διαδρομές με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την ίδια στιγμή που  η κυβέρνηση προβάλει σθεναρή αντίσταση, όπως έχουν δείξει οι εξελίξεις, στα σχέδια της περιφέρειας όσον αφορά στο έργο ΣΔΙΤ της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων, βάζοντας τρικλοποδιά σε όποιες θετικές εξελίξεις μπορούσαν να υπάρξουν, κατηγορώντας το συγκεκριμένο έργο την στιγμή που παρόμοια έργα εκτελούνται σε άλλες περιφέρειες. Επίσης ο κ. Βλάσης είχε αναφερθεί  στα έργα που έγιναν, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ύψους 3,9 εκατομμυρίων ευρώ που ανέλαβε η Εταιρεία ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ του Υπουργού Επικρατείας αρμοδίου για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Αλέκου Φλαμπουράρη.

Ο περιφερειάρχης δεν απάντησε άμεσα στα πυρά του βουλευτή Αρκαδίας, αλλά περίμενε την κατάλληλη στιγμή η οποία έκρινε ότι του δόθηκε στην συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου αρκετές μέρες μετά.

Εμμέσως ο περιφερειάρχης εξέφρασε την δική του άποψη για τον βουλευτή αναφέροντας ότι ο κ. Βλάσης φοβάται τις πολιτικές εξελίξεις και έτσι αντιδρά επιθετικά. Ο κ. Τατούλης όπως συνηθίζει, ήταν ιδιαίτερα καυστικός στα λεγόμενά του για το πρόσωπο του κ. Βλάση, χαρακτηρίζοντας τις κατηγορίες προς το πρόσωπό του υστερικές και άναρθρες μη διστάζοντας να τον αποκαλέσει ανίκανο να επιβιώσει στον δύσκολο πολιτικό χώρο της Πελοποννήσου.

Το ζήτημα που προκύπτει από αυτή την κόντρα των δύο αντρών, με φόντο το ζήτημα των απορριμμάτων, ανοίγει ζητήματα εσωτερικής πολιτικής κόντρας στο κόμμα της ΝΔ, υπονοώντας ότι το κόμμα έχει προβλήματα και απώτεροι στόχοι από αυτή την κόντρα οι οποίες έχουν ως στόχο τις βουλευτικές εκλογές και το αποτέλεσμα που θα υπάρξει από αυτές.

Τα απορρίμματα βγάζουν στην φόρα και άλλες κόντρες οι οποίες έχουν να κάνουν με τους δήμους την Αρκαδίας και τους δημάρχους. Οι δηλώσεις Βλάση φαίνονται υποστηρικτικές στον δήμαρχο Τρίπολης κ. Παυλή, ο οποίος ξαφνικά δείχνει να στηρίζει τον δήμαρχο που προέρχεται από τον πολιτικό χώρο του ΠΑΣΟΚ στο θέμα των έργων τα οποία “κολλάνε” από την περιφέρεια. Ο δήμαρχος Τρίπολης δεν είναι ο μόνος που εμπλέκεται στην υπόθεση της «κόντρας» καθώς και ο δήμαρχος Γορτυνίας και οι επιλογές του δείχνουν να χαρακτηρίζονται και να αποκτούν πολιτικό χρώμα.

Στο τρικυμιώδες αυτό πολιτικό σκηνικό έρχεται να εμπλακεί και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος βουλευτής Αρκαδίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με την περιφέρεια Πελοποννήσου και την θεματική αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου και τον αντιπεριφερεάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα με τα αλλεπάλληλα πυρά να κλονίζουν ακόμα ένα κόμμα, ανοίγοντας πληγές στα εσωκομματικά και της  Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Η πολιτική αυτή διαμάχη έρχεται να συγκρουστεί με τα όσα έχουν συμβεί στο παρελθόν, φτάνει να αναλογιστούμε ότι ο κ. Γιαννακούρας είχε στηρίξει τον βουλευτή Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο να κρατήσει την έδρα του κόμματος στην Αρκαδία.

Αφορμή για την νέα αυτή σύγκρουση υπήρξε ο αποκλεισμός του δήμου Τρίπολης από την Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης στο πλαίσιο του Ε.Π. Πελοποννήσου 2014-2020.

Σε αυτή την περίπτωση η απάντηση ήταν άμεση με την περιφερειακή αρχή να απαντά επιθετικά στον βουλευτή Αρκαδίας κ. Κωνσταντινόπουλο αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι « Οι πολίτες δε χρειάζονται αυτόκλητους σωτήρες και λαϊκιστικές κορώνες που δήθεν υπόσχονται σωτηρία από ανύπαρκτους όμως εχθρούς». Με τον βουλευτή να απάντα επίσης άμεσα με νέα ανακοίνωση στην οποία επέστρεψε όπως ανέφερε τις ειρωνείες και τις λοιδορίες.

Το βάρος των βαρύγδουπων αυτών δηλώσεων αφήνει υπονοούμενο ότι υπάρχει έντονο πολιτικό παρασκήνιο και στην περιφέρεια και στις επόμενες εκλογές με τις κινήσεις αυτές να δείχνουν μία έντονη αντιπολίτευτικη γραμμή, ανάμεσα επίσης σε προερχόμενους από το κόμμα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Από όλα αυτά απορρέει εύλογα το ερώτημα για το πού οφείλονται αυτές οι πολιτικές αντιπαραθέσεις, μήπως στις βουλευτικές εκλογές οι οποίες  καθυστερούν ή μήπως στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019;

Το παιχνίδι των προεκλογικών διαδικασιών έχει ξεκινήσει και διαφαίνεται πλούσιο για την Αρκαδία, η οποία σίγουρα αποτελεί στρατηγικό σημείο για την πολιτική ζωή της χώρας. Οι  υποψήφιοι, νέοι και παλιοί στις εκλογές της βουλευτικές και τις αυτοδιοικητικες, δείχνουν ότι έχουν ξεκινήσει τον αγώνα τους ο οποίος όπως όλα δείχνουν δεν θα είναι αναίμακτος.

Έφη Καστραντά από το ArcadiaPortal.gr

Facebook Comments

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. 2 Γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα !!Το**** και οι 2 τους !Λαε της Μεγαλοπολης μην παραμυθιάζεσαι απο τα λαμόγια ,και ολοι μαζι χωρίς κομματικές ταμπέλες αγώνας εναντίων όλων αυτών που θελουν υποβάθμιση της περιοχής μας ,και εμας στα κοιμητήρια απο τα τοξικά που θα μας φέρουν !!Πρεπει να γίνουμε ΚΕΡΑΤΕΑ οσο ποιο γρήγορα το καταλάβουμε τόσο το καλύτερο για εμας και τα παιδιά μας !!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here