Λύση πακέτο για τις τηλεθερμάνσεις της Δυτικής Μακεδονίας – Κεντρική μονάδα ΣΗΘΥΑ από τη ΔΕΗ – Συνένωση των δημοτικών επιχειρήσεων

0
206

Με τη δημιουργία μονάδας Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης(ΣΗΘΥΑ) η οποία θα καλύπτει την τροφοδοσία Κοζάνης, Πτολεμαϊδας και Αμυνταίου, διασφαλίζεται το μέλλον των τηλεθερμάνσεων για τη Δυτική Μακεδονία μετά και τη σημερινή σύσκεψη στην Αθήνα, υπό τον Υπουργό Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη.

Η εξέλιξη αυτή δείχνει να ικανοποιεί όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, με τη ΔΕΗ να κατασκευάζει τελικώς τη μονάδα, ενώ οι δημοτικές επιχειρήσεις Τηλεθερμάνσεων θα συνενωθούν σε μία διαδημοτική Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «Τηλεθερμάνσεις Δυτικής Μακεδονίας».

Τα τεχνικά ζητήματα αυτής της συνένωσης θα αποτυπωθούν σε ένα μνημόνιο συνεργασίας το οποίο θα σταλεί στους Δήμους την επόμενη εβδομάδα, ενώ ένα από τα προβλήματα που πρέπει να λυθούν είναι και το γεγονός πως στην Κοζάνη υπάρχει μία επιχείρηση ύδρευσης και τηλεθέρμανσης υπό τη στέγη της ΔΕΥΑΚ και πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή.

Την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας, ενώ για σημαντική ημέρα για τη Δυτική Μακεδονία έκανε λόγο, ο Συντονιστής της Δίκαιης Μετάβασης, Κωστής Χατζηδάκης.

Στη σύσκεψη έδωσαν το παρών οι Δήμαρχοι Κοζάνης, Αμυνταίου και Εορδαίας, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, ο Κώστας Μουσουρούλης καθώς και ανώτατα στελέχη της ΔΕΗ και του ΔΕΣΦΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π» πολιτική απόφαση υπάρχει και για την σύνδεση της τηλεθέρμανης Πτολεμαΐδας με τη νέα μονάδα 5, ζήτημα που θα αποτυπωθεί πλήρως το επόμενο διάστημα.

Ζήσης Πιτσιάβας από το e-ptolemeos.gr

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here