Λύκαιο Μεγαλόπολης: Ένα πρόβλημα λύνεται τα υπόλοιπα συνεχίζονται!

0
518

Κάτοικοι από την Τ.Κοινότητα Λυκαίου Μεγαλόπολης διαμαρτύρονται για προβλήματα που υπάρχουν στο χωριό τους και που όπως τονίζουν στα έγγραφα που μας έστειλαν ” Ένα πρόβλημα λύνεται τα υπόλοιπα συνεχίζονται ” .
Συγκεκριμένα αναφέρουν…

• Μετά από τα διαδραματισθέντα εδώ και ένα χρόνο μεταξύ Τ.Κ. Λυκαίου και Δήμου Μεγαλόπολης, συνεχή αιτήματα, διαμαρτυρίες, έγγραφα, εφημερίδες, τοπική τηλεόραση, ίντερνετ, Βουλή των Ελλήνων, για το θέμα των πηγών υδροδότησης και των φρεατίων στην Τοπική Κοινότητα Λυκαίου, ο Δήμος Μεγαλόπολης έστειλε εργολάβο (9 έως 11 Νοεμβρίου 2015), και αποκατέστησε μία διαρροή και έκανε καθαρισμό στις πηγές υδροδότησης στο βουνό και στη συνέχεια ο εργολάβος θα πρέπει να επισκευάσει τα φρεάτια και τα πορτάκια στις πηγές (τοποθέτηση, βάψιμο, λουκέτα κ.λπ.) τα οποία είναι όλα ανοικτά, o oποίος θα κάνει ότι είναι δυνατόν να τελειώσει έως τέλος Νοεμβρίου – αρχές Δεκεμβρίου 2015 από μόνος του με δική του πρωτοβουλία χωρίς να είναι υποχρεωμένος για την προθεσμία αυτή προς τιμήν του, διότι σύμφωνα με το αριθ. 18705/27-10-2015 συμφωνητικό ανάθεσης του έργου από το Δήμο έχει προθεσμία τρεις (3) μήνες δηλαδή έως 27 Ιανουαρίου 2016, για την εκτέλεση του έργου .

• Ενώ τόσο καιρό μπορούσε να το έχει κάνει ο Δήμος (όπως έπρεπε να έχει κάνει και για την υπογειοποίηση του περιβόητου λάστιχου-αγωγού υδροδότησης τον μήνα Αύγουστο 2015) με τα ίδια μέσα που διαθέτει, όλων των ειδών τα μηχανήματα και με το τεχνικό προσωπικό του, χωρίς να πληρώσει. Αυτό ψήφισε και Δημοτικός Σύμβουλος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 11/9/2015 (αρ. αποφ. 362/2015)

• Όμως εκκρεμούν τα υπόλοιπα, ο δρόμος διέλευσης του δικτύου, οι αγροτικοί δρόμοι (εκτός Αγ. Δημήτρη – Χάνι κ.λπ. που τον καθάρισε η Περιφέρεια), ο δρόμος στα όρια του οικισμού από Άγιο Ταξιάρχη έως Δεξαμενή προς ΝΕΔΑ για τα μεγάλα οχήματα που δεν χωράνε μέσα στο χωριό Λύκαιο (πρόσφατα ένα φορτηγό φορτωμένο με πέτρα έπεσε μέσα σε φρεάτιο ύδρευσης στη διασταύρωση Σωτηράκου), τα σπασμένα φωτιστικά στην κεντρική πλατεία Λυκαίου.

• Τα μηχανήματα του Δήμου Μεγαλόπολης, γκρέιτερ και φορτωτής εδώ και ενάμιση χρόνο με τη σημερινή Δημοτική Αρχή δεν έχουν έρθει ούτε μία ημέρα στο Λύκαιο.

• Σε τελευταία συνάντηση κατοίκων και δημοτών της Τ.Κ. Λυκαίου στο Δημαρχείο με τον κ. Δήμαρχο και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015 όπου ζητήθηκε να έρθει το γκρέιτερ για τους αγροτικούς δρόμους (και για τον Αγ. Δημήτριο) και η τσάπα για μία ημέρα για βελτίωση υπάρχουσας υδροσυλλογής στη θέση «Μαγγάνι» ΧΑΝΙ Λυκαίου με την οποία υδροδοτείται η περιοχή «Αγραπηδόκαμπος», μας υποσχέθηκαν και μας διαβεβαίωσαν ότι θα έστελναν την «τσάπα» την ερχόμενη Δευτέρα και το γκρέιτερ σε μία εβδομάδα όταν θα τελείωνε εργασίες στην Τ.Κ. Τριλόφου. Δεν έστειλαν τίποτα, για άλλη μία φορά μας κορόιδεψαν, μας είπαν ψέματα, γι’ αυτό αναγκαστήκαμε να απευθυνθούμε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία έστειλε το γκρέιτερ στο Λύκαιο για Αγ. Δημήτριο – ΧΑΝΙ κ.λπ.

Οι Δημότες και οι κάτοικοι Τ.Κ. Λυκαίου παρακολουθούν την πορεία του Δήμου Μεγαλόπολης, δεν ξεχνούν τις υποσχέσεις, καταγράφουν όλες τις κοροϊδίες, αξιολογούν και κρίνουν τη Δημοτική Αρχή.

Δημότες, Κάτοικοι Τοπικής Κοινότητας Λυκαίου

 

Φωτογραφίες πηγών υδροδότηση, φρεατίων, δρόμου διέλευσης του δικτύου.

lykaio1 lykaio2 lykaio3

Από το Λύκαιο επίσης μας στέλνει και την δική του αναφορά ο Θανάσης Κουτρής

Επί ένα μήνα συνεχίζεται η διαρροή νερού στο Λύκαιο λόγω βλάβης!

• Ο Δήμος Μεγαλόπολης, η ηγεσία και η Τεχνική Υπηρεσία του, έχει ειδοποιηθεί από τις 8 Νοεμβρίου 2015 από τον εκπρόσωπο της Τοπικής Κοινότητας Λυκαίου κατ’ επανάληψη, ότι υπάρχει (από ημέρες) διαρροή νερού λόγω βλάβης στο εσωτερικό δίκτυο Λυκαίου στην είσοδο του χωριού (από Λυκόσουρα), στον κεντρικό δρόμο και αναβλύζει το νερό από την άσφαλτο, το οποίο διαπίστωσε κατόπιν και ο υδραυλικός του Δήμου.

• Υποσχέθηκε ο κ. Δήμαρχος και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος ότι θα στείλουν άμεσα μηχάνημα «τσάπα» και το συνεργείο ύδρευσης για να επισκευάσουν τη βλάβη.

• Μέχρι σήμερα δεν έστειλαν τίποτα, ενώ πήγε η τσάπα στην διπλανή Τ.Κ. Καστανοχωρίου για παρόμοια βλάβη από 16 έως 21 Νοεμβρίου 2015, όπου αφού τελείωσε συγκεκριμένη εργασία και βρισκόταν δίπλα στα 3χλμ., την έδιωξαν για Μεγαλόπολη και τώρα για να έρθει στο Λύκαιο απαιτείται διπλάσιος χρόνος και διπλάσια έξοδα.

• Η διαρροή νερού συνεχίζεται, ανά πάσα στιγμή μπορεί να σπάσει τελείως ο αγωγός, να μείνει το χωριό χωρίς νερό και να βουλιάξει ο δρόμος!

• Ο Δήμος Μεγαλόπολης πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

Φωτογραφίες σημείου διαρροής του αγωγού.

lykaio4 lykaio5

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here