ΑρχικήΑΡΘΡΑΛυκουρέντζος: Ζητώ ευθέως από τον Αρκαδικό λαό να ψηφίσει «ΝΑΙ»

Λυκουρέντζος: Ζητώ ευθέως από τον Αρκαδικό λαό να ψηφίσει «ΝΑΙ»

Λίγες ημέρες προτού ανοίξουν οι κάλπες για το κρίσιμο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, ο πρώην υπουργός κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, όπου και μίλησε για το δημοψήφισμα και κάλεσε τον λαό να ψηφίσει «ναι». Επίσης, απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων οι οποίες είχαν να κάνουν με την επόμενη μέρα μετά το δημοψήφισμα, αλλά και για τις ευθύνες του πρόεδρου της ΝΔ κ. Σαμαρά για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.

Ο κ. Λυκουρέντζος,  απαντώντας στο αν ο λαός είναι πανικοβλημένος και τρομοκρατημένος με όλα αυτά που ακούει και βλέπει, είπε ότι η παράταξή του δεν κινδυνολογεί και δεν τρομοκρατεί το εκλογικό σώμα, αλλά, σε σχέση με αυτά που έλεγε, αυτά που συμβαίνουν σήμερα τα ξεπερνούν προς το χειρότερο:

[blockquote style=”1″]Ταπείνωσαν μια χώρα και την οδήγησαν να είναι ληξιπρόθεσμη στο ΔΝΤ στο όνομα της υπερηφάνειας και της αξιοπρέπειας.[/blockquote]

«Λέμε τις εκτιμήσεις μας τις πολιτικές για το πού πηγαίνει ο τόπος, με τις προβλέψεις να μας επιβεβαιώνουν», υπογράμμισε.

Για την επόμενη μέρα μετά το δημοψήφισμα, είπε ότι με ένα ισχυρό «ναι» η κυβέρνηση οφείλει να παραιτηθεί και να προκηρύξει εκλογές, όπου θα επιλεγεί μια νέα κυβέρνηση η οποία θα προστατέψει τα συμφέροντα της χώρας.

Έπειτα, απαντώντας σε ένα δεύτερο ερώτημα, μίλησε για τη στάση του πρόεδρου της ΝΔ κατά το τελευταίο πεντάμηνο, αναφέροντας ότι δεν υπάρχει επικοινωνία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, αλλά αυτή την ώρα η ευθύνη βαραίνει τον Πρωθυπουργό, ο οποίος ο οποίος έδειξε αδιαλλαξίακαι αλαζονεία και περιφρόνηση προς τους θεσμούς, που είναι πρωτοφανής και παράλογη.

Δείτε σημεία από την συνέντευξη του πρώην υπουργού.

Του Πρώην Υπουργού κ. ΑΝΔΡΕΑ Θ. ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΥ.

Τις ώρες αυτές προέχει,ο κοινός αγώνας για τη διασφάλιση της θέσης της Ελλάδος στη Ευρωπαϊκή Ένωση και τη ζώνη του Ευρώ.
Τις ώρες αυτές έχομε χρέος, να μην διακινδυνεύσουμε τη μεγάλη νίκη του Κων.Καραμανλή,της ένταξης της χώρας μας ως ισότιμο μέλος της μεγάλης δημοκρατικής Ευρωπαϊκής οικογένειας.
Μία Εθνική επιτυχία την οποία ανίκανοι πολιτικοί και ξεπερασμένοι δογματικοί της όποιας Αριστεράς,θέτουν σε άμεσο κίνδυνο.

Τις ώρες αυτές ο Ελληνικός λαός είναι αντιμέτωπος,με ευθύνη του Πρωθυπουργού δυστυχώς,με τον εφιάλτη του διχασμού,τον οποίο πλήρωσε ακριβά στο παρελθόν,με μίσος και αίμα.
Η απόφαση των πολιτών πρέπει να υπερβεί τα οποιαδήποτε κομματικά όρια,τις οποιεσδήποτε διαιρέσεις και να υπηρετεί τον κοινό τόπο,της παραμονής της Ελλάδος στην προνομιακή θέση της χώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ζώνης του Ευρώ.

[blockquote style=”1″]Με αίσθημα ευθύνης και απόλυτα πεπεισμένος για την ορθότητα της επιλογής μου, ζητώ ευθέως από τον Αρκαδικό λαό,να ψηφίσει ΝΑΙ.[/blockquote]

Ισχυρίζονται ορισμένοι ότι η αντίθετη επιλογή,θα τους προστατεύσει από τα δεινά μιας νέας δανειακής σύμβασης.Παραγνωρίζουν βεβαίως ότι η προτεινόμενη συμφωνία είναι το αποτέλεσμα της αποτυχημένης πεντάμηνης διαπραγμάτευσης του Πρωθυπουργού και των Υπουργών του.Η ανικανότητά τους είναι πρωτοφανής!
Τα δεινά τα οποία επιφέρουν είναι ήδη εμφανή στην Ελληνική κοινωνία: οι Τράπεζες κλειστές, χρήμα κυκλοφορεί με “δελτίο” όπως και με δελτίο θα προμηθευόμαστε προσεχώς και τα τρόφιμα αν ολοκληρωθούν τα ανομολόγητα σχέδια τους…
Οι συνταξιούχοι βασανίζονται για να εισπράξουν τη σύνταξή τους και η αγορά σβήνει εντελώς εξουθενωμένη,νεκρή από την έλλειψη ρευστότητας.

Μια υπερήφανη και αξιοπρεπή χώρα,την πατρίδα μας,την οδήγησαν στην ταπείνωση της ληξιπρόθεσμης οφειλής στο ΔΝΤ,στο όνομα της υπερηφάνειας και της αξιοπρέπειας.Οι λέξεις έχασαν το νόημα τους…
Υπερηφάνεια αισθάνεσαι ότι επιτυγχάνεις την ένταξη της Ελλάδος στην Ευρώπη και αξιοπρέπεια σημαίνει να είσαι ακέραιος στις υποχρεώσεις σου.
Αναρωτιέμαι τι θα είχε συμβεί αν οι εξελίξεις αυτές προκαλούντο την περίοδο διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία,σίγουρα οι σημερινοί κυβερνώντες θα είχαν κάψει και ισοπεδώσει τη χώρα…

Στηρίζουμε την επιλογή του ΝΑΙ,διότι θέλουμε :

● Να είμαστε μεταξύ των ισχυρών της Ευρώπης και του κόσμου ισότιμοι  πολιτικά και θεσμικά,με δικαιώματα κι υποχρεώσεις,γιατί θέλουμε η Ελλάδα να δημιουργεί πλούτο,να εκσυγχρονίζεται και να θωρακίζεται απέναντι σε κάθε απειλή.
·● Να παραμείνει ως νόμισμα του Ελληνικού λαού το Ευρώ,το οποίο αποτελεί τον ασφαλέστερο μηχανισμό για την ανάπτυξη και την προστασία της χώρας από τις ανελέητες  απειλές του πληθωρισμού,της φτώχειας,της εξαθλίωσης…
· ● Να εξακολουθήσουν να προστατεύουν οι μηχανισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσηςτην Ελληνική οικονομία και  το Ελληνικό τραπεζικό σύστημα.Να επανέλθει η ρευστότητα των τραπεζών και κατ΄ επέκταση των επιχειρήσεων. Να προστατευθούν και να μην μειωθούν οι καταθέσεις.Να εξουσιάζει κάθε πολίτης τις αποταμιεύσεις του.
· ●Να εισπράξει η Ελλάδα τα οφειλόμενα  υπόλοιπα των δόσεων του δευτέρου προγράμματος. Δεν μπορεί να χαθούν λόγω των εσφαλμένων χειρισμών της κυβέρνησης.
·● Να υπάρξει συμφωνία και να αξιοποιηθούν άμεσα,για την ανάπτυξη της χώρας τα 35 δισ.ευρώτα οποία συμπεριλαμβάνει ηπρόταση Γιούνκερ,τα οποία επιτακτικά χρειάζεται η αγορά και κυρίως οι μικρομεσαίεςεπιχειρήσεις,για να επαναδραστηριοποιηθούν με επιτυχία.

●·Για να αξιοποιηθούν τα κεφάλαια ύψους 22,5 δις € από την Πέμπτη προγραμματική περίοδο και τα 20 δις της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής,για να συνεχιστούν τα συγχρηματοδοτούμενα έργα υποδομών,εκσυγχρονισμού της δημόσιας  διοίκησης,των κοινωνικών  δομών της τοπικής αυτοδιοίκησης και αγροτικής οικονομίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τους σκοπούς αυτούς η Ελλάδα εισπράττει κάθε χρόνο 7 δις ευρώ, εκ των οποίων 2,5 δις ευρώ αφορούν επιδοτήσεις των αγροτών.

Ώρες Ευθύνης, για να χρησιμοποιήσω μία φράση του αειμνήστου Γεωργίου Ράλλη,
Ώρες Ευθύνης για κάθε Ελληνίδα,για κάθε Έλληνα,απέναντι στο μέλλον της Ελλάδος,στο μέλλον κάθε Ελληνικής Οικογένεια,στο μέλλον της νέας γενιάς.

[ot-video][/ot-video]

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
791ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ