ΑρχικήΑΡΘΡΑΛυκουρέντζος: Απευθύνομαι στη λογική του κάθε Έλληνα και της κάθε Ελληνίδας

Λυκουρέντζος: Απευθύνομαι στη λογική του κάθε Έλληνα και της κάθε Ελληνίδας

Στη Δημοτική Ραφιοφωνία Τρίπολης έδωσε συνέντευξη ο υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία Ανδρέας Λυκουρέντζος, όπου μίλησε τόσο για τις πρόσφατες εξελίξεις στο ζήτημα των απορριμμάτων όσο και για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Ο δημοσιογράφος του έθεσε ερώτηση για το μείζον ζήτημα των απορριμμάτων και ο κ. Λυκουρέντζος απάντησε ότι πρότεινε την άμεση απομάκρυνση των απορριμμάτων, βάσει μιας υγειονομικής διάταξης την οποία ο ίδιος είχε υπογράψει ως υπουργός, η οποία βρίσκεται εν ισχύι από τον Μάρτιο του 2013, και ακολούθως να εκδοθεί ΚΥΑ η οποία θα ορίζει μεταφερθούν τα απορρίμματα στον ΧΥΤΑ Φυλής.

Και διευκρίνισε: «Θεωρώ ότι έκανα το καθήκον μου απέναντι στους συμπολίτες μου. Από εδώ και πέρα οι αρμοδιότητες πρέπει να ασκηθούν, προκειμένου να απομακρυνθούν τα στερεά απόβλητα από την πόλη».

«Εγώ είμαι βουλευτής, έπραξα το καθήκον μου. Από εκεί και πέρα, εύχομαι να αξιοποιηθεί το νομικό πλαίσιο το οποίο υπάρχει και να δοθεί άμεσα η λύση».

Ακολούθως, ο κ. Λυκουρέντζος κλήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση στήριξης του κ. Κώστα Καραμανλή προς το πρόσωπο του κ. Σαμαρά. «Ο Καραμανλής δεν θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά, βάσει της ιστορίας του και της αφοσίωσής του στην παράταξη. Γνωρίζετε ότι τρέφω τα καλύτερα των αισθημάτων για τον κ. Καραμανλή και ότι με αποφασιστικότητα και σθένος στηρίζω τον κ. Σαμαρά στον επώδυνο αγώνα που έχει αναλάβει», είπε.

Στη συνέχεια, κλήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του κ. Τσίπρα για τα νταούλια και τις αγορές. Ο κ. Λυκουρέντζος θεώρησε τη δήλωση του κ. Τσίπρα ατυχή και ανάξια σχολιασμού. «Ωστόσο», δήλωσε, «το κρίσιμο ζήτημα είναι ποιο δρόμο θα ακολουθήσει η Ελλάδα την επομένη των εκλογών. Πρέπει να μείνουμε στο ευρώ, διότι δίνει στη χώρα μας πλεονεκτήματα σταθερότητας και προόδου». Επέστησε την προσοχή στην επώδυνη διαδρομή των πέντε ετών που ίσως χρειαστεί να διανύσει ξανά ο ελληνικός λαός, αν κινδυνεύσει η χώρα με έξοδο από το ευρώ.

Για τον Γιώργο Παπανδρέου είπε ότι «ψάχνει έναν τρόπο να βρίσκεται στην πολιτική», ενώ τον έψεξε για τα αποτελέσματα της πρωθυπουργικής του θητείας και δήλωσε ότι καλό θα ήταν να κάνει αυτοκριτική, προτού κρίνει τη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Για την αναδιαπραγμάτευση του χρέους την οποία εξαγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε: «Όταν το πει αυτό επισήμως, λυπούμαι που θα το πω, να δείτε πού θα πάνε τα επιτόκια την επόμενη μέρα». Και εξακολούθησε: «Όποιος λέει ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, εννοεί ότι η χώρα χρεοκόπησε. Ελπίζω ο ΣΥΡΙΖΑ να μην το πει ποτέ αυτό επισήμως».

Τέλος, κλήθηκε να σχολιάσει τα δημοσκοπικά ευρήματα, που θέλουν τους ΑΝΕΛ και το Κίνημα Παπανδρέου εκτός Βουλής, αλλά και τη ΝΔ πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Λυκουρέντζος δήλωσε: «Είναι μια μάχη ανοιχτή, γι’ αυτό και κάνουμε αγώνα μέχρι τελευταία στιγμή. Οι αναποφάσιστοι θα προσδιορίσουν τον τελικό νικητή. Η προτροπή μου προς το εκλογικό σώμα είναι η εξής: να επιλέξουν μια παράταξη που μπορεί να κυβερνήσει τη χώρα. Πολιτικά, επιλέγεις εκείνον που μπορεί να κρατήσει σταθερά το τιμόνι της χώρας και ο Σαμαράς μπορεί να το κάνει αυτό».

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,827ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,355ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια