«Λουκέτο» στις Σχολές Γονέων στην Τρίπολη

0
233

«Στις 30 Σεπτεμβρίου έληξε το έργο Σχολές Γονέων του Ι.ΝΕ.ΔΙ.Β.Ι.Μ. ενώ δεν υπάρχει πρόβλεψη για συνέχιση. Οι λόγοι για τους οποίους γίνεται αυτό έρχονται σε αντιπαράθεση με τη ζήτηση για υλοποίηση του έργου, τόσο από τους συμμετέχοντες όσο και από τους εμπλεκόμενους σε όλα τα στάδια οργάνωσης και υλοποίησης (ομάδα έργου, υπεύθυνους, εκπαιδευτές κτλ.)». Αυτό αναφέρεται στην αίτηση την οποία μπορούν να υπογράψουν στο Διαδίκτυο όσοι επιθυμούν, προκειμένου να συνεχιστεί ένα έργο «με συμμετοχή στοχευμένη και ουσιαστική», όπως λέει η ψυχολόγος κυρία Παρασκευή Παρνασά.

[blockquote style=”1″]Το έργο ολοκληρώθηκε στις 30/9 – Συλλογή υπογραφών για τη συνέχισή του[/blockquote]

Το Arcadia Portal επικοινώνησε με την κυρία Παρνασά, προκειμένου να πληροφορηθεί τα σχετικά με τη δράση του προγράμματος, με τη συμμετοχή των δημοτών σε αυτό και με το τι μέλλει γενέσθαι για μια δομή η οποία, όπως φαίνεται και από τα σχόλια που συνοδεύουν τις υπογραφές της αίτησης, βοήθησε πολλούς γονείς να αντεπεξέλθουν στον ρόλο τους, αλλά στο οποίο συμμετείχαν άνθρωποι όλων των ηλικιών, ακόμα και χωρίς γονεϊκές υποχρεώσεις.

Η κυρία Παρνασά ανέφερε κατ’ αρχάς ότι γίνεται μια προσπάθεια και από την κεντρική διοίκηση, προκειμένου να ενταχθεί η συνέχιση του έργου στο νέο ΕΣΠΑ, ωστόσο δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με την πορεία της. Παράλληλα, οι απαντήσεις που δίνονται δεν είναι πλήρεις, και έχει αναπτυχθεί πανελλαδικά μια πρωτοβουλία για τη συνέχισή του.

Ακόμη, η κυρία Παρνασά εξήγησε ότι η δράση είναι αυτοτελής και ότι εφαρμόστηκε με μεγάλη επιτυχία στην Τρίπολη στη Μεγαλόπολη, στο Άστρος, στον Άγιο Ανδρέα, στον Τυρό και στο Λεωνίδιο, στα Τρόπαια και στη Βυτίνα, ενώ σημείωσε ότι η συμμετοχή στη συγκεκριμένη δράση ήταν στοχευμένη αλλά ουσιαστική, ενώ σε αυτήν δεν συμμετείχαν μόνο γονείς, αλλά και άνθρωποι όλων των ηλικιών και ιδιοτήτων.

Η δωρεάν παροχή συμβουλευτικής και το αίσθημα του ανήκειν, η αποφόρτιση των συμμετεχόντων, η συνεργασία και η κοινωνικοποίηση είναι τα κύρια οφέλη του προγράμματος

Τέλος, η κυρία Παρνασά έκανε λόγο για τη λήξη ενός προγράμματος με ευρύτατο έργο, το οποίο δεν απευθύνεται μόνο στους γονείς ή στους εκπαιδευτικούς, αλλά στο σύνολο της κοινωνίας, γι’ αυτό το ζητούμενο δεν είναι να ενεργοποιηθούν μόνο οι γονείς και οι σύλλογοι γονέων, οι οποίοι, ούτως ή άλλως, αυτόν τον καιρό δεν ε΄χουν ακόμα διαμορφωθεί στα σχολεία. Επίσης, οι Υπεύθυνοι Εκπαίδευσης των Σχολών Γονέων έχουν συντάξει μια επιστολή προς τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κύριο Νίκο Φίλη, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. και το Γενικό Γραμματέα Δια Bίου Μάθησης, κύριο Γεράσιμο Σπάθη, ζητώντας την επανεξέταση της απόφασης.

Τα αυστηρά μέτρα και οι μεγάλες περικοπές που έχουν ήδη ενταχθεί στο κυβερνητικό πρόγραμμα, θέτουν σε κίνδυνο πολλές παρόμοιες δράσεις που στόχο έχουν να ανακουφίσουν τα στρώματα του πληθυσμού που δεν έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες συμβουλευτικής, όπως οι ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες.

Για να δείτε την αίτηση, πατήστε ΕΔΩ

από το Arcadiaportal.gr

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here