Λιγνιτόσημο: Εξώδικο στη ΔΕΗ για τις οφειλές των 20 εκατ. ευρώ στην Αρκαδία (vid)

0
559

Μετά από αρκετό καιρό συνεδρίασε, την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου στην Τρίπολη η Επιτροπή Παρακολούθησης του Ειδικού Αναπτυξιακού Πόρου, του λιγνιτόσημου.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε ενημέρωση για την μεγάλη οφειλή της ΔΕΗ, που φθάνει τα 20 εκατομμύρια ευρώ περίπου, αφού δεν έχουμε πάρει χρήματα από το 2012.

Κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε ήταν να γίνει μία επικοινωνία με την υπεύθυνη της ΔΕΗ, τουλάχιστον να πάρουν τα χρήματα της χρήσης του 2012, που φθάνουν τα 4 εκ ευρώ, διαφορετικά θα κινηθούν νομικά, για την διεκδίκηση των χρημάτων, αφού, όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας “έχουμε χαρτιά αλλά δεν έχουμε λεφτά”.

Παρά τα προβλήματα από τις εκπτώσεις παλιότερων έργων εντάχθηκαν κάποια έργα.

Η προμήθεια δύο υδατοδεξαμενών για το Καστανοχώρι και την Ποταμιά, 50 κυβικών η καθεμία,καθώς και δύο μικρά οδικά έργα στα Μαυριά, και από τον οικισμό Περιβόλια ως Βρυσούλες.

Επίσης εντάχθηκαν η αποκατάσταση της ιστορικής γέφυρας της Καρύταινας, του ιστορικού κάστρου του Λεονταρίου και εργασίες στο γήπεδο της Μεγαλόπολης. Ακόμα εντάχθηκαν κάποια έργα ασφαλτόστρωσης στο Άκοβο, η προμήθεια πινακίδων στη Μεγαλόπολη καθώς και φωτιστικών μέσων.

Ο κ. Γιαννακούρας ανέφερε:

“Οι οφειλές φθάνουν περίπου τα 20 εκ ευρώ και αυτό αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στο να εντάξουμε μεγάλα αναπτυξιακά έργα για την περιοχή του Λεκανοπεδίου της Μεγαλόπολης και μέρος του δ.Γορτυνίας.

Η απόφαση της επιτροπής ήταν, αν δεν υπάρξει ανταπόκριση από τη ΔΕΗ, και δεν δοθούν έστω τα χρήματα για το 2012, θα κινηθούμε δικαστικά, για να διεκδικήσουμε τα οφειλόμενα, αφού μετά και τις εξελίξεις για την πώληση μονάδων της ΔΕΗ, τα δεδομένα αλλάζουν και πρέπει να διασφαλίσουμε τα χρήματα που μας χρωστά η επιχείρηση.

Όσον αφορά το θέμα της πώλησης των μονάδων εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε.

Παρά τις δυσκολίες εντάξαμε έργα, μικρά αλλά σημαντικά για τις περιοχές που θα γίνουν και μεταξύ αυτών είναι η αποκατάσταση της ιστορικής γέφυρας της Καρύταινας και του ιστορικού κάστρου του Λεονταρίου, που ήταν πρωτεύουσα στα Βυζαντινά χρόνια και λέγεται πως ορκίστηκε και κάποιος Παλαιολόγος.”

από το ArcadiaPortal.gr

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here