Λεπτίνι Αρκαδίας – Αφιέρωμα στο χωριό πρότυπο πολιτιστικής αναγέννησης

0
560

Στο ελπιδοφόρο Λεπτίνι της Αρκαδίας είναι αφιερωμένο το δεύτερο μέρος της σειράς «ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ» όπου παρουσιάζονται απομακρυσμένα χωριά της Μεσσηνίας και της Αρκαδίας στο διαδίκτυο από τη σελίδα «Στην Ομορφιά που Χάνεται».

Τα αφιερώματα που αφορούν την ανθρώπινη παρουσία ακριτικών χωριών τη φυσική ομορφιά την αρχιτεκτονική και τα προβλήματα θα παρακολουθούν οι φίλοι της σελίδας στο facebook «Στην ομορφια που χάνεται» σε συνεχή ροή.

Σε αυτό το αφιέρωμα προβάλλεται η σπουδαία προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από το 2017 από τον «Νέο Πολιτιστικό& Εξωραϊστικό Σύλλογο” που ιδρύθηκε από νέους ανθρώπους που νοιάζονται για τον τόπο τους και θέλουν να φροντίσουν τα σπίτια που τους άφησαν οι γονιοί τους, αλλά και να αναδείξουν το χωριό τους απ’ όλες τις πλευρές, λαογραφικά, ιστορικά, περιβαλλοντολογικά.

Πίσω από αυτά ενορχηστρωτής η Μαίρη Κολοβού η πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου αυτού. Ένα τεράστιο πέπλο δράσεων έχει απλωθεί από τους ανθρώπους αυτούς στο εγκαταλελειμμένο χωριό, με ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Εκθέσεις βιβλίου, προβολή ντοκιμαντέρ, εκθέσεις ζωγραφικής, μουσικές βραδιές, αθλητικές εκδηλώσεις και άλλα πολλά.

Για την παρουσίαση του χωριού συνεργάστηκαν για τον φορέα ψηφιακής προβολής «Στην ομορφιά που χάνεται» οι Γιάννης Λάσκαρης Νίκη Γιαννακοπούλου και ο Άρης Μπαρκούρας.

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here