Λειτουργία Σχολής Γονέων από το Κέντρο «Nοείν και Λέγειν»

0
237

Το Κέντρο «Νοείν & Λέγειν», θα λειτουργήσει για τη φετινή χρονιά Σχολή Γονέων, ένα πρόγραμμα που έχει ως στόχο την εκπαίδευση και τη στήριξη των γονέων στον δύσκολο ρόλο τους. Απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε γονείς, αλλά και σε υποψήφιους-μελλοντικούς γονείς ή οποιονδήποτε θα ήθελε να ενημερωθεί πάνω σε θέματα που αφορούν την ανάπτυξη και την διαπαιδαγώγηση των παιδιών.   Στις Σχολές Γονέων κάποιος μαθαίνει το «επάγγελμα» του γονέα, διότι το να είσαι γονέας στην εποχή μας δεν μπορεί να είναι αυτοσχεδιασμός. Οι ανθρωπιστικές επιστήμες έχουν αναπτυχθεί πολύ και οι μελέτες που έχουν διεξαχθεί στην αναπτυξιακή και στην κοινωνική ψυχολογία μάς τροφοδοτούν συνεχώς με νέα δεδομένα που ο σύγχρονος γονιός χρειάζεται να γνωρίζει.

Σκοπός της οικογένειας και επιδίωξη κάθε γονέα είναι η δημιουργία ενός υγιούς περιβάλλοντος, όπου θα ζήσουν ευτυχισμένα όλα τα μέλη της. Τα παιδιά θα αναπτυχθούν σωματικά και πνευματικά, θα καλλιεργηθούν ψυχικά, θα διαμορφώσουν προσωπικότητα και θα γίνουν ικανά να ενταχθούν στην ευρύτερη κοινωνία. Για να συμβούν όλα αυτά στον επιθυμητό βαθμό, απαιτείται συνεχής ενημέρωση, εγρήγορση και πολύπλευρη γνώση.

Το συντονισμό της σχολής, θα έχουν επαγγελματίες (ψυχολόγοι, ειδικοί παιδαγωγοί, λογοθεραπευτές) με εξειδικευμένη εργασιακή εμπειρία με παιδιά & εφήβους. 

Ενδεικτικά, κάποια από τα βασικά θέματα που θα αναπτυχθούνε είναι:

  • Τα στάδια ανάπτυξης των παιδιών και των εφήβων
  • Η σχέση των γονέων και ο ρόλος τους στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών
  • Ενδοοικογενειακή επικοινωνία, διαχείριση συγκρούσεων και πρόληψη αρνητικής συμπεριφοράς
  • Η προετοιμασία του παιδιού για το σχολείο και ο ρόλος των γονέων.
  • Η μελέτη του παιδιού στο σπίτι και ο ρόλος των γονιών
  • Επαναπροσδιορισμός της πειθαρχίας
  • Η προεφηβική και εφηβική ηλικία από βιολογική και ψυχολογική άποψη.
  • Η σεξουαλική αγωγή στην εφηβεία.
  • Ψυχοπαθολογία παιδιών και εφήβων

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται 2 φορές μηνιαίως και το μηνιαίο κόστος ανέρχεται στα 25 ευρώ. Λόγω της φύσης του προγράμματος αλλά και για την καλύτερη λειτουργία της Σχολής Γονέων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητος με περιορισμένο αριθμό  συμμετεχόντων.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφή στη Σχολή Γονέων, μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα 6977611606, 2791027566

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here