ΑρχικήΑΡΘΡΑΗ Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Μεγαλόπολης για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Η Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Μεγαλόπολης για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Σήμερα σε συνθήκες πανδημίας και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στις οικογένειες των συνανθρώπων μας που έχασαν τη ζωή τους από την πανδημία και σε αυτούς που με «ατομική ευθύνη» παλεύουν για τη ζωή τους και όχι μόνο.

Στέλνουμε το θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό μας, στους εργαζόμενους υγειονομικούς που σε συνθήκες τεράστιων ελλείψεων σε στελέχωση, εξοπλισμό και υποδομές όλων των δημόσιων μονάδων υγείας, με ανεπαρκέστατα μέτρα πρόληψης και προαγωγής της δημόσιας υγείας, δίνουν απλόχερα τη γνώση τους και την εργασία τους για την προάσπιση της υγείας και της ζωής του λαού.

Η πανδημία μπορεί να είναι ένα φυσικό φαινόμενο. Όμως, η κατάρρευση του δημόσιου συστήματος είναι παιδί αυτού του άγριου εκμεταλλευτικού συστήματος, που έχει ως κριτήριο το κέρδος και όχι την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Αυτό το άθλιο για τις ανάγκες του λαού εμπορευματοποιημένο δημόσιο σύστημα Υγείας και ο εύρωστος ιδιωτικός τομέας, που κάνει χρυσές δουλειές και την περίοδο της πανδημίας, είναι οι δύο όψεις της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής για την οποία επιβεβαιώνεται ότι η υγεία και η ζωή του λαού δεν αποτελεί προτεραιότητα.

Αντί το κράτος να εξασφαλίζει σχεδιασμένα και δωρεάν όλα όσα χρειάζονται για την υγεία του λαού, κυριαρχεί παντού η “ατομική ευθύνη” και “η δυνατότητα της τσέπης”.

Η κυβέρνηση με το επικίνδυνο και παραλυτικό αφήγημα για “εθνική ενότητα” απέναντι στην πανδημία, επιδιώκει να εξασφαλίσει “σιγή νεκροταφείου”, να μη μιλάει κανείς για τον κίνδυνο από την εγκληματική έλλειψη μέτρων ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας, αλλά και μέτρων προστασίας στους τόπους δουλειάς, τα σχολεία και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Αυτή είναι η στρατηγική της ΕΕ, με τραγικά αποτελέσματα για την υγεία και τη ζωή των λαών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν και τα εμβόλια. Οι τεράστιοι ανταγωνισμοί που αναπτύχθηκαν και μαίνονται γύρω από το εμπόρευμα “εμβόλιο”, έχουν οδηγήσει σε σημαντικότατες καθυστερήσεις αλλά και ανισότητες στον μαζικό εμβολιασμό όλων των λαών παγκοσμίως.

Και ενώ συμβαίνουν αυτά η Περιφέρεια προωθεί το πρόγραμμα ”ΕU4 Health”, ενισχύοντας την εμπορευματοποίηση της Υγείας. Χρηματοδοτεί μέσω ΣΔΙΤ ομίλους, μεθοδεύοντας ως και την παράδοση σε αυτούς ιατρικών δεδομένων ασθενών προς εκμετάλλευση.

Οι δυνατότητες της τεχνολογίας αξιοποιούνται ως εργαλείο συγκάλυψης των τραγικών ελλείψεων σε υποδομές και προσωπικό των δημόσιων Μονάδων Υγείας, λόγω της μείωσης των κρατικών δαπανών για την Υγεία, ως υποκατάστατο ουσιαστικά της φυσικής παρουσίας του γιατρού και του νοσηλευτικού προσωπικού.

 Αυτά δεν είναι πρωτοποριακά προγράμματα όπως τα βαφτίζουν οι υποστηρικτές τους, αλλά “καθρεφτάκια σε ιθαγενείς” επικίνδυνα, όσο επικίνδυνη είναι και η εγκληματική πολιτική που ακολουθούν στην υγεία.

«Η τηλεϊατρική πρέπει να λειτουργεί ενισχυτικά στο πλαίσιο ενός δημόσιου – δωρεάν συστήματος Υγείας, με ευθύνη του κράτους και όχι για την μείωση του κόστους και ως υποκατάστατο των ελλείψεων του σε υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό».

Φίλοι και φίλες.

Σας καλούμε σε έναν αγώνα που πρέπει να δοθεί σήμερα, τώρα, ενταγμένο στην προοπτική ανάπτυξης ενός αποκλειστικά κρατικού συστήματος Υγείας – Πρόνοιας – Φαρμάκου και θα αντιστοιχεί με τις σύγχρονες ανάγκες όλου του λαού. Που θα αξιοποιεί και θα προάγει τις τεράστιες δυνατότητες της έρευνας, της τεχνολογίας και του επιστημονικού δυναμικού στην Υγεία, την Πρόνοια και το Φάρμακο, ως κατοχυρωμένο και δωρεάν δικαίωμα, ισότιμα σε όλους.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Μεγαλόπολης

Κατσιρούμπας Γεώργιος

Παναγουλοπούλου Λίλα.

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
794ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ