ΑρχικήΑΡΘΡΑΛαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Μεγαλόπολης: Τι ψηφίσαμε στο Δ.Σ. 16-3-2021

Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Μεγαλόπολης: Τι ψηφίσαμε στο Δ.Σ. 16-3-2021

Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Μεγαλόπολης.

Μεγαλόπολη 16 Μαρτίου 2021.

Θέμα : Η τοποθέτησή μας στη (δια περιφοράς) συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 16/03/2021.

κ. Πρόεδρε.

Καταθέτουμε τη θέση μας στο δια περιφοράς Δ.Σ. η οποία είναι η εξής : Για τα θέματα 1ο έως και το 17ο η ψήφος μας είναι θετική.

Θέμα 18ο : Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου Μεγαλόπολης για τη συμμετοχή του στο Διοικητικό Συμβούλιο και τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας «ΑΡΚΑΔΙΑ  Α.Ε.».

Διαφωνούμε τόσο με τη συμμετοχή όσο και με την λειτουργία των εταιρειών αυτού του είδους. Ο κύριος λόγος ύπαρξής του είναι το πέρασμα υπηρεσιών της Τοπικής και Περιφερειακής Διοίκησης στην ιδιωτική πρωτοβουλία και να κερδοσκοπούν εις βάρος των δημοτών με τη βοήθεια των δημοτικών αρχών, με τον λιγότερο δυνατό  έλεγχο. Εξάλλου έχουμε πρόσφατο το παράδειγμα της “ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΕ”, αλλά και διαφόρων Μη Κυβερνητικών Οργανισμών (ΜΚΟ) που βγαίνουν στη φόρα τα κατορθώματά τους. Δεν συμμετέχουμε λοιπόν στη διαδικασία.

Θέμα 19ο : Παραχώρηση δικαιώματος εκμετάλλευσης μιας θέσης περιπτέρου που βρίσκεται επί της κεντρικής πλατείας Μεγαλόπολης (έμπροσθεν του Δημοτικού Μεγάρου) σε Α.Με.Α., πολύτεκνους και πολεμιστές Κύπρου.

Η ψήφος μας είναι θετική με μόνη διαφοροποίηση στον καθορισμό του χρόνου δηλαδή προτείνουμε να είναι ο χρόνος που ορίζει ο νόμος, δηλαδή τα 6 έτη. Νομίζουμε ότι έτσι εξυπηρετούμε σαφώς τους δικαιούχους ή μελλοντικούς δικαιούχους και όχι κάποιους ωφελούμενους.

Θέμα 20ο : ΄Έγκριση προσωρινών μέτρων ρύθμισης κυκλοφορίας λόγω εργασιών εγκατάστασης Δικτύου Φυσικού Αερίου στη Μεγαλόπολη.

  • Επειδή σεβόμαστε τον εαυτό μας.
  • Επειδή δεν έχουμε ξεχάσει ότι το Δ.Σ. ψήφισε κατά της κατασκευής Δικτύου Φυσικού Αερίου στη Μεγαλόπολη και τον τρόπο που εσείς βγάλατε από τη μέση αυτό το “εμπόδιο”.
  • Επειδή δεν πρόκειται να συναινέσουμε στο πέταμα των χρημάτων (προερχόμενα από τη φορολογία του λαού) που δαπανήθηκαν για την τηλεθέρμανση και μιλάμε για 18.000.000 ευρώ τουλάχιστον, για την οποία ακόμη πληρώνουμε δάνεια.
  • Επειδή το έργο το έχουμε ξαναδεί και με τον βιολογικό καθαρισμό (εδώ δεν ξέρουμε το ποσό που έχει δαπανηθεί στα τόσα χρόνια που τον φτιάχνουν και δε φτιάχνεται).
  • Επειδή ως συνήθως, δεν μας πείσατε αλλά μας το επιβάλατε.
  • Επειδή για να ενημερωθούμε για τα σημαντικά τουλάχιστον έργα του Δήμου, πρέπει να σας κάνουμε αίτηση ή να παρακολουθούμε τα ΜΜΕ.

Η ψήφος μας είναι αρνητική.

Διευκρινίζουμε, όχι προς εσάς γιατί εσείς το ξέρετε, ότι : Εάν δεν υπήρχε η τηλεθέρμανση και εάν πράγματι δεν υπήρχε τρόπος συνέχισης της λειτουργίας της, θα είμαστε τουλάχιστον χαζοί να μην συναινούμε, παρόλο που όλοι γνωρίζουμε πόσο “πράσινο” είναι το φυσικό αέριο.

Θα θέταμε όμως και κάποια αναπάντητα ερωτήματα, όπως π.χ. :

Ποιός επέβαλε τη συγκεκριμένη εταιρεία και γιατί δεν έγινε κάποιος «διαγωνισμός» με τη συμμετοχή και άλλων όπως ορίζει ο νόμος και ο υγιής ανταγωνισμός, τον οποίο θυμόσαστε όταν σας συμφέρει ;

Τι θα γίνει το δίκτυο μετά το τέλος του Φ.Α. ;

Γνωρίζετε ότι η επιδότηση για φυσικό αέριο δεν είναι προνόμιο μόνο της Μεγαλόπολης και των αγώνων σας, αλλά προώθηση της πράσινης κονόμας ; κ.α.      

Θέμα 21ο : Επιβολή προστίμου για ανεπιτήρητα ζώα του Ζαριφόπουλου Θεόδωρου του Ιωάννη στην Κοινότητα ΄Ισαρη του Δήμου Μεγαλόπολης.

Όπως σας αρέσει να λέτε συχνά πυκνά, το προβλέπει ο νόμος. Όσο λοιπόν και να στοιχίζει για τον Δήμο, πρέπει να εφαρμόσουμε το νόμο ή να τον αλλάξουμε σαν ανεφάρμοστο. Εμείς λέμε ότι ο κ. Ζαριφόπουλος φταίει και ίσως προκαλεί. Δεν γνωρίζουμε βεβαίως και το τι λέει ο ίδιος.  Επίσης δεν νομίζουμε ότι είναι προϋπόθεση η επιβολή προστίμου για τη λήψη άλλων μέτρων, τα οποία πρέπει να παρθούν για να εκλείψει το φαινόμενο. Δεν γνωρίζουμε αν έχει γίνει προσπάθεια συζήτησης για τη λύση του προβλήματος.  Δεν μπορούμε όμως να συναινέσουμε και δεν συναινούμε στην επιβολή ενός τέτοιου προστίμου και μάλιστα σε τέτοιους δύσκολους καιρούς.

Θέμα 22ο : Επιβολή προστίμου για ανεπιτήρητα ζώα του  Βυτινάρου Κωνσταντίνου στην Κοινότητα Βουτσαρά του Δήμου Μεγαλόπολης.

Με το ίδιο σκεπτικό που είχαμε για τον κ. Ζαριφόπουλο, λέμε ότι ο κ. Βυτινάρος φταίει και ίσως προκαλεί. Δεν γνωρίζουμε βεβαίως και το τι λέει ο ίδιος. Επίσης δεν νομίζουμε ότι είναι προϋπόθεση η επιβολή προστίμου για τη λήψη άλλων μέτρων, τα οποία πρέπει να παρθούν για να εκλείψει το φαινόμενο. Δεν γνωρίζουμε αν έχει γίνει προσπάθεια συζήτησης για τη λύση του προβλήματος.  Δεν μπορούμε όμως να συναινέσουμε και δεν συναινούμε στην επιβολή ενός τέτοιου προστίμου και μάλιστα σε τέτοιους δύσκολους καιρούς.

Θέμα 23ο : Περί παραχώρησης χώρου στο δημοτικό κοιμητήριο της Κοινότητας Μεγαλόπολης Δ.Ε. Μεγαλόπολης  Δήμου  Μεγαλόποληςγια σύσταση οικογενειακού τάφου – Εξέταση της με αριθμ. πρωτ. 1797/23-02-2021 στο Δήμο υποβληθείσας Αίτησης.

Η ψήφος μας είναι θετική μόνο στην περίπτωση που υπάρχει τέτοια πρόβλεψη στον κανονισμό λειτουργίας του κοιμητηρίου και υπάρχει και η συναίνεση του προέδρου της τοπικής κοινότητας.

Θετική είναι η ψήφος μας για το εκτός ημερησίας θέμα (προμήθεια σημαιών).

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Μεγαλόπολης

Κατσιρούμπας Γεώργιος

Παναγουλοπούλου Λίλα.

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
794ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ