ΑρχικήΑΡΘΡΑΛαϊκή Συσπείρωση στη Μεγαλόπολη: Να μην μείνει κανένα παιδί στη Μεγαλόπολη εκτός...

Λαϊκή Συσπείρωση στη Μεγαλόπολη: Να μην μείνει κανένα παιδί στη Μεγαλόπολη εκτός Παιδικών Σταθμών

Κατά τη φετινή χρονιά και οι δύο παιδικοί σταθμοί στη Μεγαλόπολη παρουσιάζουν πρόβλημα απορρόφησης του συνόλου των παιδιών για τα οποία έγινε αίτηση εγγραφής. Παρά τη σοβαρότητα του εν λόγω ζητήματος (το οποίο θα όφειλε ήδη να έχει συζητηθεί σε Δημοτικό Συμβούλιο) ψηφίστηκε με συνοπτικές διαδικασίες στο ΝΠΔΔ , ένα σύστημα μοριοδότησης βάσει του οποίου κάποια παιδιά θα γίνουν δεκτά και κάποια παιδιά θα απορριφθούν. Όμως η προσχολική αγωγή είναι κοινωνικό και μορφωτικό δικαίωμα όλων ανεξαιρέτως των παιδιών.

Η κατάσταση αυτή δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, τη στιγμή που οι οργανισμοί των Δήμων που προσφέρουν κοινωνικό έργο (το οποίο ασφαλώς θα έπρεπε να παρέχεται σχεδιασμένα και να χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό) λειτουργούν υπό το καθεστώς των Δημοτικών Επιχειρήσεων , υπό τη λογική δηλαδή της κερδοφορίας και του κόστους-οφέλους. Με τη σύμφωνη γνώμη της τωρινής κυβέρνησης αλλά και όλων των προηγούμενων, αντί οι υπηρεσίες Υγείας, Παιδείας και Πρόνοιας να προσφέρονται δωρεάν από το κράτος, αντίθετα, εκχωρούνται στους Δήμους, προκειμένου να ξαναβάλουν οι δημότες βαθιά το χέρι στην τσέπη ή να κυνηγάνε ΕΣΠΑ, Vouchers κλπ.

Στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της Μεγαλόπολης, χάρη στην αυταπάρνηση και τις παιδαγωγικές ικανότητες του προσωπικού, παράγεται σε καλές συνθήκες πολύτιμο εκπαιδευτικό έργο για τα παιδιά και όχι μόνο. Είναι σκανδαλώδες να γίνεται επιλογή και μοριοδότηση για την εκπαιδευτική διαδικασία και η Δημοτική Αρχή θα έπρεπε ήδη να έχει μεριμνήσει ώστε με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, να μην υπάρχει κανένα κενό σε βρεφονηπιοκόμους , αλλά και σε όλο το απαιτούμενο μόνιμο προσωπικό στους Σταθμούς (καθαρίστριες, μαγείρισσες, τεχνική υπηρεσία κλπ).

Όταν οι παρατάξεις υπόσχονται στο λαό της Μεγαλόπολης μεγάλα «έργα» και «επενδύσεις» και τάχα νέες θέσεις εργασίας…, ας εξασφαλίσουν άμεσα την πλήρη στελέχωση των Σταθμών για την απρόσκοπτη λειτουργία τους. Μπορούν; Ή δεν μπορούν; Προφανώς, είναι θέμα πολιτικής βούλησης.

Διεκδικούμε άμεσα:

Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, προκειμένου να καλυφθούν οι τρέχουσες ανάγκες και να μην απορριφθεί κανένα παιδί από το δικαίωμα στην προσχολική αγωγή.

Δωρεάν προσχολική αγωγή για όλα τα παιδιά με σύγχρονα επιστημονικά μέσα σε ασφαλές εκπαιδευτικό περιβάλλον.

Για την Λαϊκή Συσπείρωση στη Μεγαλόπολη οι Δ.Σ.
Κατσιρούμπας Ε. Γεώργιος & Παναγουλοπούλου Λίλα

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
792ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ