Λαϊκή Συσπείρωση Μεγαλόπολης:Να αναβαθμιστεί το Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης

0
209

Μέσα στο γενικότερο πλαίσιο υποχρηματοδότησης, υποβάθμισης και απογύμνωσης των δημοσίων υπηρεσιών υγείας ο Δήμος Μεγαλόπολης έρχεται να παρουσιάσει ως «έργο» για τους κατοίκους ένα πρόγραμμα για «απομακρυσμένη βοήθεια ηλικιωμένων» και «ηλεκτρονικά συστήματα υγείας».

Το πρόγραμμα αυτό, όπως και άλλα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει ως σκοπό να πετάξει ψίχουλα «παροχών» υγείας για τα φτωχά λαϊκά στρώματα, αλλά και να διευκολύνει ιδιώτες και εταιρείες στο ροκάνισμα κονδυλίων ΕΣΠΑ ή στην προβολή και τον εντυπωσιασμό προς άντληση πελατείας σε ιδιωτικά ιατρεία, αλλά και ψήφων/ρουσφετιών προεκλογικά. Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες (πχ κινητοί μαστογράφοι) λαμβάνονται σε συνθήκες όπου η υγεία έχει γίνει εμπόρευμα και που -από κοινωνικό δικαίωμα που πρέπει να είναι- προσφέρεται ως «φιλέτο» σε εταιρείες με σκοπό το κέρδος, βάζοντας ως μεσάζοντα τους δήμους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχουμε μόνο εμπορευματοποίηση, αλλά και εκφυλισμό στην παροχή πρόληψης, λόγω του αποσπασματικού χαρακτήρα, της έλλειψης σχεδιασμού, αλλά και της πλήρους έλλειψης επιστημονικής τεκμηρίωσης σε σχέση με την αποτελεσματικότητα τέτοιων παρεμβάσεων.

Οι ασθενείς δεν έχουν ανάγκη από τηλεϊατρική μέσω ιατρικών μηχανημάτων στο σπίτι (τα οποία συνήθως οι ίδιοι δεν θα καταφέρουν ποτέ λόγω γήρατος ή αναπηρίας να τα χρησιμοποιήσουν σωστά). Έχουν ανάγκη από επάρκεια σε γιατρούς, νοσηλεύτριες, ασθενοφόρα, οδηγούς και διασώστες ασθενοφόρων για 24ωρη κάλυψη (για το οποίο η δημοτικη αρχη κωφεύει), τα οποία να είναι ενταγμένα σε ένα αποκλειστικά δημόσιο, σύγχρονο και δωρεάν σύστημα υγείας. Στις σημερινές συνθήκες οι ηλικιωμένοι και οι φτωχοί αγρότες των απομακρυσμένων περιοχών παίρνουν σύνταξη που δε φτάνει ούτε για να αγοράσουν τα φάρμακά τους, τα αγροτικά ιατρεία είναι εγκαταλελειμμένα, οι εργαζόμενοι του «Βοήθεια στο σπίτι» είναι προσωρινοί και κακοπληρωμένοι, ενώ στο Κέντρο Υγείας οι γιατροί εργάζονται εδώ και 9 μήνες με απλήρωτες εφημερίες. Η ηλεκτρονική υγεία για τις απομακρυσμένες περιοχές είναι ότι και το «παντεσπάνι» για τους πεινασμένους.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της Υγείας, της εκπαίδευσης και της έρευνας. ΟΧΙ στις συμπράξεις δημοσίου- ιδιωτικού τομέα.
Αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας και σύνδεσή του με τα σχολεία, τους χώρους δουλειάς και το ΕΚΑΒ, ώστε να παρέχει πρόληψη και ολοκληρωμένη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Να καλυφθούν άμεσα και οι τρεις βάρδιες του Κέντρου Υγείας με ασθενοφόρα. Μαζικές προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού με μόνιμη και σταθερή απασχόληση.
Ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά των εργαζομένων στην υγεία.
Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν και επιστημονικά σύγχρονο σύστημα υγείας για όλο το λαό, χωρίς καμία επιβάρυνση.

Μεγαλόπολη, 16/10/2015

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here