Λαϊκή Συσπείρωση: «Επιχειρηματικά συμφέροντα καραδοκούν για να αξιοποιήσουν τέτοιες καταστροφές σαν τις πυρκαγιές σε Γεράνια και Μαίναλο»

1
61

Πριν καλά-καλά ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος, ερχόμαστε αντιμέτωποι με μεγάλες πυρκαγιές, που κατέστρεψαν φυσικό πλούτο, δασικές εκτάσεις και περιουσίες σε Γεράνια όρη και Μαίναλο.

Για ακόμα μία χρονιά ακούμε από τους υπεύθυνους την γνωστή καραμέλα για ανέμους και ακραία καιρικά φαινόμενα.

Όχι δεν φταίει για αυτές τις καταστροφές ούτε ο θεός ούτε το κακό το ριζικό μας. Όχι κ. Νίκα δεν φταίει μόνο η ερήμωση της υπαίθρου, που και εδώ υπάρχουν ευθύνες.

Φταίνε οι διαχρονικές ανεπάρκειες στους τομείς δασοπροστασίας και πυρόσβεσης, οι ελλείψεις σε προσωπικό και σύγχρονα μέσα για πρόληψη, η εμπορευματοποίηση των δασών και της γης.

Στις περιοχές που κάηκαν επιχειρηματικά συμφέροντα καραδοκούν για να «αξιοποιήσουν», αυτές τις καταστροφές. 

Στα Γεράνια όρη το 2012 ήρθε στο ΠεΣυ έγκριση για εγκατάσταση 41 ανεμογεννητριών ισχύος 123 MW. Στη περιοχή του Μαίναλου που είχαμε και παλαιότερα και χθες πυρκαγιά, είναι να εγκαταστήσουν 54 ανεμογεννήτριες ισχύος 377 MW.

Δάση-περιοχές ολόκληρες βουνοκορφές παραδίδονται σε επενδυτές. 

Ήρθε η ώρα να τους σταματήσουμε. 

24 Μάη 2021

Facebook Comments

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αν δει κάποιος από κοντά το έγκλημα θα τρελαθεί ,ανέβαζουν μπουλτόζες στις κορυφές «οικολογικές πάντα» και ισοπεδώνουν όλη την κορυφή μετά ανοίγουν τεράστιες τρύπες και τις γεμίζουν τσιμέντο και μπετόβεργες.Οτι ζημιά κάνουν σε αρχαιότητες δεν μαθαίνετε ποτέ και τις εξαφανίζουν ,ορνιθολογικής εταιρίες καταγράφουν θανάτους σπάνιων αετών και άλλων σπάνιων πουλιών από τις έλικες που είναι τεράστιες .Οι τύποι δεν έχουν ιερό και όσιο θέλουν να ισοπεδώσουν τα άγραφα την Πίνδο τον Παρνωνα Ταυγετο Μαιναλο Λυκαιο όρος .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here