Λαϊκή Ενότητα:Το πόρισμα για την κοινωνική ασφάλιση είναι όπλο μαζικής εξόντωσης των Συνταξιούχων

0
205

Το πόρισμα της Επιτροπής των λεγόμενων «Σοφών» για το ασφαλιστικό αποτελεί ένα ακραίο αντικοινωνικό, μανιφέστο εκθεμελίωσης της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, καταστροφής των συντάξεων και εξανδραποδισμού των συνταξιούχων.

Η κυβέρνηση έχει επιφυλάξει για την Επιτροπή των λεγόμενων «Σοφών» το ρόλο του «λαγού» για την προωθούμενη από αυτήν και συμφωνημένη με την Τρόικα στο 3ο μνημόνιο κατεδάφιση των συντάξεων. Συγκεκριμένα:

– Η σύνδεση των κατωτάτων συντάξεων με εισοδηματικά κριτήρια, σε συνδυασμό με τις μειώσεις που θεσμοθετήθηκαν μετά τις εκλογές, θα τις μετατρέψει σε αόρατες.
– Ο νέος τρόπος υπολογισμού των κύριων συντάξεων, ώστε το ποσοστό αναπλήρωσης του συντάξιμου μισθού για ήδη συνταξιούχους και νέους συνταξιούχους να ισοπεδωθεί προς τα κάτω για όλους και να μειωθεί από 70% σε 55%, θα τις μετατρέψει σε απλά φιλοδωρήματα και τους συνταξιούχους σε επαίτες.
– Η θέσπιση ατομικών ασφαλιστικών μερίδων, δηλαδή «ατομικού κουμπαρά» για κάθε ασφαλισμένο και η αντικατάσταση του συστήματος των «καθορισμένων παροχών» από το σύστημα «καθορισμένων εισφορών» καταργούν πλήρως τον αναδιανεμητικό και αλληλέγγυο μεταξύ των γενεών χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης και τον μετατρέπουν σε ατομικό – κεφαλαιοποιητικό, επιβάλλοντας έναν ακραίο κοινωνικό Δαρβινισμό.
– Η ενσωμάτωση της επικουρικής σύνταξης στην κύρια ή η πλήρης εξατομίκευσή τους με ατομικές μερίδες για κάθε ασφαλισμένο, σε συνδυασμό με την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος οδηγεί στην εξαέρωση και ουσιαστικά στην κατάργηση των επικουρικών συντάξεων.
– Η προσαρμογή των ασφαλιστικών εισφορών όλων των ασφαλιστικών ταμείων με αυτές του ΙΚΑ οδηγεί στον τριπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών στον ΟΓΑ και σε μεγάλη αύξηση των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων στον ΟΑΕΕ και το ΕΤΑΑ.
– Η δημιουργία ενός υπέρ -Ταμείου για όλους, με συμπίεση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων προς τα κάτω, θα δημιουργήσει ένα λειτουργικό χάος, θα αυξήσει το χρόνο αναμονής για τη χορήγηση των συντάξεων και κυρίως θα χειροτερεύσει δραματικά το επίπεδο των συντάξεων.

Ντροπή σε όσους βάζουν την υπογραφή τους κάτω από τέτοια ανθρωποκτόνα πορίσματα και μάλιστα στο όνομα μιας δήθεν βιωσιμότητας της κοινωνικής ασφάλισης, την οποία όμως υπονομεύουν οι ίδιες οι μνημονιακές πολιτικές της λιτότητας, που μειώνουν μισθούς και αυξάνουν την ανεργία.
Διπλή ντροπή στην κυβέρνηση, που αξιοποιεί αυτό το πόρισμα για επικοινωνιακό αντιπερισπασμό, ώστε να περάσει χωρίς σημαντικές πολιτικές και κοινωνικές αντιδράσεις το νομοσχέδιο, που συζητιέται στη Βουλή για τα προαπαιτούμενα, που οδηγούν σε νέες μειώσεις συντάξεων.
Τριπλή ντροπή στα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ, ΠΟΤΑΜΙ) και ως νεκροθάφτες της κοινωνικής ασφάλισης ρίχνουν τους συνταξιούχους στον κοινωνικό Καιάδα.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Ο λαός με την ψήφο του ή την αποχή του δεν έδωσε στην κυβέρνηση λευκή επιταγή για την εξόντωσή του και με τους αγώνες του θα της δώσει την απάντηση που της αξίζει.
Το ασφαλιστικό στη χώρα μας είναι σε κρίση, όχι λόγω υψηλών δαπανών, αφού οι συντάξεις έχουν μειωθεί δραστικά αλλά λόγω των ανεπαρκών εσόδων του.
Αυτά μπορεί να αυξηθούν μόνο με την κατάργηση των πολιτικών της μνημονιακής λιτότητας και την αντικατάστασή τους από μια πολιτική ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης με κοινωνική δικαιοσύνη, στήριξη και αύξηση μισθών και θέσεων εργασίας.

Το Γραφείο Τύπου

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here