Λαϊκή Συσπείρωση Μεγαλόπολης: Δήλωση για τα οικονομικά αποτελέσματα για της Δ.Ε.Η. Α.Ε.

0
353

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Δήλωση για τα οικονομικά αποτελέσματα για της Δ.Ε.Η. Α.Ε.

Οι τελευταίες ανακοινώσεις για τα οικονομικά αποτελέσματα της Δ.Ε.Η. Α.Ε. , που καταγράφουν τις τεράστιες ζημιές της επιχειρήσεις, την ώρα που οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα πληρώνουν πανάκριβα το ρεύμα – εμπόρευμα και οι εργαζόμενοι στο χώρο της ενέργειας βλέπουν τις εργασιακές σχέσεις να μεταβάλλονται, αποτελεί ένα ακόμα στοιχείο τι σημαίνει η «απελευθέρωση» της ενέργειας που από κοινού προώθησαν και προωθούν οι κυβερνήσεις ΝΔ- ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ.

Η πραγματικότητα αυτή αποτελεί την «άλλη όψη» των αμύθητων κερδών των επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο και οι οποίοι έχουν στήσει  μεγάλο φαγοπότι κερδοφορίας .

Είναι το αποτέλεσμα των υποτιθέμενων «περιβαλλοντικών όρων» και των χαρατσιών για τους ρύπους που η ΕΕ, οι κυβερνήσεις και η επιχείρηση φορτώνουν στις λαϊκές πλάτες προκειμένου να ανοίξουν νέα πεδία «πράσινης» κερδοφορίας στους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στις ΑΠΕ.

Είναι το αποτέλεσμα της υποχρεωτικής μεταφοράς πελατών  στους εναλλακτικούς παρόχους,  της πώλησης των φιλέτων της επιχείρησης, της ιδιωτικοοικονομικής λειτουργίας και της παραπέρα ιδιωτικοποίησης με την πώληση των μονάδων ΙΙΙ και ΙV και του ορυχείου της Μεγαλόπολης που προώθησαν οι κυβερνήσεις  ΝΔ –ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει πάντα στα ίδια αδιέξοδα για τον λαό.

Τώρα με μαθηματική ακρίβεια η κακή εικόνα της ΔΕΗ θα αξιοποιηθεί για να προχωρήσουν παραπέρα τα σχέδια να αλλάξουν προς το χειρότερο οι εργασιακές σχέσεις  των εργαζομένων  στη ΔΕΗ, στη Λιγνιτική  Μεγαλόπολης, στους οκταμηνίτες και τους εργολαβικούς εργαζόμενους  με πρόσχημα την «εξυγίανση» της επιχείρησης.

Τι έλεγαν τα αστικά κόμματα και οι εκπρόσωποί τους στην Τοπική Διοίκηση και τα συνδικάτα για όλα αυτά; Ότι «ο ανταγωνισμός θα φέρει μειώσεις στα τιμολόγια για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά», ότι «ο ιδιώτης θα βάλει τάξη, οι άξιοι θα πληρώνονται ανάλογα» κ.ο.κ. Σήμερα πλασάρουν τη λογική του «μικρότερου κακού», ισχυρίζονται ότι δίνουν τάχα μάχη «για να σωθεί ό,τι μπορεί να σωθεί» κι ότι αν ήταν «οι άλλοι» στην κυβέρνηση «θα πουλούσαν περισσότερα» κ.λπ. Όμως δεν μας λένε ότι με την πολιτική τους έφεραν αυτά τα αποτελέσματα .

Εμείς ζητάμε να σταματήσει η πώληση και η διάσπαση της ΔΕΗ .

Άμεσα να γίνουν προσλήψεις για να καλυφθούν τα κενά  που έχουν δημιουργηθεί από τις συνεχιζόμενες εθελούσιες στην ΔΕΗ με στόχο να την πάρει με λειψό προσωπικό ο ιδιώτης .

Η ΔΕΗ να τηρήσει τις υποχρεώσεις της και να επιστρέψει τα εδάφη στην κοινωνία.

Καλούμε τους άλλους συνυποψήφιους να σταματήσουν να κάνουν την πάπια και να τοποθετηθούν ξεκάθαρα ενάντια στην πώληση της ΔΕΗ – Λιγνιτική και να καταδικάσουν τις πολιτικές ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – ΝΔ. Βεβαίως θα δυσκολευτούν πολύ να το κάνουν γιατί οι ίδιοι είναι παράγοντες αυτών των κομμάτων, αλλά και τα βασικά τους στελέχη – μεταγραφές  βρίσκονται σε αυτά τα κόμματα και θα τους βάλουν  πάγο σε τέτοιους είδους δηλώσεις – τοποθετήσεις .

  • Για μας είναι μονόδρομος η μη πώληση της ΔΕΗ – Λιγνιτικής.
  • Για μας είναι μονόδρομος η βελτίωση των εργασιακών σχέσεων.
  • Για μας είναι μονόδρομος οι άμεσες προσλήψεις μονίμων στην ΔΕΗ.
  • Για μας είναι  αυτονόητη η επιστροφή των εδαφών στην κοινωνία.

Για την ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Ο επικεφαλής Γ. Κατσιρούμπας

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here