ΑρχικήΑΡΘΡΑΛήψη απόφασης για σύμβαση με την ΔΕΗ για την Τηλεθέρμανση

Λήψη απόφασης για σύμβαση με την ΔΕΗ για την Τηλεθέρμανση

Την Τετάρτη 26 Ιουλίου συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Μεγαλόπολης και αναρτήθηκε σήμερα στην Διαύγεια,  η λήψη απόφασης για την υπογραφή σύμβασης μεταξύ της ΔΕΗ , του Δήμου και της Τηλεθέρμανσης Α.Ε. για την παροχή της θερμικής ενέργειας.

Θυμίζουμε ότι μέχρι σήμερα δεν υπήρχε σύμβαση αφού η προσωρινή σύμβαση που υπήρχε είχε λήξει στις 31-12-2012. Η καινούργια σύμβαση θα έχει ισχύ για 7 χρόνια από το 2013 μέχρι το 2020.

Μεγάλη συζήτηση έγινε για το αν πρέπει η όχι να συνυπογράψει την σύμβαση Ο δήμαρχος.

Ο Σπύρος Τσιριγώτης ανέφερε ότι το ποσό που θα χρεώνετε η Τηλεθέρμασνη θα είναι κατά 35% φθηνότερο απ’ ότι ήταν με την προσωρινή σύμβαση. Επίσης είπε:
Εμείς βέβαια, ως επιχείρηση, είχαμε εκφράσει την άποψη, ότι δεν χρειάζεται να υπάρχει και ο Δήμαρχος στην υπογραφή καθ’ ότι είναι Ανώνυμος Εταιρεία, – η ΔΕΗ όμως με έγγραφό της στις 25/5/2017 λέει, ότι «λαμβάνοντας υπ’ όψη τη σχετική σύμβαση με βάση την οποία δρομολογείται η κατάσταση, έχει ως αντισυμβαλλόμενο και το Δήμο, φρονούμε, λέει ̈”φρονούμε” , ότι επιβάλλεται η υπό συζήτηση μεταξύ μας σύμβαση να συνυπογράφεται και από το Δήμαρχο. Γι’ αυτό έρχεται σήμερα, να συζητηθεί εδώ, έτσι ώστε η Σύμβαση για την Παροχή Θερμικής Ενέργειας, να συνυπογράφεται και από το Δήμαρχο.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μπούρας, επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας στην τοποθέτηση του είπε: από κανένα άρθρο του Κώδικα
ούτε από τις αρμοδιότητες του Δημοτικού Συμβουλίου προκύπτει, ότι πρέπει το Δημοτικό ωΣυμβούλιο, να προσυπογράφει συμβάσεις που κάνει η Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ. Η Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ, που δημιουργήθηκε το 2011, είναι αυτόνομη, είναι αυτάρκης και έχουν όλες οι υποχρεώσεις, τα δικαιώματα  μεταβιβαστεί σε αυτήν από την αμιγή επιχείρηση.
Επίσης, θέλω να πω,ωότι κανονικά η Ανώνυμη Εταιρεία διοικείται από τα δύο όργανα, τη Γενική Συνέλευση και το Διοικητικό Συμβούλιο και νόμιμα ωεκπροσωπείται το Δημοτικό Συμβούλιο. Δυστυχώς, στη δική μας περίπτωση αυτό δε συμβαίνει διότι η Γενική Συνέλευση κατά την άποψή μας – και τις επόμενες μέρες θα το αποδείξουμε αυτό και εκεί που πρέπει – έχει συγκροτηθεί όχι νόμιμα. ́Αρα δεν εκπροσωπείται το Δημοτικό Συμβούλιο που είναι ο κύριος μέτοχος, δηλαδή που έχει το 99,9% των μετοχών, αναλογικά, κατά συνέπεια και η απόφαση που παίρνει η Γενική Συνέλευση για το διορισμό του Διοικητικού Συμβουλίου δεν είναι νομότυπη. Πιστεύω, ότι ο κύριος Δήμαρχος μπορεί και χωρίς εξουσιοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου, να υπογράψει τη Σύμβαση μετά την εμμονή της ΔΕΗ, γιατί είναι λαθεμένη. Τι φοβάται η ΔΕΗ και ζητάει τέτοια κατοχύρωση; Η Ανώνυμη Επιχείρηση έχει όλα, όλες τις νομικές απτές δεσμεύσεις που κατοχυρώνουν τη ΔΕΗ.
Κατά συνέπεια εμείς δε συμφωνούμε για τη λήψη απόφασης για την υπογραφή της Σύμβασης.

Τελικά η απόφαση πάρθηκε με τις  ψήφους της πλειοψηφίας, δείτε τα σχετικά πρακτικά της συζήτησης ΕΔΩ

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
792ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ