ΑρχικήΑΡΘΡΑΚ. Βλάσης: Να αποδοθούν ευθύνες για τη διακοπή των έργων στο αρχαίο...

Κ. Βλάσης: Να αποδοθούν ευθύνες για τη διακοπή των έργων στο αρχαίο θέατρο Μεγαλόπολης

Την άμεση διευθέτηση του ζητήματος που έχει προκύψει με την προγραμματική σύμβαση για την αποκατάσταση και την ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου Μεγαλόπολης ζήτησε με σχετική ερώτηση που κατέθεσε προς τους αρμόδιους Υπουργούς Πολιτισμού & Αθλητισμού, κ. Μπαλτά, καθώς και Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Κουρουμπλή, ο βουλευτής Αρκαδίας Ν.Δ. Κώστας Βλάσης.
Με πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και συγκεκριμένα της Εφορίας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας λύονται οι συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου του επιστημονικού και τεχνικού προσωπικού που απασχολείται στην υλοποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης του έργου «Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης για την υλοποίηση εργασιών «Αποκατάστασης και Ανάδειξης του Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης».

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να σταματήσουν οι εργασίες σε ένα ιδιαιτέρως σημαντικό για τον τόπο ιστορικό μνημείο, αλλά και να οδηγηθούν στην ανεργία 11 συνάνθρωποί μας, που πλέον διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους.

Βάσει των παραπάνω και με δεδομένο πως προκαλεί τεράστια εντύπωση και είναι σπάνιο φαινόμενο η λύση μιας τέτοιας προγραμματικής σύμβασης για λόγους νομιμότητας, ο κ. Βλάσης ζητά από τους αρμόδιους Υπουργούς να ενημερωθεί για τους λόγους αλλά και τους φέροντες την ευθύνη για την εξέλιξη αυτή. Επιπλέον ζητά να διασφαλιστεί άμεσα η συνέχιση των εργασιών ανάδειξης και αποκατάστασης του αρχαίου θεάτρου αλλά και να πληροφορηθεί τις προθέσεις των αρμοδίων Υπουργών για τους απολυθέντες εργαζόμενους.

Παραθέτουμε τη σχετική ερώτηση του βουλευτή Κώστα Βλάση.

Αθήνα, 9 Ιουνίου 2016

Αρ. Πρωτ.: 6052
ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς
Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή
Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού, κ. Αριστείδη Μπαλτά

Θέμα: Παύση εργασιών αποκατάστασης και ανάδειξης του αρχαίου θεάτρου     Μεγαλόπολης

Το αρχαίο θέατρο Μεγαλόπολης αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα θέατρα της Αρχαίας Ελλάδας και ένα ιδιαιτέρως σημαντικό ιστορικό μνημείο, καθώς αποτελούσε και χώρο άμεσης δημοκρατίας, αφού οι 40 αρκαδικές πόλεις που ήταν συνοικισμένες στη Μεγαλόπολη σε εκείνο τον χώρο συμμετείχαν, συζητούσαν και ελάμβαναν αποφάσεις πολιτικές.
Το εν λόγω αρχαίο θέατρο, το οποίο ήταν κλειστό για περίπου 20 χρόνια, άνοιξε ξανά τις πύλες του για τον κόσμο το 2015. Μέσω προγραμματικής σύμβασης που υπεγράφη μεταξύ του τότε Υπουργείου Πολιτισμού,Παιδείας & Θρησκευμάτων, του Δήμου Μεγαλόπολης και της Περιφέρειας Πελοποννήσου αποφασίστηκε να γίνουν εργασίες αποκατάστασης και ανάδειξης του μνημείου, οι οποίες ξεκίνησαν πριν από 3 περίπου μήνες.
Ωστόσο, με πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού αποφασίστηκε η λύση των συμβάσεων εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου του επιστημονικού προσωπικού που απασχολείται στην υλοποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης του έργου «Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης για την υλοποίηση εργασιών «Αποκατάστασης και Ανάδειξης του Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης».
Η απόφαση αυτή επί της ουσίας σταματά την εξέλιξη ενός έργου που αποτελούσε ανάγκη και ζητούμενο των κατοίκων της περιοχής και οδηγεί στην ανεργία 11 συνανθρώπους μας, στους οποίους πληροφορίες θέλουν να οφείλονται τα δεδουλευμένα των τελευταίων μηνών.

Κατόπιν αυτών,

Ερωτώνται, οι κ. Υπουργοί:

α)    Για ποιους λόγους ακυρώνονται οι εν λόγω συμβάσεις;
β)    Ποιος φέρει την ευθύνη για τη μη τήρηση της νόμιμης διαδικασίας για την εγκυρότητα της εν λόγω προγραμματικής σύμβασης;
γ)    Σκοπεύετε να συνεχίσετε το έργο ανάδειξης και αποκατάστασης του αρχαίου θεάτρου Μεγαλόπολης; Με ποιο τρόπο θα εξασφαλίσετε άμεσα τη συνέχιση του έργου;
δ)    Τι προτίθεστε να κάνετε με τους απολυθέντες εργαζομένους και τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται;

 

Ο ερωτών Βουλευτής Κωνσταντίνος Βλάσης

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
790ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ