ΑρχικήΑΡΘΡΑΚ. Βλάσης: Ερώτηση στην Βουλή για αύξηση του ορίου ηλικίας για τις...

Κ. Βλάσης: Ερώτηση στην Βουλή για αύξηση του ορίου ηλικίας για τις προσλήψεις στη ΔΕΗ

Ο βουλευτής Αρκαδίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Βλάσης την Παρασκευή 17 Απριλίου κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, προς τους υπουργούς Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Εσωτερικών και Οικονομικών, σχετική με το όριο ηλικίας στις προσλήψεις της ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βλάσης στην ερώτησή του παρατηρεί ότι το ανώτατο ότιο ηλικίας το οποίο έχει οριστεί στα 35-40 έτη αποκλείει υποψηφίους οι οποίοι «οι οποίοι τα τελευταία 15 χρόνια έχουν απασχοληθεί με συμβάσεις ορισμένου χρόνου (8μηνη απασχόληση) αλλά έχουν υπερβεί το ανώτατο όριο των 35 χρόνων», αναφέροντας μάλιστα ότι, καθώς έχουν αυξηθεί τα όρια ηλικίας ως προς τη συνταξιοδότηση, ο συγκεκριμένος περιορισμός δεν επιτρέπει σε εκείνους οι οποίοι βρίσκονται κοντά στη θεμελίωση δικαιώματος συνταξιοδότησης να εργαστούν και να συμπληρώσουν τον χρόνο τους. Έτσι, προτείνει την αύξηση του ορίου ηλικίας κατά τουλάχιστον 5 έτη.

Συγκεκριμένα, το Δελτίο Τύπου αναφέρει:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗ ΔΕΗ
ΖΗΤΗΣΕ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ

Ερώτηση κατέθεσε, σήμερα 17 Απριλίου 2015, ο Κώστας Βλάσης, προς τους Υπουργούς Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομικών, με θέμα «Αύξηση ορίου ηλικίας στις προκηρύξεις για την πρόσληψη τακτικού προσωπικού στη ΔΕΗ Α.Ε.».
Όπως είναι γνωστό, το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται η πρόσληψη 450 υπαλλήλων τακτικού προσωπικού, από τη ΔΕΗ, με ανώτατο όριο ηλικίας τα 35 και 40 χρόνια, για διάφορες ειδικότητες.

Με το κριτήριο αυτό, αποκλείονται εργαζόμενοι οι οποίοι τα τελευταία 15 χρόνια έχουν απασχοληθεί με συμβάσεις ορισμένου χρόνου (8μηνη απασχόληση) αλλά έχουν υπερβεί το ανώτατο όριο των 35 χρόνων.

Ο κ. Βλάσης επισημαίνει ότι από τη διενέργεια του τελευταίου διαγωνισμού της ΔΕΗ ΑΕ (το 2008) μέχρι σήμερα και λόγω της απαγόρευσης προσλήψεων, η ΔΕΗ καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες της με προσωπικό ορισμένου χρόνου, μέρος του οποίου, σε περίπτωση που διατηρηθούν τα σημερινά όρια ηλικίας, θα μείνει εκτός διαγωνισμού! Προσωπικό, με σημαντική εμπειρία και τεχνογνωσία, η πρόσληψη του οποίου θα αποφέρει οφέλη στη λειτουργία της  Επιχείρησης.

Τονίζει, επίσης, πως έχουν αυξηθεί τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και πως η διαδοχική ασφάλιση, σε συνδυασμό με μια πιθανή πρόσληψη στη ΔΕΗ, θα επιτρέψει να συνταξιοδοτηθούν εργαζόμενοι οι οποίοι χρειάζονται λίγα χρόνια προκειμένου να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα, και οι οποίοι σήμερα είναι εγκλωβισμένοι λόγω της παρατεταμένης πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα. Κρίση η οποία έχει αυξήσει δραματικά το πλήθος των μακροχρόνια ανέργων στις ηλικίες μετά τα 40, συμπολιτών μας οι οποίοι αντιμετωπίζουν οξύτατο πρόβλημα επιβίωσης και συντήρησης των οικογενειών τους.

Προς άρση της παραπάνω διαφαινομένης αδικίας, ο Αρκάς Βουλευτής της ΝΔ, ζητά από τους αρμόδιους Υπουργούς:
1.    Να αυξηθούν τα όρια ηλικίας πρόσληψης τακτικού προσωπικού στη ΔΕΗ Α.Ε. κατά πέντε (5) τουλάχιστον έτη.
2.    Να αφαιρείται ο συνολικός χρόνος εργασίας με μορφή οκτάμηνης σύμβασης, από την ηλικία του εκάστοτε αιτούντος πρόσληψης, εφόσον είναι άνω των 35 ετών.

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
791ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ