ΑρχικήΑΡΘΡΑΚώστας Βλάσης: Να δοθεί άμεσα λύση στο θέμα της πιστοποίησης των παιδικών...

Κώστας Βλάσης: Να δοθεί άμεσα λύση στο θέμα της πιστοποίησης των παιδικών χαρών

Κώστας Βλάσης:

«Να δοθεί άμεσα λύση στο θέμα της πιστοποίησης των παιδικών χαρών, για να μπορούν τα παιδιά μας να ψυχαγωγούνται με ασφάλεια. Αλίμονο αν πρέπει να γίνουμε μάρτυρες ενός ακόμα τραγικού γεγονότος για να κινητοποιηθούν οι αρμόδιοι!»

Την άμεση διευθέτηση του ζητήματος πιστοποίησης των παιδικών χαρών της Αρκαδίας ώστε να επαναλειτουργήσουν το ταχύτερο δυνατό με τις απαραίτητες προδιαγραφές, ζήτησε με ερώτηση που κατέθεσε προς τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών, κ. Πάνο Σκουρλέτη, ο Βουλευτής Αρκαδίας Ν.Δ. Κώστας Βλάσης.

Το ζήτημα με τις κλειστές παιδικές χαρές στην Τρίπολη, τη Μεγαλόπολη και σχεδόν σε όλους τους Δήμους της Αρκαδίας έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Οι διαμαρτυρίες των γονέων είναι έντονες καθώς από τη μία δεν υπάρχουν οι απαραίτητοι χώροι για την ψυχαγωγία των παιδιών τους και από την άλλη οι παιδικές χαρές που έχουν σφραγιστεί δε διαθέτουν επαρκή σήμανση ούτε και φύλαξη με αποτέλεσμα η είσοδος σ’ αυτές να κρύβει μεγάλους κινδύνους για τα παιδιά.

Όπως δήλωσε ο κ. Βλάσης: “Η Κυβέρνηση οφείλει άμεσα να λύσει το θέμα των μη πιστοποιημένων παιδικών χαρών, ώστε τα παιδιά μας να μπορούν να ψυχαγωγούνται σε ασφαλείς χώρους και να μην βρεθούμε ποτέ ξανά αντιμέτωποι με τραγικά περιστατικά του παρελθόντος”.

Με τη σχετική ερώτησή του ο βουλευτής ζητά να πληροφορηθεί από τον αρμόδιο Υπουργό τον ακριβή αριθμό των παιδικών χαρών που πρέπει να πάρουν πιστοποίηση στην Αρκαδία αλλά και τους λόγους για τους οποίους έχει καθυστερήσει η διαδικασία αυτή. Επιπλέον, ζητά να μάθει αν η Κυβέρνηση προτίθεται να ενισχύσει άμεσα τους Δήμους και τις Περιφέρειες στην προσπάθεια προσαρμογής των παιδικών χαρών στις διατάξεις που ορίζουν τις προϋποθέσεις αδειοδότησης και λειτουργίας.

Παραθέτουμε την ερώτηση

Αθήνα, 28 Ιουνίου 2017  

Α.Π.: 6703/28-06-2017

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Πάνο Σκουρλέτη

Θέμα: Άλυτο το πρόβλημα με τις παιδικές χαρές στην Αρκαδία

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει το ζήτημα με τις κλειστές παιδικές χαρές στην Τρίπολη, τη Μεγαλόπολη και σχεδόν σε όλους τους Δήμους της Αρκαδίας. Οι διαμαρτυρίες των γονέων είναι έντονες καθώς από τη μία δεν υπάρχουν οι απαραίτητοι χώροι για την ψυχαγωγία των παιδιών τους και από την άλλη οι παιδικές χαρές που έχουν σφραγιστεί δε διαθέτουν επαρκή σήμανση ούτε και φύλαξη με αποτέλεσμα η είσοδος σ’ αυτές να κρύβει μεγάλους κινδύνους για τα παιδιά.

Παρόλο που το νομοθετικό πλαίσιο που περιγράφει λεπτομερώς την άδεια ίδρυσης και λειτουργίας παιδικής χαράς υφίσταται από το 2009, η πλειονότητα των χώρων αρμοδιότητας των Δήμων δεν έχει συμμορφωθεί με τις οριζόμενες από το νόμο προδιαγραφές και οι παιδικές χαρές δεν φέρουν την απαραίτητη πιστοποίηση.

Επειδή στο παρελθόν η χρήση δημοτικών παιδικών χαρών που δε φέρουν την απαραίτητη πιστοποίηση έχει οδηγήσει σε τραγικά αποτελέσματα, επειδή σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία οι γονείς έχουν ανάγκη τους χώρους αυτούς για την ψυχαγωγία των παιδιών τους,

ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

  • Για ποιο λόγο δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία εναρμόνισης των δημοτικών παιδικών χαρών με τις προδιαγραφές που ορίζει ο νόμος; Οφείλεται η καθυστέρηση στην έλλειψη οικονομικών πόρων;
  • Πόσες παιδικές χαρές στην Αρκαδία έχουν πάρει την απαραίτητη πιστοποίηση και πόσες παραμένουν σφραγισμένες;
  • Σκοπεύετε, και αν ναι πως, να ενισχύσετε άμεσα τους Δήμους και τις Περιφέρειες στην προσπάθεια προσαρμογής των παιδικών χαρών στις διατάξεις που ορίζουν τις προϋποθέσεις αδειοδότησης και λειτουργίας;

 Ο ερωτών Βουλευτής

    Κωνσταντίνος Βλάσης

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
792ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ