Κώστας Βλάσης: Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την Τρίπολη-Αρκαδία 2021

0
179

«Αν όλοι οι Αρκάδες ενώσουμε τις δυνάμεις μας πέρα από προσωπικές και κομματικές σκοπιμότητες η Τρίπολη-Αρκαδία θα είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το έτος 2021».

Αυτό ήταν το μήνυμα που θέλησε να περάσει ο βουλευτής Αρκαδίας, Κώστας Βλάσης, στη χθεσινή εκδήλωση για την παρουσίαση της επίσημης υποψηφιότητας της Τρίπολης για το χρίσμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το έτος 2021, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Ο Κώστας Βλάσης εξέφρασε τη χαρά και την υπερηφάνειά του για τη διεκδίκηση και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα χαρακτηριστικά και τις αξίες της Τρίπολης αλλά και της Αρκαδίας γενικότερα που δίνουν προβάδισμα νίκης. Το κλειδί της επιτυχίας είναι μια “Παναρκαδική σύναξη”, που θα ενώσει τις δυνάμεις και τις προσπάθειες όλων των Αρκάδων.

Παραθέτουμε την ομιλία του Κώστα Βλάση:

«Χαρά, συγκίνηση, ικανοποίηση, υπερηφάνεια και άλλα παρεμφερή, ευγενικά και ανώτερα, συναισθήματα πλημμυρίζουν – είμαι βέβαιος – όλους μας αυτή τη στιγμή, όλες και όλους τους παρευρισκόμενους στην αίθουσα αυτή, όλες και όλους που ΔΕΝ είναι ανάμεσά μας αλλά γνωρίζουν και ψυχικά μετέχουν σ’ αυτή τη σύναξη. Μια σύναξη παν – τριπολιτσιώτικη τυπικά, παν – αρκαδική ουσιαστικά.

Και είναι εύλογα και απόλυτα δικαιολογημένα τα συναισθήματα αυτά. Ο ασήμαντος οικισμός, το ερειπωμένο κάστρο, που μέσα σε μια, γενική σχεδόν ερημιά, ανάμεσα σε ερείπια αρχαία και βυζαντινά και φράγκικα, έκανε την εμφάνισή του το 1467 με την ονομασία Droboliza, Drobolitsa, Τριπολιτσά, έμελλε να γίνει το λίκνο του νεοελληνικού κράτους, η κοιτίδα της ελευθερίας του δουλωμένου γένους, η Τρίπολή μας, καρδιά του Μοριά και έγνοια της καρδιάς μας. Έγνοια και αγάπη όχι μόνο των Τριπολιτών αλλά όλων των Αρκάδων, όπου γης, όλων όσοι περπάτησαν στους δρόμους της, δροσίστηκαν στα πάρκα της, άκουσαν τις καμπάνες του Αγίου – Βασίλη, γνωρίζουν το ειδικό γεωγραφικό βάρος της, αντλούν από το ιστορικό παρελθόν της, πασχίζουν για το παρόν της και πιστεύουν στο μέλλον της. Πόσο μάλλον για κάποιον σαν εμένα, που γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Τρίπολη, που στην πόλη αυτή έκανα τα πρώτα μου βήματα ως μαθητής, που εξ αυτής ορμώμενος ακολούθησα την ιατρική επιστήμη και που τώρα οι πολίτες της μ’ έχουν τιμήσει εκλέγοντάς με ως εκπρόσωπό τους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Αυτή η πόλη – κληρονόμος και εκπρόσωπος της Αρκαδίας και του Αρκαδισμού, φορέας εννοιών όπως η ανεξαρτησία, η ανάπτυξη, ο δυναμισμός, η εξωστρέφεια αλλά και ο ρομαντισμός και ο κατά φύσιν βίος και η αγνότητα και η αλληλεγγύη – η Τρίπολη της Αρκαδίας, η Αρκαδία δια της Τρίπολης, επιθυμεί και φιλοδοξεί να γίνει και πιστεύει ότι θα είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021.

Δύο Δημοτικές Αρχές, με επικεφαλής τον Γιάννη Σμυρνιώτη η πρώτη και τον Δημήτρη Παυλή η δεύτερη, μαζί με τις παρατάξεις των Κώστα Τζιούμη, Νίκου Τσιαμούλου και Αντωνίας Γιαννούλη, ομόφωνα αποφάσισαν και διεκδικούν την τιμητική αλλά και δυναμογόνο αυτή θέση. Στη διεκδίκηση αυτή είμαστε όλοι οι Αρκάδες συμμαχητές. Και, προσωπικά, θέλω να πιστεύω – και πιστεύω – ότι το αποτέλεσμα θα είναι: ΝΑΙ στην Τρίπολη, ΝΑΙ στην Αρκαδία!».

Δελτίο Τύπου

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here