Kafeneio.gr- Banner 728x180
ΑρχικήΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗΚύριε Λαμπρόπουλε & Νίκα έλεος πια - Ντράπηκε και η ντροπή!

Κύριε Λαμπρόπουλε & Νίκα έλεος πια – Ντράπηκε και η ντροπή!

Κάποια στιγμή πρέπει οι πολιτικοί μας να βάλουν ένα φρένο στα ψέματα, στις ανακρίβειες , στις ψεύτικες υποσχέσεις, κάποια στιγμή επιτέλους πρέπει να επικρατήσει μια σοβαρότητα.

Τα πράγματα έχουν ξεφύγει εντελώς.

Στη συνεδρίαση του περιφ. συμβουλίου τη Δευτέρα 11 Απριλίου με θέμα την επαναλειτουργία των λιγνιτικών μονάδων, ο αντιπεριφερειάρχης Διοικητικών – Οικονομικών – Οργανωτικών – Εκπαιδευτικών Θεμάτων και Δίκαιης Μετάβασης στην μεταλιγνιτική εποχή , κ. Λαμπρόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων:

Η απολιγνιτοποίηση στην Ελλάδα ούτε πρόωρη , ούτε βίαιη είναι

Το πρόβλημα της απολιγνιτοποίησης υπήρχε και κάποιοι (εννοεί την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας) καλούνται να το επιλύσουν προς όφελος της κοινωνίας

Προφανώς η απολιγνιτοποίηση δεν ευθύνεται για την άνοδο των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας, αυτό είναι ένα διεθνές φαινόμενο

“Δεν σταματάει η προσπάθεια για την Μεγαλόπολη με πρωτεύοντα ρόλο για την Μεγαλόπολη”

Επειδή στην Μεγαλόπολη ζούμε τραγικές καταστάσεις , επειδή βλέπουμε να δίνονται υποσχέσεις και λόγια χωρίς αντίκρυσμα, επειδή υπάρχει μεγάλη αγωνία για το μέλλον, επειδή η κρίσιμη στιγμή που βρισκόμαστε απαιτεί ευθύνη και αλήθειες, πρέπει να θέσουμε υπόψιν του κ. Λαμπρόπουλου τα εξής:

Κύριε Λαμπρόπουλε οι πολίτες σας ψήφισαν για περιφερειακό σύμβουλο και όχι για εκπρόσωπο και υπερασπιστή της Κυβέρνησης, μπορείτε να υποστηρίζετε ελεύθερα όποιο κόμμα θέλετε αλλά όχι κάνοντας χρήση του θεσμικού σας ρόλου. Ψηφιστήκατε να δίνετε λύσεις στους πολίτες και όχι να κάνετε πλάτες στην Κυβέρνηση!

Κύριε Λαμπρόπουλε η απολιγνιτοποίηση πριν 4 , πριν 6 και πριν 10 χρόνια είχε το εξής χρονοδιάγραμμα: Η 3η μονάδα της Μεγαλόπολης θα έκλεινε το 2025, η 4η το 2035 και οι αντίστοιχες μονάδες της Μακεδονίας σε πολύ περισσότερο χρόνο από αυτό που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν 2μιση χρόνια. Είναι άλλο λοιπόν το σχέδιο που υπήρχε τότε και άλλο αυτό που ανακοινώθηκε τώρα. Οποιαδήποτε προσπάθεια σύγκρισης και ένωσης των 2 δεδομένων , είναι τουλάχιστον ατυχής.

Κύριε Λαμπρόπουλε σαφέστατα και υπάρχει βίαιη απολιγνιτοποίηση, κάνετε λάθος, αφού μέσα σε μια νύχτα άλλαξαν δραματικά οι ημερομηνίες κλεισίματος των λιγνιτικών μονάδων, ειδικά στην Μεγαλόπολη οι επιπτώσεις από την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν τραγικές. Πως μπορείτε αυτό να το αγνοείτε και γιατί προσπαθείτε να το καλύψετε;

Κύριε Λαμπρόπουλε δεν γνωρίζετε ότι λίγους μήνες μετά την εξαγγελία της βίαιης απολιγνιτοποίης η Κυβέρνηση νομοθέτησε και λειτούργησε το χρηματιστήριο ενέργειας; Δεν έχετε λάβει γνώση ότι από τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του target model οι τιμές ρεύματος στην χονδρική εκτοξεύθηκαν; Δεν έχετε πάρει χαμπάρι τίποτα; Πείτε μας πόσο ήταν η χονδρική τιμή τον Οκτώβριο του 2020 , πόσο ανέβηκε τον Δεκέμβριο του 2020 και ποια ήταν η ανοδική της πορεία από τότε; Δεν τα έχετε δει αυτά; Υπάρχουν επίσημοι πίνακες, ζητήστε από τους φίλους σας στο υπουργείο να σας τους δείξουν! Για ποια διεθνή φαινόμενα μιλάτε; Δεν γνωρίζετε ότι όταν άρχισε να αυξάνεται η χονδρική τιμή στην Ευρώπη, εδώ στην Ελλάδα είχε ήδη αυξηθεί υπερβολικά; Δεν γνωρίζετε πότε ξεκίνησαν οι εταιρίες να εφαρμόζουν την ρήτρα αναπροσαρμογής; Γιατί τελικά όλα αυτά τα κρύβετε και παρουσιάζετε μια άλλη εικόνα που δίνει άλλοθι στην Κυβέρνηση;

Κύριε Λαμπρόπουλε και κύριε Νίκα , πήρατε τα χρήματα του Λιγνιτόσημου και τα δώσατε στους Πυρόπληκτους αντί να ζητήσετε από την Κυβέρνηση. Είπατε θα το διορθώσετε αλλά τελικά δεν κάνατε τίποτα.

Τέλος κ. Λαμπρόπουλε , εσείς με τον κ. Νίκα όλο αυτό το διάστημα συμμετείχατε στις συνεδριάσεις του ΣΔΑΜ , συμφωνήσατε και συναποφασίσατε να οδηγηθούν τα χρήματα της απολιγνιτοποίησης εκτός Μεγαλόπολης στους όμορους δήμους. Με τις πράξεις σας και τις ενέργειες σας έχετε ήδη βλάψει ανεπανόρθωτα την Μεγαλόπολη. Αγνοήσατε την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου Μεγαλόπολης. Αγνοήσατε όλες τις φωνές των συλλόγων , των φορέων , των πολιτών. Πράξατε διαφορετικά από την βούληση της Μεγαλόπολης και έρχεστε τώρα να μας πείσετε ότι είστε στο πλευρό μας.

Κύριε Λαμπρόπουλε ο Δήμος Μεγαλόπολης πήρε μια ομόφωνη απόφαση, σας έστειλε σε όλους επιστολή να την αποδεχθείτε, εσείς δεν το κάνατε, ουδείς απάντησε! Γιατί;

Κύριε Λαμπρόπουλε σας παρακαλώ να μην προκαλείτε , σας ξαναλέω στην Μεγαλόπολη ζούμε τραγικές καταστάσεις. Επίσης οι πολίτες καλούνται να πληρώνουν 4 και 5 φορές παραπάνω το ρεύμα και τα υπόλοιπα αγαθά την στιγμή που εσείς αγωνίζεστε να καλύψετε την Κυβέρνηση.

Κύριε Λαμπρόπουλε, τόσο για εσάς , όσο και για τον κ. Νίκα … ΝΤΡΑΠΗΚΕ ΚΑΙ Η ΝΤΡΟΠΗ! Έλεος πια!! Σταματήστε να συμπεριφέρεστε έτσι στην περιοχή μας και στους πολίτες. Το κάνετε βέβαια γιατί κανείς αρμόδιος από την Μεγαλόπολη δεν τολμάει να σας απαντήσει.

Αν πραγματικά θέλετε να σας πιστέψουμε, ελάτε στην Μεγαλόπολη με τον κ. Νίκα και αποδεχθείτε την ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ του δημοτικού συμβουλίου , μόνο τότε έχετε το δικαίωμα να δηλώνετε ότι υπερασπίζεστε την περιοχή μας. Όσο δεν το κάνετε, είστε απέναντι στην Μεγαλόπολη και φέρετε πολύ ευθύνη για όλα όσα γίνονται.

Αλεβίζος Παναγιώτης

Σημείωση άρθρου: Για όλα όσα αναφέρονται στο παρόν άρθρο ( πρόγραμμα κλεισίματος μονάδων, εξέλιξη τιμών ρεύματος στην χονδρική, αποφάσεις ΣΔΑΜ και δημ. συμβουλίου Μεγαλόπολης) υπάρχουν επίσημα στοιχεία, πίνακες , τιμές, αποφάσεις, κ.α.. Για την οικονομία του λόγου δεν τα παραθέτω, θα γινόταν υπερβολικά μεγάλο το άρθρο, όμως αν υπάρχει οποιαδήποτε αμφισβήτηση προκαλώ τον κ. Λαμπρόπουλο να μιλήσουμε ζωντανά σε κάμερα και να τα αναλύσουμε.

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,834ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,364ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια