Κόντρα Καϋμενάκη – Λαϊκής Συσπείρωσης μέσω δηλώσεων και ανακοινώσεων

0
221

Μία δήλωση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Δημήτρη Νικολάου σχετικά με «επιδοτήσεις και πρόσωπα που δεν πρέπει να θεωρούνται ευεργέτες» προκάλεσε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου την αντίδραση του αντιδημάρχου κ. Δ. Βόσνου.

Κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκε το θέμα που αφορά στην εκχωρούμενη μελέτη στον Δήμο Τρίπολης για το έργο «Βελτίωσης οδικού άξονα Βλαχοκερασιάς – Κολλίνων». Πρόκειται για έργο το οποίο εξ ολοκλήρου θα κατασκευαστεί από την Αρκαδική Οικολογική Φάρμα ΑΕ. Ο κ. Νικολάου, με αφορμή το έργο αυτό και την ανάληψή του από την επιχείρηση, ανέφερε: «Μην τους θεωρούμε και ευεργέτες. Από εμάς τα έχουνε πάρει τα χρήματα. Επιδοτήσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ και ένα μέρος τα δίνουν πάλι εδώ». Ύστερα από αυτή τη δήλωση, ο κ. Βόσνος απάντησε: «Πολλοί τα έχουν πάρει, αλλά δεν έχουν φτιάξει δρόμους».

Σημειωτέον ότι ο επικεφαλής της παράταξης «Τρίπολη – Αλλάζουμε τα δεδομένα» κ. Ν. Τσιαμούλος, ακούγοντας τα λεγόμενα, αντέδρασε, επισημαίνοντας: «Αν είναι δυνατόν να κατηγορούμε έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτές στην Αρκαδία, που από τις επιχειρήσεις του ζουν 100 οικογένειες και που πληρώνει τα πάντα».

Ο arcadia938 συνομίλησε με τον κ. Καϋμενάκη, ιδιοκτήτη της Αρκαδικής Οικολογικής Φάρμας, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι η εταιιρία δεν έχει πάρει «ούτε ένα ευρώ από οποιοδήποτε πρόγραμμα ΕΣΠΑ» και χαρακτήρισε τον κ. Νικολάου ψεύτη και συκοφάντη.

Η συμβολή τόσο του κ. Καϋμενάκη όσο και του κ. Μπάκου στην τοπική οικονομία δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Μέσω του Αστέρα Τρίπολης έχουν γίνει επενδύσεις εκατομμυρίων στην πόλη, ενώ το συγκεκριμένο έργο έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου ο επιχειρηματίας, και ο Δήμος Τρίπολης δεν θα επιβαρυνθεί καθόλου για την υλοποίησή του.

Με ένα δελτίο Τύπου η Λαϊκή Συσπείρωση απαντά στον χαρακτηρισμό «ψεύτης και συκοφάντης» που επεφύλαξε ο κ. Καϋμενάκης για τον κ. Νικολάου, τον επικεφαλής της παράταξης, με αφορμή ένα έργο το οποίο έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου να υλοποιήσει η επιχείρηση του πρώτου.

ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΣΧΟΙΝΙ

Μετά την δήλωση του εκπροσώπου της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης ότι « δεν είναι δυνατόν να θεωρούμε ευεργέτες τους καπιταλιστές που επιδοτούνται με ζεστό χρήμα και κάνουν και αγαθοεργίες!», ο εκπρόσωπος της «Αρκαδική Οικολογική Φάρμα Α.Ε.», φέρεται να δήλωσε ότι «ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι ψεύτης και συκοφάντης».
Προς το παρόν αναφέρουμε μόνο την ένταξη της επιχείρησης στον Νόμο 3299/2004 με την 60449/ΥΠΕ/5/00738/Ε/Ν.3299/04/29-12-2010 απόφαση με την οποία επιδοτείται η επιχείρηση με 7.356.230 Ευρώ.
Η απόφαση είναι αναρτημένη στη Διαύγεια με ΑΔΑ: 4 Α8ΒΦ-Ξ2Ν.

Τρίπολη 03/11/2015
Kαι πάλι όμως άμεση ήταν η απάντηση από την πλευρά της Αρκαδικής Οικολογικής Φάρμας Α.Ε.

Σε απάντηση του από 3.11.2015 δελτίου τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης με τίτλο «Στο σπίτι του Κρεμασμένου δε μιλάμε για σχοινί», παραθέτουμε τα ακόλουθα: Η ανακοίνωση τυγχάνει αναληθής και ανακριβής. Και τούτο διότι, προς απόδειξη της δήθεν «επιδότησης με ζεστό χρήμα» της «Αρκαδικής Οικολογικής Φάρμας Α.Ε.» επικαλείται την υπ’ αριθμ. 60449/ΥΠΕ/5/00738/Ε/Ν.3299/04/29-12-2010 απόφαση ένταξης του επενδυτικού σχεδίου στον αναπτυξιακό νόμο 3299/2004. Από αυτή την απόφαση όμως προκύπτει μόνο η κατ’ αρχήν έγκριση του επενδυτικού σχεδίου της εταιρείας μας και όχι η εκταμίευση της επιχορήγησης.

Η δε έγκριση είναι συνθήκη αναγκαία αλλά όχι ικανή για την απόδειξη της λήψεως της επιδότησης. Περαιτέρω, η ανακοίνωση αποσιωπά το γεγονός ότι η εκταμίευση της επιχορήγησης ΟΥΔΕΠΟΤΕ έλαβε χώρα, αντιθέτως το σύνολο της επένδυσης πραγματοποιήθηκε με ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ. Επιπλέον, αποσιωπά το γεγονός ότι έχει παρέλθει προ πολλού η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών για την εκταμίευση της επιχορήγησης, ακόμα και η προθεσμία ολοκλήρωσης του επενδυτικού σχεδίου! Τούτο καθιστά πέραν πάσης αμφισβητήσεως το γεγονός ότι η εκταμίευση της επιχορήγησης οποτεδήποτε στο μέλλον είναι πλέον αδύνατη

. Τονίζουμε δε ότι σκοπίμως αφήσαμε να παρέλθει άπραγη η ως άνω προθεσμία, μη διεκδικώντας κατ’ ουσίαν την επιχορήγηση, ενώ υπέστημεν πιέσεις από τους αρμοδίους υπαλλήλους να την εισπράξουμε, λόγω του ότι τα προορισμένα για επιχορηγήσεις κεφάλαια του αναπτυξιακού νόμου είχαν μείνει αδιάθετα. Όποιος δε επιθυμεί να πληροφορηθεί για την τύχη της συγκεκριμένης επιχορήγησης και να επιβεβαιώσει τα ως άνω, μπορεί να απευθυνθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες, όπου τηρούνται όλα τα σχετικά στοιχεία. Το αυτό όφειλε να κάνει και ο Συνδυασμός «Λαϊκή Συσπείρωση» πριν προβεί στην έκδοση της από 3.11.2015 αναληθούς και ανακριβούς ανακοίνωσης.

Η ημιμάθεια κύριε Νικολάου, είναι χειρότερη της αμάθειας. Σταματήστε να ξεστομίζετε ψέματα, να δημοσιεύετε ανακριβή στοιχεία. Πιαστήκατε για δεύτερη φορά αδιάβαστος. Για τους λόγους αυτούς, δια του παρόντος επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Νικολάου και το δελτίο τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης.

από το ArcadiaPortal.gr

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here