ΑρχικήΑΓΡΟΤΕΣΚρούσματα μελιταίου πυρετού και σε ανθρώπους στην Αρκαδία

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Κρούσματα μελιταίου πυρετού και σε ανθρώπους στην Αρκαδία

Η βρουκέλλωση ή αλλιώς και ο γνωστός μελιταίος πυρετός αποτελεί λοιμώδες μεταδιδόμενο νόσημα  και μεταφέρεται από τα ζώα στον άνθρωπο. Προκαλείται στο βακτήριο της βρουκέλλας. Το πιο συνηθισμένο στέλεχος που προσβάλει τον άνθρωπο είναι η Brucella melitensis που ευθύνεται για τη νόσο που εμφανίζουν τα αιγοπρόβατα.

Στην περιοχή της Αρκαδίας έχουν καταγραφεί 270.000 αιγοπρόβατα και κάθε χρόνο εμβολιάζονται 30.000 ζώα, τα οποία είναι συνήθως σε μικρή ηλικία.

[blockquote style=”1″]Καμία ανησυχία για τα περιστατικά, λέει η Περιφέρεια Πελoποννήσου[/blockquote]

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Ε. Γιαννακούρας μίλησε στην κάμερα του ArcadiaPortal.gr για τη νόσο, για το πώς αυτή μεταδίδεται στον άνθρωπο, αλλά και για τα μέτρα πρόληψης μετάδοσης της ασθένειας. Όταν το ζώο εντοπιστεί με βρουκέλλωση, σφαγιάζεται από τους υπεύθυνους.

Η βρουκέλλωση έκανε την εμφάνισή της και στην Αρκαδία με δεκάδες ζώα να θανατώνονται εξαιτίας της μόλυνσης. Αν και υπάρχουν περιστατικά, ο κ. Γιαννακούρας ήταν ιδιαίτερα καθησυχαστικός και τόνισε ότι η ασθένεια είναι στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και ότι δεν υπάρχει αιτία ανησυχίας.

Σε τρεις περιοχές της Αρκαδίας δυστυχώς το νόσημα πέρασε στον άνθρωπο. Συγκεκριμένα τα περιστατικά αυτά συνέβησαν σε Δημητσάνα, Νεστάνη και Σπάθαρη. Επί ποδός βρίσκεται η κτηνιατρική υπηρεσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία έχει προχωρήσει σε διαδικασίες εντοπισμού των μολυσμένων ζώων. Επίσης στο Βαλτεσινίκο και στο Αρτεμίσιο εμφανίστηκε η μόλυνση.

Για τη θεραπεία της βρουκέλλωσης ή μελιταίου πυρετού συστήνεται ο συνδυασμός αντιβιοτικών φαρμάκων για να αποφευχθεί υποτροπή της νόσου.

Οι συμβουλές που δίνονται είναι σημαντικό να ακολουθούνται για την άμεση και αποτελεσματική πρόληψη εμφάνισης βρουκέλλωσης ή μελιταίου πυρετού.
• Να μην γίνεται κατανάλωση μολυσμένων γαλακτομικών προϊόντων κυρίως γάλα και τυριού
• Και να γίνεται προσεκτική αγορά του ζώου με κάθε πιστοποιητικό
• Να γίνεται καταγραφή των ζωικών κρουσμάτων στις αρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες
• Να τηρείται το πλύσιμο των χεριών μετά την άμεση επαφή με ζώα
• Να τηρείται η σωστή υγιεινή σε χώρους επεξεργασίας ζωικών προϊόντων όπως το βράσιμο
• Σε αγροτικές περιοχές πρέπει η κοπριά να συλλέγεται σε σωρούς και να μείνει κατά αυτό τον τρόπο για ένα χρόνο πριν χρησιμοποιηθεί. Αν αυτό δεν είναι δυνατόν συστήνεται η απολύμανσή της.

Εφ.Κ από το ArcadiaPortal.gr

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Are you human? Please solve:Captcha


Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
spot_img
spot_img

Φωτιά κοντά στα διόδια της Βελιγοστής – Επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις (pics,vid)

Πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα στην περιοχή κοντά στα διόδια της Βελιγόστης, στον...

Από τη Μπερτσιά έως τη Λυκόσουρα: Τα τρία έργα που ξεκινούν στην Αρκαδία (video)

Τρεις σημαντικές συμβάσεις για έργα που αφορούν την ενίσχυση των υποδομών και της οδικής...

Σύλληψη στη Μεγαλόπολη – 56χρονος είχε καταδικαστεί για βιασμό κατ’ εξακολούθηση

Χθες το πρωί, αστυνομικοί της Μεγαλόπολης προχώρησαν στη σύλληψη ενός 56χρονου, ο οποίος αναζητούνταν...

Πρόγραμμα εκδηλώσεων στο Κοτύλιο

Δείτε τις αφίσες με τις εκδηλώσεις στο Κοτύλιο Μεγαλόπολης

Στήριξη στους νέους της Μεγαλόπολης – Συμβουλευτική και επαγγελματικός προσανατολισμός σε νέους έως 29 ετών

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και η Αναπτυξιακή Αρκαδία υπέγραψαν Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση προγράμματος...
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img