Κραυγή αγωνίας από τον εμπορικό κόσμο της Μεγαλόπολης: Είμαστε σε αυστηρό lockdown με δύο κρούσματα

0
919

Άμεση ήταν η αντίδραση του Εμπορικού Συλλόγου Μεγαλόπολης στο καθολικό lockdown της Αρκαδίας η οποία από σήμερα εντάσσεται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας.

Ο Εμπορο-Βιομηχανικός σύλλογος Μεγαλόπολης «Ο Φιλοποίμην»  με ανακοίνωσή του καταδίκασε την απόφαση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και διαχείρισης κρίσεων κ. Νίκου Χαρδαλιά για καθολικό lockdown του νομού Αρκαδίας από την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου έως την 1 Μαρτίου, χαρακτηρίζοντας την απόφαση παράλογη. (δείτε ΕΔΩ)

To ArcadiaPortal.gr επικοινώνησε  με τον αντιπρόεδρο του Συλλόγου κ. Δημητρακόπουλο Δημήτρη, για τις εξελίξεις που υπάρχουν ύστερα και την χθεσινή τους παρέμβαση.

Όπως ανέφερε ο κ. Δημητρακόπουλος, ο δήμος Μεγαλόπολης δεν έχει κρούσματα, έτσι είναι άδικο να ενταχθεί στο «βαθύ κόκκινο» με γνώμονα την αντιμετώπιση σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου Covid-19.

Έχουμε περάσει δύσκολα, η Μεγαλόπολη βαδίζει σε μια εποχή απολιγνιτοποίησης όπου το άγχος των επιχειρηματιών για το αύριο και η ανησυχία έχουν κορυφωθεί. Η ύφεση είναι μεγάλη και μια τέτοια απόφαση είναι άδικη, καθώς οδηγεί σε τέλμα τις ήδη επιβαρυμένες αγορές της Μεγαλόπολης, Καρύταινας και Φαλαισίας

Όσο είναι σε θέση να γνωρίζει, και σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, ο κ. Δημητρακόπουλος είπε ότι τα ενεργά κρούσματα στη Μεγαλόπολη δεν ξεπερνούν τα δύο, βέβαια αυτό ανά πάσα στιγμή μπορεί να αλλάξει, αλλά σε κάθε περίπτωση η μη δημοσιοποίηση του αριθμού των κρουσμάτων ανά  δήμο στην καταγραφή κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ δημιουργεί κενό στην ενημέρωση των πολιτών.

Δεν μπορούμε να ξέρουμε ποια η επιμόλυνση στο δήμο, αφού τα στοιχεία που παρουσιάζονται είναι συγκεντρωτικά για τον νομό Αρκαδίας

Ήδη ο Σύλλογος έχει αποστείλει το αίτημά του την αλλαγή της απόφασης της Πολιτικής Προστασίας στο πρότυπο που εφαρμόζεται σε όμορους νομούς Λακωνίας, Αργολίδας και Ηλείας, στην Ομοσπονδία τους και στους βουλευτές του νομού.

Θα πρέπει όλο το λιανικό εμπόριο να ανοίξει, δεν μπορούμε να καταλάβουμε τη λογική της απόφασης

Οι επιχειρήσεις δεν ξέρουμε αν θα μπορέσουν να κάνουν ένα υγιές ξεκίνημα, στην μετά Covid -19 εποχή, αφού τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης δίνουν μία ανάσα αλλά δεν είναι ικανά σε αρκετές περιπτώσεις να γλιτώσουν το «λουκέτο».

Τέλος, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου ελπίζει ότι από την 1η Μαρτίου, όταν και λήγει η προθεσμία του lockdown, θα εξειδικευτούν τα μέτρα σε επίπεδο δήμων, έτσι ώστε περιοχές που δεν είναι επιβαρυμένες λόγω της πανδημίας να μπορέσουν να ανοίξουν ξανά.

από το ArcadiaPortal.gr

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here