Kafeneio.gr- Banner 728x180
ΑρχικήΓΕΝΟΠ-ΔΕΗΚΟΙΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ 4 ΔΗΜΩΝ ΤΟΥ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ...

ΚΟΙΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ 4 ΔΗΜΩΝ ΤΟΥ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ Δ.Ε.Η.

 

Μεγαλόπολη   22/02/2010                       

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από κάλεσμα του Περιφερειακού Γραφείου της ΓΕΝ.Ο.Π. / Δ.Ε.Η. – Κ.Η.Ε. Ν/Α Πελοποννήσου  πραγματοποιήθηκε  την  Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010 , συνάντηση όλων των Σωματείων της Δ.Ε.Η.  του Ενεργειακού Κέντρου Μεγαλόπολης,  με τους 4 Δημάρχους του Λεκανοπεδίου κ. Μπούρα Παναγιώτη Δήμαρχο Μεγαλόπολης, κ. Φουσέκη Ιωάννη Δήμαρχο Φαλαισίας,  κ. Νικητόπουλο Παναγιώτη εκπρόσωπο του Δημάρχου Γόρτυνος και κ. Κουρουνιώτη Βασίλειου εκπρόσωπο του Δημάρχου Τρικολώνων.

Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια της κοινής προσπάθειας να εξευρεθούν λύσεις και να αντιμετωπιστούν τα σημαντικά προβλήματα που δημιουργούνται από την λειτουργία της Δ.Ε.Η. στην περιοχή. Πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και για ακόμη μια φορά διαπιστώθηκε ότι η συνεργασία όλων  είναι επιβεβλημένη και αποδίδει θετικά.
Τα θέματα που συζητήθηκαν και τα οποία τα έθεσαν τα Σωματεία είναι τα εξής:
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΜΟΝΑΔΩΝ 1-2, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ 5ης ΜΟΝΑΔΑΣ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΡΥΧΕΙΩΝ, ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.

Στο τέλος της συνάντησης αυτής αποφασίσαμε ομόφωνα στην έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος και την αποστολή του στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ,  στην Διοίκηση της Δ.Ε.Η. Α.Ε. στην Δ.Ε.Σ.Φ.Α. ,στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και στην Νομαρχία Αρκαδίας.
ΨΗΦΙΣΜΑ

Για τις ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, μας ικανοποιεί η εξαγγελία ότι θα προχωρήσουν κανονικά οι 2035 του 2007 αλλά δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι για εμάς θα κλείσει το θέμα μόνο όταν υπογράψει και ο τελευταίος επιτυχών και καλούμε την διοίκηση της Δ.Ε.Η. να τηρήσει τις δεσμεύσεις της να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι τις 31 Μαρτίου. Επίσης ζητάμε αμέσως να γίνει πράξη η δέσμευση του κ. Ζερβού ότι θα συσταθούν επιτροπές οι οποίες θα καταγράψουν τις ελλείψεις και θα προκηρυχτούν και νέες προσλήψεις έτσι ώστε να καλυφθούν όλες οι θέσεις και ειδικότερα να σταματήσει η απαράδεκτη κατάσταση των 8μηνιτών οι οποίοι αποδεδειγμένα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και απαιτούμε όλες αυτές οι θέσεις να καλυφθούν από εργαζομένους με συμβάσεις αορίστου χρόνου και με το καθεστώς της εντοπιότητας.

Για το κλείσιμο των μονάδων 1 και 2 πιστεύουμε ότι η Δ.Ε.Η. θα έπρεπε να εξετάσει το ενδεχόμενο να υπάρξει σύστημα αποθείωσης των καυσαερίων και άλλες σημαντικές παρεμβάσεις στην κατεύθυνση της μείωσης των ρύπων  , για να δοθεί η δυνατότητα συζήτησης για πιθανή παράταση της λειτουργίας τους μέχρι να λειτουργήσει η 5η μονάδα, επιβαρύνοντας όσο το δυνατόν λιγότερο το περιβάλλον. Η Κ.Υ.Α. και η συμφωνηθέντα το 2004  λύση από όλους (Δ.Ε.Η. – τοπική κοινωνία-εργαζομένους)  για τις 20.000 ώρες λειτουργίας οδήγησε στην σημερινή απόφαση. Τα προβλήματα που δημιουργούνται  μετά το κλείσιμο για την ευστάθεια του συστήματος στον νότο και οι παρενέργειες σε εργασιακά θέματα , είναι οι μόνοι λόγοι που είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε το ενδεχόμενο παράτασης λειτουργίας των μονάδων αυτών.

Μετά την επιτυχή μας παρέμβαση τον Αύγουστο στην προηγούμενη διοίκηση και την κατοχύρωση του διαγωνισμού, εκφράζουμε την μεγάλη ανησυχία μας για την καθυστέρηση της έναρξης των εργασιών , τόσο της ίδιας της 5ης  Μονάδας, όσο και του αγωγού φυσικού αερίου αλλά και των γραμμών μεταφοράς υψηλής τάσης και Κ.Υ.Τ. και θα παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις. Ζητάμε από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να επιταχύνουν τις διαδικασίες και να γίνουν οι κατάλληλες παρεμβάσεις ώστε να ξεκινήσουν το συντομότερο τα έργα και να υπάρχει η μέριμνα για την απρόσκοπτη ολοκλήρωση τους.

Για τα Ορυχεία διαπιστώνουμε με λύπη και αγανάκτηση ότι δυστυχώς έχει γίνει άναρχη και ληστρική εκμετάλλευση των κοιτασμάτων λιγνίτη , με συνέπεια να έχουν χαθεί πολύ μεγάλες ποσότητες η να είναι ασύμφορη οικονομικά η χρησιμοποίηση τους. Τα συνδικάτα  αλλά και η τοπική αυτοδιοίκηση δηλώνουμε ότι στηρίζουμε τον ΛΙΓΝΙΤΗ σαν εθνικό καύσιμο και ζητάμε την πλήρη, περιβαλλοντολογικά και τεχνολογικά αξιοποίηση και της τελευταίας ποσότητας, τηρώντας αυστηρά τους περιβαλλοντολογικούς όρους που έχουν θεσπιστεί . Επίσης ζητάμε για πολλοστή φορά να γίνουν ολοκληρωμένες έρευνες στην περιοχή για την ανάδειξη και νέων κοιτασμάτων με σκοπό την επιμήκυνση της λιγνιτικής περιόδου.
Ζητάμε από την Δ.Ε.Η. Α.Ε. στα πλαίσια του στρατηγικού της σχεδιασμού να μας ενημερώσει εγκαίρως για τα σχ
έδια επέκτασης των ο

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,835ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,362ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια