Κοινή εκπαιδευτική δράση του Μουσείου Λαϊκού Πολιτισμού Δάρα με το (Δ)ΙΕΚ Μεγαλόπολης/Λεονταρίου

0
203

Δελτίο Τύπου από το Μουσείο Λαϊκού Πολιτισμού Δάρα
Την Δευτέρα 23/3/2015 το Μουσείο Λαϊκού Πολιτισμού Δάρα και το (Δ)ΙΕΚ Μεγαλόπολης/Λεονταρίου συνεργάστηκαν και από κοινού υλοποίησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους καταρτιζομένους του τμήματος «Τεχνικών συντήρησης Έργων Τέχνης και Αρχαιοτήτων».

Οι εισηγητές του προγράμματος των δυο συνεργαζόμενων φορέων κ. Νικολέττα Πλατανίτη, επιστημονική εκπρόσωπος & υπεύθυνη του τμήματος «Τεχνικών συντήρησης Έργων Τέχνης και Αρχαιοτήτων» του (Δ)ΙΕΚ Μεγαλόπoλης/ Λεονταρίου και ο κ. Στυλιανός Πλάκας Μουσειολόγος-Μουσειογράφος, τεχνικός συντήρησης έργων ζωγραφικής, ανέπτυξαν σε δυο θεματικές ενότητες το πρόγραμμα: «Δια ζώσης έρευνα στην έκθεση, αποθήκευση και προληπτική συντήρηση ξύλινων αντικειμένων στο μουσειακό και εργαστηριακό περιβάλλον». Συγκεκριμένα η κ. Πλατανίτη στο Εργαστήριο Συντήρησης-Αποθήκη (Αρχείο) του Μ.Λ.Π.Δ.Α ανέπτυξε τη θεματική ενότητα: «Έλεγχος των προς συντήρηση αντικειμένων, έλεγχος του μικροκλίματος και συνθήκες αποθήκευσης, προτάσεις προληπτικής συντήρησης» ενώ ο κ. Πλάκας στην Έκθεση ανέπτυξε τη θεματική ενότητα: «Διαδραστική εισαγωγή στον τρόπο έκθεσης της συλλογής, έλεγχος του μικροκλίματος του Μουσείου, η τελική μορφή του Μουσείου».

Η συνεργασία για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αναπτύχθηκε σε επιστημονική και ερευνητική βάση και ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία σε άριστο κλίμα δίνοντας αισιόδοξα συμπεράσματα.

Την εκπαιδευτική δράση στο Μουσείο Λαϊκού Πολιτισμού Δάρα παρακολούθησαν η διευθύντρια του (Δ)ΙΕΚ κ. Φωτεινή Μπούλμπου και ο πρόεδρος της Τ.Κ. Λεονταρίου κ. Θεόδωρος Νικολακόπουλος.

Μουσείο Λαϊκού Πολιτισμού Δάρα Αρκαδίας
e-mail: [email protected]

Σύνδεσμος Δαραίων
https://www.facebook.com/syndesmosdaraion

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here