ΑρχικήΑΡΘΡΑΚοινή εκπαιδευτική δράση του Μουσείου Λαϊκού Πολιτισμού Δάρα με το (Δ)ΙΕΚ Μεγαλόπολης/Λεονταρίου

Κοινή εκπαιδευτική δράση του Μουσείου Λαϊκού Πολιτισμού Δάρα με το (Δ)ΙΕΚ Μεγαλόπολης/Λεονταρίου

Δελτίο Τύπου από το Μουσείο Λαϊκού Πολιτισμού Δάρα
Την Δευτέρα 23/3/2015 το Μουσείο Λαϊκού Πολιτισμού Δάρα και το (Δ)ΙΕΚ Μεγαλόπολης/Λεονταρίου συνεργάστηκαν και από κοινού υλοποίησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους καταρτιζομένους του τμήματος «Τεχνικών συντήρησης Έργων Τέχνης και Αρχαιοτήτων».

Οι εισηγητές του προγράμματος των δυο συνεργαζόμενων φορέων κ. Νικολέττα Πλατανίτη, επιστημονική εκπρόσωπος & υπεύθυνη του τμήματος «Τεχνικών συντήρησης Έργων Τέχνης και Αρχαιοτήτων» του (Δ)ΙΕΚ Μεγαλόπoλης/ Λεονταρίου και ο κ. Στυλιανός Πλάκας Μουσειολόγος-Μουσειογράφος, τεχνικός συντήρησης έργων ζωγραφικής, ανέπτυξαν σε δυο θεματικές ενότητες το πρόγραμμα: «Δια ζώσης έρευνα στην έκθεση, αποθήκευση και προληπτική συντήρηση ξύλινων αντικειμένων στο μουσειακό και εργαστηριακό περιβάλλον». Συγκεκριμένα η κ. Πλατανίτη στο Εργαστήριο Συντήρησης-Αποθήκη (Αρχείο) του Μ.Λ.Π.Δ.Α ανέπτυξε τη θεματική ενότητα: «Έλεγχος των προς συντήρηση αντικειμένων, έλεγχος του μικροκλίματος και συνθήκες αποθήκευσης, προτάσεις προληπτικής συντήρησης» ενώ ο κ. Πλάκας στην Έκθεση ανέπτυξε τη θεματική ενότητα: «Διαδραστική εισαγωγή στον τρόπο έκθεσης της συλλογής, έλεγχος του μικροκλίματος του Μουσείου, η τελική μορφή του Μουσείου».

Η συνεργασία για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αναπτύχθηκε σε επιστημονική και ερευνητική βάση και ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία σε άριστο κλίμα δίνοντας αισιόδοξα συμπεράσματα.

Την εκπαιδευτική δράση στο Μουσείο Λαϊκού Πολιτισμού Δάρα παρακολούθησαν η διευθύντρια του (Δ)ΙΕΚ κ. Φωτεινή Μπούλμπου και ο πρόεδρος της Τ.Κ. Λεονταρίου κ. Θεόδωρος Νικολακόπουλος.

Μουσείο Λαϊκού Πολιτισμού Δάρα Αρκαδίας
e-mail: museum.folkculture.dara@gmail.com

Σύνδεσμος Δαραίων
https://www.facebook.com/syndesmosdaraion

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
790ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ