Κλειστά τα αμαξοστάσια των Δήμων – Συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στην Μεγαλόπολη

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Κλειστά τα γκαράζ καθαριότητας όλων των δήμων τη Δευτέρα για τις τραγικές απώλειες εργαζομένων

0
163

Με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ τα γκαράζ καθαριότητας όλων των δήμων της χώρας θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018, «ως ελάχιστη ένδειξη διαμαρτυρίας, θυμού και αγανάκτησης για τις τραγικές απώλειες συναδέλφων μας κατά την εκτέλεση του καθήκοντος», εκφράζοντας παράλληλα τη βαθιά θλίψη και οδύνη της για την απώλειά των συναδέλφων και τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους των εκλιπόντων.

Στην διαμαρτυρία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στην Μεγαλόπολης, έτσι σήμερα θα μείνει κλειστό το αμαξοστάσιο του Δήμου. Σε ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι από την Μεγαλόπολη αναφέρουν :
Συμμετέχοντας στο πένθος για την τραγική απώλεια των συναδέλφων μας, σας ενημερώνουμε ότι το αμαξοστάσιο του Δήμου Μεγαλόπολης σήμερα Δευτέρα 19-11-218 θα παραμείνει κλειστό.
Οι Εργάτες-Τεχνίτες-Οδηγοί-Χειριστές.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ υπογραμμίζει το «δίχως τέλος πλέον» θάνατο εργαζομένων στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων.

«Ημέρα με την ημέρα, τονίζει, η οικογένεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θρηνεί την απώλεια συναδέλφων, θύματα όλοι της εγκληματικής αδιαφορίας των αρμοδίων Κυβερνητικών Υπηρεσιών και των Αιρετών, της απίστευτης εντατικοποίησης της εργασίας, της παντελούς έλλειψης μέσων ατομικής προστασίας, της μη τήρησης ακόμη και της υφιστάμενης νομοθεσίας για την Υγιεινή και Ασφάλεια, αλλά και του κακοσυντηρημένου και πολλές φορές επικίνδυνου μηχανολογικού εξοπλισμού.

Μετά τον ακαριαίο θάνατο του συναδέλφου στον Ασπρόπυργο το πρωί της περασμένης Παρασκευής (9-11-2018) και πριν ακόμη στεγνώσουν τα δάκρυα των συναδέλφων, σήμερα Παρασκευή 16-11-2018, στις 5 τα ξημερώματα, ένα νέο θανατηφόρο ατύχημα συνέβη με την ανατροπή απορριμματοφόρου του Δήμου Αλίμου στη λεωφόρο ΝΑΤΟ, κοντά στο ΧΥΤΑ Φυλής. Ο οδηγός του οχήματος έχασε την ζωή του.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό γεγονός που προστίθεται στα εργατικά ατυχήματα είναι και στον Δήμο Σκιάθου που χρησιμοποίησαν ως ηλεκτρολόγο, υπάλληλο που προσλήφθηκε ως εργάτης καθαριότητας, για να αλλάξει λάμπες με τον γερανό με αποτέλεσμα να κτυπηθεί από το ρεύμα και να πέσει από ύψος 6 μέτρων και να τραυματιστεί σοβαρά».

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί όλους τους αρμόδιους κυβερνητικούς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες να αναλάβουν τις ευθύνες τους:

«Ας αναλάβει ο καθένας επιτέλους την ευθύνη του. Τόσο το υπουργείο Εργασίας όσο και το υπουργείο Εσωτερικών που είναι υπεύθυνα για τους ελέγχους στις υπηρεσίες καθαριότητας όλων των δήμων, όσο και οι αιρετοί όλης της χώρας που εντατικοποιούν σε υπέρμετρο βαθμό την εργασία των συναδέλφων στην τοπική Αυτοδιοίκηση με συνέπεια εκατόμβη νεκρών. Πόσο αίμα πρέπει επιτέλους να χυθεί στον αγώνα του μεροκάματου για να ευαισθητοποιηθούν οι καρεκλοκένταυροι της εξουσίας;», η οποία εκφράζει τη βαθιά θλίψη και οδύνη της για την απώλειά των συναδέλφων και τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους των εκλιπόντων.

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here