ΑρχικήΑΡΘΡΑΚΚΕ: Φέρνουν και Επικίνδυνα Βιομηχανικά Απόβλητα στη Μεγαλόπολη

ΚΚΕ: Φέρνουν και Επικίνδυνα Βιομηχανικά Απόβλητα στη Μεγαλόπολη

Στη προχθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου εγκρίθηκε με τους ψήφους της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ, μετά από πρόταση του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΦΟΔΣΑ) Πελοποννήσου και των αρμοδίων υπουργών της κυβέρνησης ΣΤΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ο Περιφερειακός Σχεδιασμός  Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ) Πελοποννήσου.

Ανοίγει έτσι ο δρόμος για την υπογραφή της Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, το γνωστό ΣΔΙΤ, για την παράδοση της Διαχείρισης των αποβλήτων στο μεγάλο κεφάλαιο.

Με αποτέλεσμα:

Την όλο σε μεγαλύτερη σε βάθος και σε έκταση εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση του τομέα της Διαχείρισης των Αποβλήτων.
Την παραπέρα αφαίμαξη του λεηλατημένου λαϊκού εισοδήματος.
Την πιο στυγνή εκμετάλλευση των εργαζόμενων του κλάδου.
Την παραπέρα υποβάθμιση του περιβάλλοντος   

Η θεώρηση όλης της Πελοποννήσου σαν ενιαία διαχειριστική ενότητα και η συγκέντρωση του μεγαλυτέρου μέρους των σκουπιδιών της Πελοποννήσου στη Παλαιόχουνη, θα έχει καταστροφικές συνέπειες για το λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης.

Είναι εγκληματικές οι ευθύνες Κυβέρνησης και Περιφέρειας των δυνάμεων της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που εκτός από τα σκουπίδια όλης της Πελοποννήσου που φέρνουν στη περιοχή, προβλέπουν στον Εθνικό Σχεδιασμό που ψήφισαν και την ενεργειακή καύση, σε συμπληρωματικό όμως ρόλο !!! Το γνωστό κερασάκι στη τούρτα.

Και το πιο σοβαρό. Η Κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ακολουθώντας το δρόμο των προκάτοχών τους φέρνουν και τα Επικίνδυνα Βιομηχανικά Απόβλητα της Νότιας Ελλάδας, σε πρώτη φάση, στη Μεγαλόπολη.

Το λένε ξεκάθαρα στη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντολογικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Εθνικού Σχεδιασμού για την Διαχείριση των Επικίνδυνων Αποβλήτων (ΕΣΔΕΑ) στη παράγραφο 8.1.4 «Διαμόρφωση δικτύων και υποδομών διαχείρισης». Το μόνο συγκεκριμένο που αναφέρεται σχετικά με τα «βιομηχανικά επικίνδυνα απόβλητα» είναι ότι θα χωροθετηθούν ΧΥΤΕΑ «μη αποκλειόμενων Περιφερειών οι οποίες παρότι δεν παράγουν συγκριτικά μεγάλες ποσότητες βιομηχανικών επικίνδυνων αποβλήτων, πληρούν άλλα κριτήρια και κυρίως την διαθεσιμότητα χώρων, όπως Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου». Φράση που φωτογραφίζει τα λιγνιτωρυχεία των ήδη επιβεβαρυμμένων με ρύπους περιοχών της Μεγαλόπολης και της Πτολεμαΐδας.

Τι έχουν να πουν, όλοι αυτοί που οργάνωναν τις φιέστες και τις ημερίδες για την  μεταλιγνιτική περίοδο; Υλοποιούνται από τους Συριζαίους τα όνειρα των Πασόκων την δεκαετία του 1990 «για την ανάπτυξη στη Μεγαλόπολη», που ακόμα και γραπτά ζητούσαν τέτοια. Πάντα βέβαια με τη σύμφωνη γνώμη της ΝΔ.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις, είναι ανάγκη οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι συνταξιούχοι, η νεολαία, οι γυναίκες να πάρουν στα δικά τους χέρια, την υπεράσπιση της υγείας τους, του βιού τους, της περιοχής.

Η Μεγαλόπολη έχει ανάγκη από μέτρα ανακούφισης και όχι επιβάρυνσης του περιβάλλοντος.

Τώρα μέτρα βελτίωσης της αντιρρυπαντικής προστασίας στις μονάδες που ήδη λειτουργούν.

Να αποκατασταθούν τώρα τα ορυχεία.

Καμία μονάδα και καμία δράση που να έχει σχέση με σκουπίδια στη Μεγαλόπολη γιατί θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την υγεία, τη ζωή και το περιβάλλον στην ευρύτερη περιοχή.

Κομματική Οργάνωση Μεγαλόπολης του ΚΚΕ

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,842ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,364ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια