ΑρχικήΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑΚΚΕ: Να είναι κριτήριο ψήφου η στάση κάθε πολιτικής δύναμης στο πρόβλημα...

ΚΚΕ: Να είναι κριτήριο ψήφου η στάση κάθε πολιτικής δύναμης στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Το ακραίο αδιέξοδο που ζούμε σήμερα με τα βουνά των απορριμμάτων να ορθώνονται για μια ακόμη φορά στην πόλη και τα χωριά του Δήμου Τρίπολης, είναι μεθοδευμένο, είναι κλιμάκωση της πίεσης για να αποδεχτούμε την παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, σύμφωνα με τις οδηγίες της ΕΕ με όρους και προϋποθέσεις εγγυημένης κερδοφορίας για την εταιρία, με μεγάλο κόστος στην υγεία και στην τσέπη των λαϊκών στρωμάτων.

Έχουν τεράστιες ευθύνες, οι δυνάμεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, συνολικά οι δυνάμεις του ευρωμονόδρομου, οι δήθεν ανεξάρτητοι, που σε κεντρικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, αποδέχονται και προωθούν την επιχειρηματική δραστηριότητα στην διαχείριση των απορριμμάτων ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα και την προστασία του περιβάλλοντος, την ίδια στάση κρατούν σε όλες τις Περιφέρειες και τους Δήμους.

Για να εξασφαλιστεί η εγγυημένη για δεκαετίες κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων πέρα από τα 150 περίπου ευρώ για κάθε τόνο απορριμμάτων, τα λαϊκά στρώματα πρέπει να πληρώσουν ακόμη πολλά εκατομμύρια για να φτιαχτούν χώροι προσωρινής αποθήκευσης Σταθμοί Μεταφόρτωσης (Σ.Μ.Α.), Δεματοποιητές και άλλες εγκαταστάσεις που είναι απαραίτητες για να λειτουργήσουν τα εργοστάσια της ΤΕΡΝΑ.

Για τα κέρδη του μονοπωλίου θέλουν να κάνουν ανοιχτή χωματερή πότε τον Άγιο Κωνσταντίνο, τον Άγιο Βασίλη, το Πέλαγος, πότε του Τζίβα και του Θάνα και πότε τη Δόριζα και το Βαλτέτσι, τους σχεδιασμούς της ΤΕΡΝΑ υλοποιούν.
Είναι όλοι συνυπεύθυνοι και δεν μπορούν να ξεγελάσουν κανέναν ρίχνοντας τις ευθύνες τη μία στον Δήμο και την άλλη στην Περιφέρεια.
Όλοι μαζί καταψηφίζουν στο Δήμο Τρίπολης την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης (της παράταξης που στηρίζει το ΚΚΕ στους Δήμους και την Περιφέρεια), που είναι η μόνη φιλολαϊκή, «να μην υπογραφεί η σύμβαση Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) με την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ.»

Τα λαϊκά στρώματα πρέπει να σταματήσουν το έγκλημα που συντελείται σε βάρος της υγείας και της τσέπης του. Να διεκδικήσουν η διαχείριση των απορριμμάτων να γίνεται από ενιαίο κρατικό φορέα διαχείρισης απορριμμάτων, χωρίς καμιά ανάμειξη ιδιωτών, χωρίς καμιά επιβάρυνση των δημοτών, που πρέπει να απαλλαγούν και από την φορολογία των λεγόμενων ανταποδοτικών τελών. Ο φορέας αυτός με επιστημονικά κριτήρια θα κάνει χωροθετήσεις, θα επιλέγει τις μεθόδους διαχείρισης με προτεραιότητα την διαλογή στην πηγή, θα σέβεται την υγεία των κατοίκων και το περιβάλλον.
Μόνο τότε οι Δήμοι είτε μόνοι τους είτε σε διαδημοτική συνεργασία θα μπορούν να προχωρήσουν σε διαλογή στην πηγή, σε ανακύκλωση, σε κομποστοποίηση, να έχουν έσοδα που θα διατεθούν για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

ΣΤΙΣ 25 ΓΕΝΑΡΗ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΚΕ

Στον αγώνα για να μην γίνει σκουπιδότοπος η Τρίπολη, με τους τόνους σκουπίδια στους δρόμους δίπλα στα σχολεία, στις πόρτες των σπιτιών μας, για να μην έχουμε ανοιχτές χωματερές στην Αγία Τριάδα, στον Άγιο Βασίλη, στου Θάνα, στο Βαλτέτσι και στην Δόριζα, για να μην γίνει όλη η Αρκαδία και η Πελοπόννησος μια ανοιχτή χωματερή μέχρι η ΤΕΡΝΑ να φτιάξει τα εργοστάσιά της, ο λαός θα έχει αποκούμπι ένα δυνατό ΚΚΕ που θα είναι στην πρώτη γραμμή της πάλης. Δεν θα κρύβεται όπως κάνουν οι άλλες πολιτικές δυνάμεις, δεν θα λέει μισόλογα, δεν θα διαλέγει καπιταλιστή και εργολάβο που θα κερδοσκοπεί σε βάρος της υγείας και της τσέπης των λαϊκών στρωμάτων, σε βάρος του περιβάλλοντος.

ΨΗΦΟ ΣΤΟ ΚΚΕ
για Δυνατό ΚΚΕ παντού
και στην Βουλή και στον λαό

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
791ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ