ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ¨Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ¨: Σήμερα ανοίγουμε το δρόμο για την...

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ¨Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ¨: Σήμερα ανοίγουμε το δρόμο για την επόμενη μέρα στο λεκανοπέδιο Μεγαλόπολης.

Σήμερα το πρωί σας έγραψα για το προεκλογικό σκηνικό που σιγά – σιγά αρχίζει να διαμορφώνεται στην Μεγαλόπολη εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου .

Αναφέρθηκα σε μια νέα κίνηση που έχει δημιουργηθεί από συμπολίτες μας και έχει σαν στόχο να συμμετέχει στις διαδικασίες , μια ομάδα Μεγαλοπολιτών η οποία θέλει να φέρει πολλές αλλαγές στον τόπο μας.

Σας δημοσιεύω λοιπόν ένα δελτίο τύπου που έστειλε στο Καφενείο της Μεγαλόπολης η Κίνηση Πολιτών Μεγαλόπολης ¨Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ¨.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες.

Ενώ ένα χρόνο τώρα, το αρμόδιο υπουργείο μας διαβεβαίωνε πως θα άλλαζε τον εκλογικό νόμο προκειμένου να απαγκιστρωθεί η αυτοδιοίκηση από τον ασφυκτικό κομματικό εναγκαλισμό που την οδήγησε στη διαφθορά και στην απαξίωση, πέντε μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές ανακοίνωσε πως μένει ο ίδιος. Για άλλη μια φορά η τοπική αυτοδιοίκηση θυσιάστηκε στο βωμό του κομματικού συμφέροντος. Έτσι μπαίνουμε στη νέα προεκλογική περίοδο, με τις γνωστές χρεοκοπημένες μεθόδους των πανηγυριών, της ρουσφετολογίας, του λαϊκισμού και της δημαγωγίας, καθώς και τα γνωστά φθαρμένα πρόσωπα, πλην όμως προσηλωμένα στις αρχές του κομματισμού και της συντήρησης του σάπιου πολιτικού συστήματος.

Η έλλειψη οράματος από τους διαχειριστές της τοπικής εξουσίας. Η πλήρης αδιαφορία για το «προς τα πού θα πάει το καράβι», είναι τα στοιχεία που δείχνουν με βεβαιότητα πως ο τόπος θα οδηγηθεί για μια ακόμα φορά ακυβέρνητος στα βράχια.

Η πλήρης απουσία απολογιστικού πολιτικού λόγου από τους τοπικούς άρχοντες και η έλλειψη ανάληψης ευθύνης για τις όποιες παρασπονδίες (οικονομικές, διοικητικές, περιβαλλοντικές, πολιτικές κλπ), στηρίζονταν στην ασυλία που απλόχερα προσέφεραν οι «προστάτες» του κομματικού συστήματος, με αντάλλαγμα κομματικές εξυπηρετήσεις πέρα από τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας.

Η πανελλήνια πρωτιά της Μεγαλόπολης στη διαφθορά, έστω δημοσκοπικά, είναι ένα στοιχείο που μας κάνει να πιστεύουμε ότι η ηθική και η εντιμότητα στις πολιτικές και οικονομικές εκφράσεις στην περιοχή μας μέχρι τώρα, είναι έννοιες χωρίς περιεχόμενο.

Η πρακτική της αδιαφάνειας στη νομή της εξουσίας. Η καταβαράθρωση της πολιτιστικής και πνευματικής ζωής. Οι αναθέσεις έργων και προμηθειών στους ημετέρους. Η αδιαφορία για το περιβάλλον. Η ανεξέλεγκτη μεταναστευτική λαίλαπα. Η ασύδοτη και ανασφάλιστη εργασία. Η σταδιακή μετάλλαξη της Μεγαλόπολης από πόλη μονίμων εργαζομένων σε γκέτο μακροχρόνια ανέργων. Η ομηρία των νέων της περιοχής στο κατάπτυστο καθεστώς των 8μήνων. Οι αμφιβόλου νομιμότητας αθρόες μεταδημοτεύσεις με στόχο την απόκτηση εντοπιότητας για την εξασφάλιση εργασίας στο ορυχείο και τους ΑΗΣ της ΔΕΗ ΑΕ. Οι υπεύθυνες δηλώσεις «ψήφου και αφοσίωσης» για την εξασφάλιση μιας θέσης εργασίας στα Γκουλάκ. Οι στεντόρειες, αλλά χωρίς νόημα καταγγελίες των αντιπολιτευομένων στα νυσταγμένα Δημοτικά Συμβούλια, που εξαντλούνται στην απλή επικοινωνιακή διαχείριση της διαφθοράς. (καταγγέλλουν, φωνάζουν και αρκούνται σ αυτό) Όλα αυτά και πολλά ακόμα, αδυνάτισαν τη δημοκρατία. Απογοήτευσαν την κοινωνία. Έφεραν τους πολίτες σε απόγνωση και έδωσαν τη δυνατότητα σε πολιτικά μορφώματα, να εμφανιστούν στην ενεργειακή Μεγαλόπολη ως σωτήρες.

Εδώ που φτάσαμε και με τη χρεοκοπία να μας πιέζει ασφυκτικά στο χείλος της αβύσσου, επιβάλλεται να αφεθούν στην άκρη οι αβρότητες. Για να πάμε στην «επόμενη μέρα» χωρίς αποκλεισμούς, ψίθυρους και εσωστρέφεια, πρέπει η κοινωνία της Μεγαλόπολης να έχει σαφή και ξεκάθαρη εικόνα περί του τι συνέβαινε μέχρι τώρα, αλλά και τι ονειρεύεται για το μέλλον.

Η πολιτική, η διαχείριση του πλούτου και των πλεονεκτημάτων της περιοχής, πρέπει επειγόντως να πάψουν να αντιμετωπίζονται με όρους προσωπικού ή κομματικού συμφέροντος, γιατί σε καιρό κρίσης όπου η δημοκρατία λειτουργεί με ελλειμματικούς όρους, είναι η κύρια αιτία πολιτικών τερατογενέσεων.

Οι 10.000 Μεγαλοπολίτες έχουν ως κεκτημένο το δικαίωμα του «εκλέγειν». Θυμίζουμε στους τοπικούς πολιτικούς άρχοντες, ότι το δικαίωμα του «εκλέγεσθαι» δεν προβάλλει ως απειλή, αλλά είναι το κύριο συστατικό δικαίωμα για δημοκρατική επίλυση των αδιεξόδων, που μας επέβαλλαν οι πολιτικές στρεβλώσεις που οι ίδιοι υπηρέτησαν.

Επειδή στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Επειδή η δημοκρατία ιστορικά έδωσε λύσεις σε όλες τις δύσκολες στιγμές στην πατρίδα μας. Έτσι και τώρα η αναμόχλευση των κανόνων της, θα μας δείξει τον τρόπο για να βγάλουμε τον τόπο μας από το τέλμα.

Κάτω απ’ αυτό το πρίσμα, ανοίγουμε το δρόμο για να σηματοδοτήσουμε τη διαφορετική αντίληψη στο πολιτικό μας γίγνεσθαι, μακριά από το χθες που μας έφερε εδώ. Μακριά από εγωκεντρικές αντιλήψεις, αγκυλώσεις, εξαρτήσεις, κομματικά ή προσωπικά συμφέροντα.

Μέχρι σήμερα οι πολίτες του Δήμου Μεγαλόπολης, με κύρια ευθύνη του κεντρικού πολιτικού σκηνικού, είχαν τη δυνατότητα να επιλέγουν μια από τις δύο όψεις του ιδίου κάλπικου νομίσματος. Έτσι οδηγήθηκε ο τόπος στο μαρασμό και στην παρακμή. Αυτή η κατάσταση πρέπει να τελειώσει οριστικά και αμετάκλητα. Σήμερα ανοίγουμε το δρόμο για την επόμενη μέρα στο λεκανοπέδιο Μεγαλόπολης.

Ως απλοί πολίτες καλούμε όλους, ειδικότερα τους νέους, σε ένα ξεκίνημα για το αύριο του τόπου μας με όραμα  την ευημερία της κοινωνίας μας με δημοκρατία, διαφάνεια, αξιοπρέπεια, καθαρό πολιτικό λόγο, εντιμότητα. Από αυτή την προσπάθεια δεν πρέπει να λείψει κανένας. Σ’ αυτό τον αγώνα δεν περισσεύει κανένας.

Με πρωτοπόρες τις νεώτερες γενιές, ήρθε ο καιρός να κάνουμε τη ρήξη με το κακό παρελθόν. Ήρθε ο καιρός ν αφήσουμε πίσω το αποκρουστικό πρόσωπο της απραξίας, της μιζέριας και του εγωκεντρισμού. Ήρθε ο καιρός να περάσουμε στην επόμενη μέρα.

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

«ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ»

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

kinpolmegalopolis@yahoo.gr

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

20 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μπραβο για την πρωτοβουλια, μηπως και αλλάξει κατι σε αυτη την αμοιρη πολη ετσι που την καταντησαν οι διοικουντες της!!!

 2. Μπραβο για την πρωτοβουλια, μηπως και αλλάξει κατι σε αυτη την αμοιρη πολη ετσι που την καταντησαν οι διοικουντες της!!!

 3. Η κίνηση αυτή των πολιτών ήταν αναγκη των καιρων. θα πρπεπει να την πλαισιώσουν όλοι οι πολιτες της Μεγαλόπολης. Κατι διαφορετικό φαίνεται να προβάλλει στον ορίζοντα…

 4. Η κίνηση αυτή των πολιτών ήταν αναγκη των καιρων. θα πρπεπει να την πλαισιώσουν όλοι οι πολιτες της Μεγαλόπολης. Κατι διαφορετικό φαίνεται να προβάλλει στον ορίζοντα…

 5. Χαιρετίζω την προσπαθεια των συμπολιτων μας. Ομως δεν ξεφευγουν απο αυτο που θέλουν να πολεμησουν και να αλλαξουν, απο την στιγμη που δεν εχουν την στοιχειωδη ευγενεια να προβαλλουν τους εαυτους τους για να ξέρουμε και ποιοι συμπολιτες μας ειναι αυτοι και να συμπορευθουμε μαζι τους. Ενω επικαλουνται την διαφαενεια και τους δημοκρατικους θεσμους και ζητουν ευθυνες και κρινουν την υπαρχουσα κατασταση, δεν περνουν την ευθυνη ή δεν εχουν το θαρρος να αυτοπροβληθουν. Θα θεωρησω αστοχη την ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ της κινησης – ΚΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΝ ΙΔΙΑ – και ΕΛΠΙΖΩ να ΜΗΝ είναι αλλη μια φουσκα απο τις διαφορες κινησεις που εχει δει ο τοπος μας τα τελευταια χρονια, που μιλαν πολυ και λιγα κανουν και στο τελος οσοι επιβιωνουν απο αυτες τους καταπινει η υπαρχουσα κατασταση. Η επικοινωνιακη σας πολιτικη θα επρεπε να ειναι πιο δεκτικη και να μην δειχνει μονο τον επιθετικο σας τονο. Απευθυνεστε στους συντοπιτες σας, σε ανθρωπους, φερθείτε αναλογως.

 6. Χαιρετίζω την προσπαθεια των συμπολιτων μας. Ομως δεν ξεφευγουν απο αυτο που θέλουν να πολεμησουν και να αλλαξουν, απο την στιγμη που δεν εχουν την στοιχειωδη ευγενεια να προβαλλουν τους εαυτους τους για να ξέρουμε και ποιοι συμπολιτες μας ειναι αυτοι και να συμπορευθουμε μαζι τους. Ενω επικαλουνται την διαφαενεια και τους δημοκρατικους θεσμους και ζητουν ευθυνες και κρινουν την υπαρχουσα κατασταση, δεν περνουν την ευθυνη ή δεν εχουν το θαρρος να αυτοπροβληθουν. Θα θεωρησω αστοχη την ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ της κινησης – ΚΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΝ ΙΔΙΑ – και ΕΛΠΙΖΩ να ΜΗΝ είναι αλλη μια φουσκα απο τις διαφορες κινησεις που εχει δει ο τοπος μας τα τελευταια χρονια, που μιλαν πολυ και λιγα κανουν και στο τελος οσοι επιβιωνουν απο αυτες τους καταπινει η υπαρχουσα κατασταση. Η επικοινωνιακη σας πολιτικη θα επρεπε να ειναι πιο δεκτικη και να μην δειχνει μονο τον επιθετικο σας τονο. Απευθυνεστε στους συντοπιτες σας, σε ανθρωπους, φερθείτε αναλογως.

 7. Αγαπητέ φίλε
  Αγαπητέ συπατριώτη σχολιαστή στις 12:31
  Στην προσπάθεια μας δεν υπάρχει καμιά διάθεση αυτοπροβολης, παρά η ανησυχία για το μέλλον του τόπου μας. Αυτό θεωρήσαμε απαραίτητο να κάνουμε γνωστο στον κόσμο τούτη τη στιγμή και όχι τα ονοματα όσων βρεθήκαμε να συζητάμε σ’ αυτή την πρωτη μας συνάντιση. (Ίσως να ήταν λάθος, αλλά δεν είναι αυτο το μείζον ζήτημα) Φυσικά δεν κρυβόμαστε, άλλωστε δεν θα είχε κανένα νόημα κάτι τέτοιο, γιαυτό πολύ σύντομα θα έχετε και τα ομοματα που θέλετε. Μπορεί για σας η παρουσίαση να ήταν αστοχη. Όμως για μας δεν ηταν παρουσίαση αλλα ενα απλό δελτίο τύπου να δείξουμε ότι κατι κινείται, κατι καινούργιο παει να γεννηθεί. Δεν ξέρω τι θέλετε να πείτε με το “δεκτική” αλλα η επικοινωνιακή μας πολιτική θα είναι η αλήθεια και ο καθαρος λόγος. Δεν είμαστε επιθετικοί σε ανθρωπους φυσικά, αλλα σε πολιτικές πρακτικές που μας έφεραν εδώ που είμαστε.
  Σας ευχαριστώ για το σχόλιο που κάνατε. Η κριτική θα μας βοηθήσει να αποφύγουμε τα λάθη και να γίνουμε καλύτεροι. Επειδη βλέπω πως κι εσεις εισαστε περίπου στο ίδιο μήκος κύματος με μας και με την προσπάθεια που ξεκινάμε, εισαστε ευπρόσδεκτος να συμβάλετε με όποιο τρόπο εσεις νομίζετε. Η κίνηση είναι ανοιχτή σε όλους τους πολίτες αυτου του τόπου.

  Ι. Γ. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ.
  Απλό μέλος της κίνησης

 8. Αγαπητέ φίλε
  Αγαπητέ συπατριώτη σχολιαστή στις 12:31
  Στην προσπάθεια μας δεν υπάρχει καμιά διάθεση αυτοπροβολης, παρά η ανησυχία για το μέλλον του τόπου μας. Αυτό θεωρήσαμε απαραίτητο να κάνουμε γνωστο στον κόσμο τούτη τη στιγμή και όχι τα ονοματα όσων βρεθήκαμε να συζητάμε σ’ αυτή την πρωτη μας συνάντιση. (Ίσως να ήταν λάθος, αλλά δεν είναι αυτο το μείζον ζήτημα) Φυσικά δεν κρυβόμαστε, άλλωστε δεν θα είχε κανένα νόημα κάτι τέτοιο, γιαυτό πολύ σύντομα θα έχετε και τα ομοματα που θέλετε. Μπορεί για σας η παρουσίαση να ήταν αστοχη. Όμως για μας δεν ηταν παρουσίαση αλλα ενα απλό δελτίο τύπου να δείξουμε ότι κατι κινείται, κατι καινούργιο παει να γεννηθεί. Δεν ξέρω τι θέλετε να πείτε με το “δεκτική” αλλα η επικοινωνιακή μας πολιτική θα είναι η αλήθεια και ο καθαρος λόγος. Δεν είμαστε επιθετικοί σε ανθρωπους φυσικά, αλλα σε πολιτικές πρακτικές που μας έφεραν εδώ που είμαστε.
  Σας ευχαριστώ για το σχόλιο που κάνατε. Η κριτική θα μας βοηθήσει να αποφύγουμε τα λάθη και να γίνουμε καλύτεροι. Επειδη βλέπω πως κι εσεις εισαστε περίπου στο ίδιο μήκος κύματος με μας και με την προσπάθεια που ξεκινάμε, εισαστε ευπρόσδεκτος να συμβάλετε με όποιο τρόπο εσεις νομίζετε. Η κίνηση είναι ανοιχτή σε όλους τους πολίτες αυτου του τόπου.

  Ι. Γ. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ.
  Απλό μέλος της κίνησης

 9. ************************, οι μόνιμα ΄΄καταγγέλλοντες΄΄ – ΄΄βολεμένοι σωτήρες΄΄ θα μας σώσουν από τους διεφθαρμένους, πάμε γι΄ άλλα παιδιά!

 10. ************************, οι μόνιμα ΄΄καταγγέλλοντες΄΄ – ΄΄βολεμένοι σωτήρες΄΄ θα μας σώσουν από τους διεφθαρμένους, πάμε γι΄ άλλα παιδιά!

 11. Όλες οι δράσεις και οι κινήσεις και καλές είναι και αναγκαίες,αλλά γιατί πρέπει πάντα τα κείμενα και ο τρόπος να είναι σαν αντιγραφή προεκλογικών λόγων δημάρχων; Εκτός ότι είναι τετριμμένος λόγος,λειτουργεί και αποτρεπτικά δημιουργώντας δεύτερες σκέψεις.Λεπτομέρεια αλλά κόσμος έχει γίνει καχύποπτος και είναι λογικό να ακουστεί η φράση "μια από τα ίδια" όσες αγαθές προθέσεις και αν υπάρχουν.
  Το πιάσατε και λίγο ανάποδα και είναι κρίμα,ξεκινήσατε με ένα δελτίου τύπου απρόσωπα,γιατί τόση βιασύνη; Μιλάτε για δημοκρατία αλλά εμφανίζεστε ως μια ανώνυμη παρέα η οποία αποφάσισε ότι θα αυτοπροσδιορίζεται ως Κίνηση Πολιτών Μεγαλόπολης "Για την επόμενη μέρα",χωρίς να ξέρει κανείς ούτε ποιοι είστε,ούτε τι ακριβώς είστε (μορφή οργάνωσης) και ζητάτε την συμμετοχή μας μέσω ανώνυμου δελτίου τύπου; Περιμένουμε να σας γνωρίσουμε και ελπίζουμε να βγει κάτι καλό από την κίνηση γιατί όντως επί της ουσίας είναι αναγκαία μια κίνηση.

 12. Όλες οι δράσεις και οι κινήσεις και καλές είναι και αναγκαίες,αλλά γιατί πρέπει πάντα τα κείμενα και ο τρόπος να είναι σαν αντιγραφή προεκλογικών λόγων δημάρχων; Εκτός ότι είναι τετριμμένος λόγος,λειτουργεί και αποτρεπτικά δημιουργώντας δεύτερες σκέψεις.Λεπτομέρεια αλλά κόσμος έχει γίνει καχύποπτος και είναι λογικό να ακουστεί η φράση "μια από τα ίδια" όσες αγαθές προθέσεις και αν υπάρχουν.
  Το πιάσατε και λίγο ανάποδα και είναι κρίμα,ξεκινήσατε με ένα δελτίου τύπου απρόσωπα,γιατί τόση βιασύνη; Μιλάτε για δημοκρατία αλλά εμφανίζεστε ως μια ανώνυμη παρέα η οποία αποφάσισε ότι θα αυτοπροσδιορίζεται ως Κίνηση Πολιτών Μεγαλόπολης "Για την επόμενη μέρα",χωρίς να ξέρει κανείς ούτε ποιοι είστε,ούτε τι ακριβώς είστε (μορφή οργάνωσης) και ζητάτε την συμμετοχή μας μέσω ανώνυμου δελτίου τύπου; Περιμένουμε να σας γνωρίσουμε και ελπίζουμε να βγει κάτι καλό από την κίνηση γιατί όντως επί της ουσίας είναι αναγκαία μια κίνηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,842ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,364ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια