ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΜΕ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

0
140

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης της 29 Μαΐου 2013 , συζητήθηκε και αποφασίστηκε ομόφωνα να υπάρξει ψήφισμα διαμαρτυρίας για την απόφαση της Κυβέρνησης να κλείσει πολλά Νομικά Πρόσωπα με άμεση συνέπεια να κινδυνεύουν να κλείσουν ο Παιδικός Σταθμός στην Μεγαλόπολη , το ΚΑΠΗ , η Βοήθεια στο Σπίτι και να βρεθούν απολυμένοι οι εργαζόμενοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου .

Μάλιστα όπως ανέφερε και ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης , το Υπουργείο έχει ζητήσει να του σταλούν οι λίστες με το προσωπικό που υπηρετεί μέχρι τις 31 Μαΐου!

Οι πληροφορίες είναι λίγο μπερδεμένες αλλά όπως διαβάζουμε στο Καλημέρα Αρκαδία σε σχετική παρέμβαση που έχει κάνει στην Τρίπολη ο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Τσιαμούλος αναφέρει ότι… έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ζητά από τους Δήμους να καταγράψουν την επωνυμία του φορέα εάν είναι ΝΠΔΔΔ ή ΝΠΙΔ καθώς και αναλυτική παρουσίαση του απασχολούμενου προσωπικού τους.

Στον πίνακα προβλέπεται η πλήρης καταγραφή των υπηρετούντων υπαλλήλων ανάλογα με την εκπαιδευτική βαθμίδα στην οποία ανήκουν, αλλά και το είδος της σύμβασης με την οποία υπηρετούν. Στο ίδιο έγγραφο ζητείται να αναγραφεί και το ποσό της ετήσιας επιχορήγησης που λαμβάνει το ΝΠΔΔ.

Οι πλεονάζοντες εργαζόμενοι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας λαμβάνοντας το 75% των αποδοχών τους για ένα έτος με στόχο να μετακινηθούν, ενώ όσοι διαθέτουν σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και καταργηθούν οι θέσεις εργασίας τους, θα απολυθούν.

Αν και ήδη υπάρχουν αντιδράσεις από κάποιους Δήμους, η καταληκτική ημερομηνία είναι η 31Η Μαΐου καθώς η κυβέρνηση με τη σειρά της πιέζεται να προχωρήσει σε 2.000 απολύσεις ως το τέλος του καλοκαιριού και άλλες 12.500 διαθεσιμότητες ως τα τέλη Ιουνίου.

Δείτε την σχετική ανάρτηση που είχαμε κάνει στο καφενείο

http://kafeneio-megalopolis.gr/?p=3357

Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο….

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here