Κατσιρούμπας Γεώργιος: Μήνυμα για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας

0
216

Μήνυμα για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας.

Η 8η Μάρτη καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ως αποτέλεσμα των μεγάλων εργατικών αγώνων, στους οποίους πήραν μέρος εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενες γυναίκες. Ήταν οι πρώτοι τόσο μαζικοί αγώνες των γυναικών, στην ιστορία της σύγχρονης ανθρωπότητας.

Τιμάμε τις εργάτριες των υφαντουργείων και των ραφτάδικων της Νέας Υόρκης, του Σακραμέντο και του Σικάγο, που το 1857 αγωνίστηκαν και διεκδίκησαν ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και μια αμοιβή που θα τους προσφέρει ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. Πάλεψαν για αύξηση του μεροκάματου, μείωση των ωρών εργασίας και ίση αμοιβή με τους άνδρες.

Με τον αγώνα τους έβαλαν τη σφραγίδα τους στην πάλη για την κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων παγκοσμίως και κυρίως ανέδειξαν το θέμα της πραγματικής χειραφέτησης της γυναίκας.

Σήμερα οι εργαζόμενες γυναίκες είναι τα μεγάλα θύματα της “ευέλικτης” εργασίας, της μερικής απασχόλησης, της δουλειάς με το μπλοκάκι, των σπαστών και ακανόνιστων ωραρίων, της δουλειάς τις Κυριακές.

Για εμάς η ικανοποίηση των σύγχρονων δικαιωμάτων των γυναικών στο σύνολό τους δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ανάγκη. Η ισοτιμία και η χειραφέτηση της γυναίκας προϋποθέτουν την ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών στο σύνολό τους.

Συμπορευόμαστε στους αγώνες σας. Παλεύουμε για να προχωρήσει η κοινωνία μπροστά. Σήμερα ιδιαίτερα, είναι επιτακτική ανάγκη κάθε νέα, εργαζόμενη και άνεργη γυναίκα να ακολουθήσει το δρόμο του αγώνα, για μία ζωή γεμάτη δικαιώματα σε μία κοινωνία της γνήσιας χειραφέτησης της γυναίκας και συνολικά της εργατικής τάξης.

Μεγαλόπολη 8/3/2019

Για τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Ο υποψήφιος Δήμαρχος

Κατσιρούμπας Γεώργιος

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here