Κατονομάστε πιο ΜΜΕ σας ενοχλεί αλλιώς είστε συκοφάντες

2
1081

Χθες Πέμπτη 29 Νοεμβρίου, κυκλοφόρησε από την παράταξη Δημοτική Ενότητα ένα δελτίο τύπου το οποίο στην πρώτη του παράγραφο γράφει:
“Το τελευταίο χρονικό διάστημα στα διάφορα MME έντυπα και ηλεκτρονικά δημοσιεύονται δήθεν πληροφορίες που σκοπό δεν έχουν την ενημέρωση αλλά την προώθηση σεναρίων και σχεδιασμών τρίτων ενόψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών τα οποία δεν μας αφορούν.
Η μόνη έγκυρη πληροφόρηση για τις κινήσεις μας είναι τα δελτία τύπου της παράταξής μας.”
δείτε το δελτίο ΕΔΩ

Εκ μέρους της διαχείρισης της ιστοσελίδας Καφενείο Μεγαλόπολης, είμαι υποχρεωμένος να παρέμβω δημόσια, επειδή υπάρχει η αναφορά ότι ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΜΕ κάνουν παραπληροφόρηση με όσα δημοσιεύουν για τις κινήσεις της παράταξης και λειτουργούν με σκοπό να εξυπηρετήσουν συμφέροντα κάποιων άλλων.

Στην περιοχή μας υπάρχουν 2 ηλεκτρονικά και 2 έντυπα ΜΜΕ. Ευρύτερα στην Αρκαδία πολλά περισσότερα. Το τελευταίο διάστημα που λέει επακριβώς και το δελτίο , κανένα ΜΜΕ της Μεγαλόπολης η της Αρκαδίας , δεν έχει δημοσιεύσει κάτι για την παράταξη της Δημοτικής Ενότητας. Μόνο το Καφενείο της Μεγαλόπολης έχει δημοσιεύσει κάποια άρθρα.
Δεν ξέρουμε αν και πως θα αντιδράσουν τα υπόλοιπα ΜΜΕ, εγώ μαζί με του υπόλοιπους συντελεστές της σελίδας , όταν διαβάσαμε το κείμενο θεωρήσαμε υποχρέωση μας να ζητήσουμε διευκρινίσεις.

Αμέσως μόλις λάβαμε το δελτίο τύπου , εγώ ο ίδιος επικοινώνησα τηλεφωνικά με τον επικεφαλής της παράταξης Σπύρο Τσιριγώτη και τον ρώτησα γιατί έχει γραφτεί η συγκεκριμένη αναφορά και ποιο ΜΜΕ εννοούν , η απάντηση που έλαβα ήταν: Εσύ γιατί τσιμπάς; Έχεις την μύγα;
Επαναλαμβάνω το ερώτημα μου και παίρνω δεύτερη απάντηση: Δεν εννοούμε το Καφενείο της Μεγαλόπολης.
Επιμένω και εξηγώ στον κ. Τσιριγώτη ότι ο τρόπος που είναι γραμμένο δεν κάνει αποκλεισμούς και βάζει στο κάδρο όλα τα ΜΜΕ, ειδικά το Καφενείο αφού μόνο αυτό έχει ανεβάσει κάποια άρθρα το τελευταίο χρονικό διάστημα σε σχέση με τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Και πάλι η απάντηση από πλευράς Τσιριγώτη σε ειρωνικό ύφος αυτή την φορά: Γιατί τσιμπάς; έχεις την Μύγα;

Και δεν είναι μόνο ο κ. Τσιριγώτης, και συγκεκριμένα άλλα στελέχη προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν διαβάζουμε και δεν καταλαβαίνουμε καλά.

Δηλαδή με την νοοτροπία και την σκέψη του κ. Τσιριγώτη και των υπολοίπων, μπορούν να γράφουν ότι θέλουν, να μιλάνε με υπονοούμενα αλλά αν ζητήσεις εξηγήσεις να σου επιστρέφουν ειρωνεία και επίδειξη δύναμης και να σε βγάζουν και χαζό.
Γράφοντας την φράση ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΜΕ είναι σαφέστατο ότι ο στόχος είναι να τους βάλεις όλους στο ίδιο τσουβάλι, να αφήσεις εντυπώσεις και μετά όποιος σε ενοχλεί να του λες , δεν είναι για σένα.
Λυπάμαι που το λέω αλλά θεωρώ ότι η συγκεκριμένη αναφορά είναι γραμμένη επίτηδες και ακόμα πιο χειρότερα είναι μια μεθοδευμένη κίνηση απαξίωσης η ακόμα και φίμωσης όλων των ΜΜΕ.
Όλες οι παραπάνω κατακριτέες ενέργειες γίνονται από την παράταξη που κυβερνάει τον Δήμο τα τελευταία 4 χρόνια.
Έτσι γινόμαστε όλοι μάρτυρες της τακτικής, των μεθόδων, της αντίληψης που υπάρχει και δυστυχώς εξηγεί πολλά από τα κακώς κείμενα που βιώνουν οι πολίτες.

Θα μπορούσα να γράψω πολλά ακόμα, όμως αυτή την στιγμή σημασία έχει η ουσία. Το δελτίο τύπου αυτό είναι μια ευθεία επίθεση στον δημόσιο διάλογο, στην ελεύθερη έκφραση και η “εντολή” στους πολίτες να διαβάζουν μόνο τα δικά τους δελτία, είναι εντελώς αντιδημοκρατική.
Πρέπει οι υπεύθυνοι και τα μέλη της παράταξης της Δημοτικής Ενότητας να πάρουν θέση και να απαντήσουν , ποιο ακριβώς ΜΜΕ εννοούν στο δελτίο τύπου , ποια δημοσιεύματα είναι αυτά που τους ώθησαν να γράψουν όσα έγραψαν. Αν δεν το κάνουν δεν έχουν το θάρρος της γνώμης τους.
Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό να αφήνονται υπονοούμενα κατά πάντων, ή θα υπάρξουν συγκεκριμένες απαντήσεις ή θα αποδειχθεί ότι: αν κάποιοι τελικά ενεργούν στο παρασκήνιο και παίζουν παιχνίδια είναι οι συντάκτες του κειμένου και τα μέλη της πλειοψηφίας της Δημοτικής Αρχής που αποδέχονται με την στάση τους όσα γίνονται.

Κατονομάστε λοιπόν πιο ΜΜΕ σαν ενόχλησε κύριοι της πλειοψηφίας αλλιώς είστε απλά συκοφάντες!

Εκ μέρους της διαχείρισης της ιστοσελίδας Καφενείο Μεγαλόπολης
Αλεβίζος Παναγιώτης

Υ.Γ. Για τις κινήσεις της παράταξης της Δημοτικής Ενότητας , για το αν είναι όντως ακόμα παράταξη, για τις ενέργειες και τα όσα λένε κάποια μέλη της, θα σας ενημερώσουμε πολύ σύντομα, θα έχει πολύ δουλειά ο συγγραφέας των δελτίων τύπου για να ενημερώνει σωστά τους πολίτες.

Facebook Comments

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here