ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ¨ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ¨

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ¨ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ¨

Το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο Συλλόγων και Σωματείων «Βοήθεια στο Σπίτι» διαμαρτύρεται για πολλοστή φορά για την εργασιακή ομηρία και οικονομική εξαθλίωση των 3.600 εργαζομένων στις κοινωνικές δομές ΒΣΣ.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ την απαράδεκτη , ανάλγητη και αδιάφορη στάση όλων των αρμόδιων φορέων για την εργασιακή ομηρία και οικονομική εξαθλίωση 3.600 εργαζόμενων οι οποίοι με τις υπάρχουσες επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης παραμένουν επί 6 έως 9 μήνες απλήρωτοι και μάλιστα εργαζόμενοι , οι οποίοι προσφέρουν ανελλιπώς τις υπηρεσίες τους σε ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες της κοινωνίας μας συμβάλλοντας στην εύρυθμη λειτουργία του προγράμματος .
ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ την κωλυσιεργία , την παράνομη καθυστέρηση δεδουλευμένων από τα συναρμόδια υπουργεία και τους εμπλεκόμενους φορείς .
ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ την απαξίωση , τον εμπαιγμό, την ψυχολογική και οικονομική εξόντωση όχι μόνο 3.600 εργαζομένων αλλά και των οικογενειών αυτών εν μέσω βαθειάς οικονομικής κρίσης για όλη τη χώρα.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ τις νομικές και ηθικές ευθύνες που φέρει ο εκάστοτε ΔΗΜΟΣ , ο οποίος δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του απέναντι στους φορείς ( Κοινωφελείς Επιχειρήσεις, ΝΠΔΔ ) υλοποίησης του Προγράμματος ΒΣΣ και τους εργαζόμενους ούτως ώστε να εξασφαλίσει την άμεση έγκαιρη και σταθερή χρηματοδότησή τους .
Παρά τις αλλεπάλληλες επισημάνσεις στα αρμόδια Υπουργεία αλλά και στην ΚΕΔΕ, δυστυχώς διανύουμε ήδη τα 9/12 αυτής της παράτασης και ακόμη αναμένουμε την ολοκλήρωση των διαδικασιών και την απεμπλοκή της χρηματοδότησης.
Το γεγονός αυτό , ιδιαίτερα στην σημερινή εποχή της οικονομικής δυσπραγίας και οικονομικής ύφεσης, δημιούργησε προβλήματα οικονομικής επιβίωσης (ενοίκια, απλήρωτους λογαριασμούς ΔΕΗ , σίτιση, έξοδα μετακίνησής , φροντιστήρια παιδιών κ.α.),3.600 εργαζομένων στο Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι , με αποτέλεσμα αυτοί μη έχοντας άλλο τρόπο βιοπορισμού να περιορίζεται σημαντικά η δυνατότητά τους να εξασφαλίσουν ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης για αυτούς και τις οικογένειες τους.
Πρόσφατα σε συνάντηση του παν. Συντονιστικού με την κοινωνική πολιτική της ΚΕΔΕ όταν τέθηκε το ζήτημα της μη καταβολής των δεδουλευμένων εδώ και μήνες στους εργαζόμενους και τις ευθύνες που φέρνουν και οι Δήμαρχοι, μας αμφισβήτησαν και μας προκάλεσαν να αναφέρουμε τις δομές αυτές.
Σας τις παραθέτουμε λοιπόν:

( δείτε τον σχετικό πίνακα στο τέλος του άρθρου)

Κύριοι ,
η υπομονή και η καλή θέληση των εργαζομένων εξαντλήθηκε , επειδή δεν πρέπει να στεκόμαστε αδρανείς και απαθείς μπροστά σε φαινόμενα απλήρωτων εργαζομένων και επειδή πρέπει να δοθεί τέλος στην αγωνία αυτών :
1. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να καταβληθούν άμεσα οι δεδουλευμένες αποδοχές των εργαζομένων στο Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, καθώς σύμφωνα με τις συμβάσεις που έχουν υπογράψει με τους φορείς υλοποίησης του Προγράμματος θα έπρεπε να πληρώνονται την τελευταία εργάσιμη κάθε ημερολογιακού μήνα.
2. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να μας απαντήσετε, βάση ποίας νομοθεσίας η καταβολή των δεδουλευμένων είναι υποχρεωτικά συνυφασμένη με τη ροή της χρηματοδότησης, και βάση ποιων διατάξεων- νόμων θεμελιώνεται η καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων από τον εργοδότη προς τους εργαζόμενους οι οποίοι παρέχουν τις υπηρεσίες τους.
3. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ τον άμεσο σχεδιασμό, μελέτη και εφαρμογή μιας διαδικασίας απαλλαγμένης από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας, των πολλαπλών επιτροπών και των καθυστερήσεων.
4. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση απόσυρση από την ανακοίνωση της ΕΕΤΑΑ που ορίζει ότι η χρηματοδότηση των φορέων θα πραγματοποιηθεί μόνο εάν ΟΛΟΙ οι φορείς πανελλαδικά αποστείλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
5. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ όπως μεριμνήσετε και προβείτε άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και παρεμβάσεις , προκειμένου να δοθεί επιτέλους οριστική λύση στην απελπιστικά αργή ροή της χρηματοδότησης και να μπορούν να παρέχουν οι εργαζόμενοι του ΒΣΣ προσιτές , βιώσιμες και υψηλής ποιότητας κοινωνικές υπηρεσίες !
Eκ του Δ.Σ.
Το Πανελλήνιο Συντονιστικό
Αγγελική Μαντέλου 6937631112 – Διαπεριφερειακός Σύλλογος Εργαζομένων Βοήθεια στο Σπίτι
Περιφερειών Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου
Σοφία Κολιζέρα (Ν. Αττικής), Zωή Ιωακειμίδου(Κ. Μακεδονία) , Κική Αλαντζά (Αν.Μακεδονία & Θράκη), Πανούση Αναστασία ( Κρήτη ), Λουκία Παπαϊωάννου ( Ν.Βοιωτία), Λάμπρος Γκούλτας (Ν.Φωκίδας ) ,Ιωάννης Αθανασίου (Λευκάδα) Θαλής Σφήκας (Φθιώτιδα), Γεωργέλης Στράτος (Λέσβος) ,Κέλυ Φράγκου (Εύβοια), Θάλεια Ναρλή (Μαγνησία), Αριέττα Γιακούμα (Χίος) , Βοσδογιάννη Κατερίνα (Σάμος) Μαριάνθη Κηπουρού (Σέρρες) , Γκαραγκούνη Φούλα (Καρδίτσα)

ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ – ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,842ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,364ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια