ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Τ.Κ. ΚΑΜΑΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Με μια επιστολή που μας απέστειλε στο Καφενείο της Μεγαλόπολης, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Καμάρας , κ. Σβερκούνος Αλέξιος εκφράζει τις καταγγελίες του και τα παράπονα του για τον τρόπο που έχει αντιμετωπιστεί από την Δημοτική Αρχ’η της Μεγαλόπολης. Διαβάστε παρακάτω την επιστολή….

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Με την καταγγελία μου θέλω να εκφράσω την πικρία και την απογοήτευση μου για τον κ. Δήμαρχο και τους συνεργάτες του (Αντιδημάρχους) για την άρνηση και την αδιαφορία που εισπράττω από την αρχή της Δημοτικής περιόδου μέχρι σήμερα.
Στην προσπάθεια μου και στον καθημερινό μου αγώνα για την εξυπηρέτηση των κατοίκων, που με τίμησαν με την ψήφο τους στις εκλογές του 2010, την πρόοδο και την ανάπτυξη της Καμάρας, δυστυχώς 3½ χρόνια τώρα δεν είχα την συμπαράσταση από τον Δήμο.

Δεν μου παρείχαν την απαραίτητη βοήθεια και υποστήριξη για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε ως Τοπική Κοινότητα. Το μόνο που εισέπραττα ως Πρόεδρος ήταν αλαζονεία και απαξίωση.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αν και κατάγεται από την Καμάρα επανειλημμένως τον είχα ενημερώσει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και αυτός αντί να δείξει ενδιαφέρον για την επίλυση τους το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να ικανοποιεί τους ψηφοφόρους του κάνοντας ατομικά ρουσφέτια.
Είναι φανερό ότι ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή όλα αυτά τα χρόνια λειτουργούν με αλαζονικό και αυταρχικό τρόπο διαχωρίζοντας τους προέδρους σε δυο κατηγορίες σε αρεστούς και μη αρεστούς. Σε αυτούς που εκλέχτηκαν με το ψηφοδέλτιο της παράταξης του κ. Μπούρα και σ΄αυτούς που εκλέχτηκαν με τα άλλα ψηφοδέλτια. Επιδεικτικά μη σεβόμενος τις αρμοδιότητες που μου δίνει ρητά ο Καλλικράτης στο άρθρο 82 με παρέκαμπτε συνεχώς και ουδέποτε έδωσε σημασία στα καθημερινά προβλήματα της Τ.Κ. που έθετα για επίλυση. Για παράδειγμα:

1) Στην καθαριότητα
Το απορριμματοφόρο έχει προγραμματιστεί να περνά μια φορά την εβδομάδα. Την θερινή περίοδο όμως λόγω του ότι είχαν έρθει πολλοί πατριώτες στο χωριό είχα ζητήσει να περνά δυο φορές την εβδομάδα. Ποτέ δεν εισακούστηκα. Αποτέλεσμα παραμονές και ανήμερα της Παναγίας τα σκουπίδια να έχουν χυθεί στο δρόμο και στα οικόπεδα. Η Καμάρα παρουσίαζε την εικόνα τριτοκοσμικής χώρας και δεν μπορούσες να αναπνεύσεις από την δυσοσμία. Έτσι αναγκάστηκα να πληρώσω από την τσέπη μου για να καθαριστούν οι δρόμοι και τα οικόπεδα.

2) Ηλεκτροφωτισμός
Εδώ και 2 χρόνια ο φωτισμός στο γήπεδο του 5χ5 είναι καμένος. Παρότι επανειλημμένως έχω ενημερώσει τον Δήμο ακόμη και σήμερα δεν έχει αποκατασταθεί. Οι απαντήσεις που έπαιρνα ήταν ότι θα το αναθέσουμε σε εργολάβο ή ότι δεν φτάνει το ανυψωτικό καλάθι του Δήμου με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος για τα παιδιά που παίζουν τις νυχτερινές ώρες. Με απευθείας ανάθεση είχε ανατεθεί σε εργολάβο η εργασία κοπής επικινδύνων δέντρων σε κοινόχρηστους χώρους το 2012. Σ΄ αυτή την εργολαβία εντάχτηκε και η κοπή δένδρων στο προαύλιο χώρο του σχολείου στο Καμποχώρι όπου ο εργολάβος έσπασε 4 φωτιστικά τα οποία θα έπρεπε να τα αντικαταστήσει. Εδώ και 1 χρόνο παρότι έχουν ενημερωθεί όλοι οι υπεύθυνοι στο Δήμο (Αντιδήμαρχοι, αρμόδια υπηρεσία κ.λπ.) ακόμη δεν έχει γίνει η αντικατάσταση τους. Πολλές λάμπες στις κολώνες της ΔΕΗ είναι καμένες για μεγάλο χρονικό διάστημα. Προφασιζόμενοι την πυκνή βλάστηση από τα βάτα δεν τις έχουν αλλάξει ακόμη και σήμερα.

3) Αγροτικοί δρόμοι
Οι αγροτικοί δρόμοι μετά τις τελευταίες βροχοπτώσεις είναι σε άθλια κατάσταση με αποτέλεσμα να γίνεται με δυσκολία η κυκλοφορία των αυτοκινήτων-μηχανημάτων και να δημιουργείται πρόβλημα στην προσβασιμότητα των κατοίκων στα κτήματα τους για να μαζέψουν τις ελιές τους. Για το θέμα αυτό, επικοινωνώ καθημερινά τηλεφωνικά και προσωπικά με τους αρμόδιους του Δήμου χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να υπάρχει παρέμβαση για την βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας. Η απάντηση που πάντα λαμβάνω είναι αύριο.
Έργα που κατά καιρούς έχουμε προτείνει ως τοπική κοινότητα κανένα δεν έχει υλοποιηθεί. Υλοποιούνται όμως έργα που προτείνονται από ημέτερους.
Θα μπορούσα να αναφέρω και αλλά παραδείγματα απαξίωσης και αυταρχισμού αλλά σταματώ εδώ.
Είμαι αποφασισμένος να μην δεχτώ άλλον παραγκωνισμό και απαξίωση. Θα διεκδικήσω τις αρμοδιότητες που μας δίνει ο Καλλικράτης. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι.

ΣΒΕΡΚΟΥΝΟΣ ΑΛΕΞΙΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τ. Κ. ΚΑΜΑΡΑΣ

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Φίλε πρόεδρε του τοπικού και η πέτρινη μάντρα με τα ωραία κολονάκια μπροστά στο σπίτι σου θέλω να πιστεύω ότι είναι ένα από τα ρουσφέτια του Καννέλου και αυτή γιατί δεν είδα σε κανένα άλλον…………………….

    • εγω που μενω στο χωριο εχω δει κ αλλου μαντρες μαλλον εχεις να ερθεισ πολυ καιρο στο χωριο………………………………κ αυτα που γινονται απ οτι ξερω ειναι επι δημαρχειας του φουσεκη.μαθε πρωτα κ μετα σχολιασε.

  2. Φίλε πρόεδρε του τοπικού και η πέτρινη μάντρα με τα ωραία κολονάκια μπροστά στο σπίτι σου θέλω να πιστεύω ότι είναι ένα από τα ρουσφέτια του Καννέλου και αυτή γιατί δεν είδα σε κανένα άλλον…………………….

    • εγω που μενω στο χωριο εχω δει κ αλλου μαντρες μαλλον εχεις να ερθεισ πολυ καιρο στο χωριο………………………………κ αυτα που γινονται απ οτι ξερω ειναι επι δημαρχειας του φουσεκη.μαθε πρωτα κ μετα σχολιασε.

  3. για τις λαμπες που δεν αλλαχτηκαν πραγματικα φωτιζουν αλεπουδες και κουναβια στο περασματους και η μια φωτιζει καλαμποκια και 3 που δεν αλλαχτηκαν την μερα τις βροχης γιατι η σκαλα γλιστραγε στην κολωνα και οποιος θελει ας ακολουθηση
    ευχαριστω σοφια παναγοπουλου

  4. για τις λαμπες που δεν αλλαχτηκαν πραγματικα φωτιζουν αλεπουδες και κουναβια στο περασματους και η μια φωτιζει καλαμποκια και 3 που δεν αλλαχτηκαν την μερα τις βροχης γιατι η σκαλα γλιστραγε στην κολωνα και οποιος θελει ας ακολουθηση
    ευχαριστω σοφια παναγοπουλου

  5. Ο Καλλικράτης, κύριε Πρόεδρε, που ζητάτε τη βοήθειά του για να λύσετε τα προβλήματα του χωριού είναι μόνο ένα προϊόν ‘’Ψυχρής Λογιστικής και Κομματικής Διαχείρισης Χρημάτων΄΄,η Ταφόπλακα του Ελληνικού χωριού.
    Τι περιμένετε και παρακαλάτε και από πάνω, ν’ αφήσει ο Δήμαρχος τη Μεγαλόπολη, που είναι η μεγάλη σακούλα των ψήφων και ν΄ασχοληθεί με τη Καμάρα και το Καμποχώρι. Αν θέλουμε να γίνει κάτι για το χωριό ας κοιτάξουμε να το κάνουμε μόνοι μας , όπως το κάναμε μέχρι σήμερα, χωρίς εγώ….εσύ… εκείνος….. αυτοί …εκείνοι……,.ανούσιες προσωπικές και παραταξιακές αντιπαλότητες και χωρίς αυθαίρετες ενέργειες που ‘’βιάζουν΄΄ ότι καλό διαθέτει το χωριό.
    Για τους δικούς σου μαντρότοιχους μαντρότοιχους και τα κολωνάκια ας μη μιλάμε καλύτερα και ας κοιτάξουμε πρώτα τους μαντρότοιχους τα σπίτια ακόμα και την εκκλησία που κτίσαμε με τις πέτρες από τα ερείπια που άφησε ο Ιμπραήμ στο περασμά του από τη Καμάρα, τη μεγαλύτερη περιουσία μαζί με την ομορφιά του τόπου που κάθε μέρα καταστρέφομαι…….Λες και στην Ελλάδα σπανίζουν οι πέτρες
    Ας ΄΄όψονται΄΄ οι Υπηρεσίας Προστασίας των Ιστορικών Μνημείων και οι Υπηρεσίες του Καλλικρατικού Δήμου που αμφιβάλω αν ξέρουν ότι υπάρχει Απάνω Καμάρα, Παλιομανάστηρο, Αη Θανάσης και Ανάληψη..
    TAKHS ZERITHS

  6. Ο Καλλικράτης, κύριε Πρόεδρε, που ζητάτε τη βοήθειά του για να λύσετε τα προβλήματα του χωριού είναι μόνο ένα προϊόν ‘’Ψυχρής Λογιστικής και Κομματικής Διαχείρισης Χρημάτων΄΄,η Ταφόπλακα του Ελληνικού χωριού.
    Τι περιμένετε και παρακαλάτε και από πάνω, ν’ αφήσει ο Δήμαρχος τη Μεγαλόπολη, που είναι η μεγάλη σακούλα των ψήφων και ν΄ασχοληθεί με τη Καμάρα και το Καμποχώρι. Αν θέλουμε να γίνει κάτι για το χωριό ας κοιτάξουμε να το κάνουμε μόνοι μας , όπως το κάναμε μέχρι σήμερα, χωρίς εγώ….εσύ… εκείνος….. αυτοί …εκείνοι……,.ανούσιες προσωπικές και παραταξιακές αντιπαλότητες και χωρίς αυθαίρετες ενέργειες που ‘’βιάζουν΄΄ ότι καλό διαθέτει το χωριό.
    Για τους δικούς σου μαντρότοιχους μαντρότοιχους και τα κολωνάκια ας μη μιλάμε καλύτερα και ας κοιτάξουμε πρώτα τους μαντρότοιχους τα σπίτια ακόμα και την εκκλησία που κτίσαμε με τις πέτρες από τα ερείπια που άφησε ο Ιμπραήμ στο περασμά του από τη Καμάρα, τη μεγαλύτερη περιουσία μαζί με την ομορφιά του τόπου που κάθε μέρα καταστρέφομαι…….Λες και στην Ελλάδα σπανίζουν οι πέτρες
    Ας ΄΄όψονται΄΄ οι Υπηρεσίας Προστασίας των Ιστορικών Μνημείων και οι Υπηρεσίες του Καλλικρατικού Δήμου που αμφιβάλω αν ξέρουν ότι υπάρχει Απάνω Καμάρα, Παλιομανάστηρο, Αη Θανάσης και Ανάληψη..
    TAKHS ZERITHS

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,686ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,318ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ