ΑρχικήΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Σοβαρές καταγγελίες έχει κάνει ο  Β. Γιαννόπουλος, εκπρόσωπος του Τοπικού Διαμερίσματος Ραψωμμάτη σχετικά με την απορρόφηση και την χρηματοδότηση έργων για την ανακούφιση των πυρόπληκτων.

Συγκεκριμένα το Καφενείο της Μεγαλόπολης δημοσιεύει σήμερα την επιστολή – διαμαρτυρία που έχει στείλει ο κ. Γιαννόπουλος προς το  Υπουργείο Εσωτερικών , τον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Πελοποννήσου  κ. Αγγέλακα, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Π.Τατούλη , τον Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου  κ. Ε.Γιαννακούρα, τους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης και τον Επίτροπο Ελεγκτικού Συνεδρίου  στην Τρίπολη. Το έγγραφο κοινοποιήθηκε επίσης και στον Δήμο Μεγαλόπολης .

Τα όσα περιγράφονται στην καταγγελία που θα διαβάσετε παρακάτω ολόκληρη είναι πολύ σοβαρά και θα πρέπει άμεσα να δοθούν απαντήσεις. Μάλιστα παρόμοιες καταγγελίες έγιναν πρόσφατα και στην Βουλή από κλιμάκιο βουλευτών που επισκέφτηκαν τον Νομό Αρκαδίας και την περιοχή της Μεγαλόπολης. ( διαβάστε εδώ Καταγγελίες για το “Ταμείο Μολυβιάτη” )

Διαβάστε  παρακάτω , ολόκληρο το κείμενο της καταγγελίας…..

T.Κ.Ραψομμάτη 8/3/13           Αρ.Πρ. 4/13

Χρηματοδότηση Δήμου Μεγαλόπολης για αντιμετώπιση ζημιών που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά της 7ης Αυγούστου 2012.

 

1.    Η Κοινότητά μας ΡΑΨΟΜΜΑΤΗ ανήκει Διοικητικά στο Δήμο Μεγαλόπολης  και κατ’ επέκταση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

2.    Τα τελευταία 10 χρόνια αρκετές φορές έχουμε γίνει πρώτο θέμα στα Δελτία Ειδήσεων των Μ.Μ.Ε. και στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων τόσο για τις ζημιές και τα προβλήματα που μας έχουν προκαλέσει οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις από τα εκτελούμενα έργα της ΄΄Σήραγγας Ραψομμάτη΄΄ και της Ν.Ε.Ο. Τρίπολης – Καλαμάτας λόγω της έλλειψης έργων προστασίας της Κοινότητάς μας, όσο και από τις Πυρκαγιές (τρεις σε οχτώ χρόνια, 2004, 2007, 2012) οι οποίες κατέκαψαν τα πάντα (καλλιέργειες, οπωροφόρα δέντρα, σπίτια, βουνά κλπ.)
3.    Η Πυρκαγιά της 7ης Αυγούστου 2012 πέρασε και κατέκαψε ότι είχε απομείνει από το 2007 και ότι είχε ξαναβλαστήσει και μη υπάρχοντος πλέον ούτε ενός δέντρου στο βουνό έχει καταστεί η κατάσταση άκρως επικίνδυνη λόγω πλημμυρών και κατολισθήσεων από τις νεροποντές. (στ) σχετική επιστολή μας.

4.    Ο Δήμος Μεγαλόπολης με το (α) σχετικό έγγραφό του ζήτησε από το Υπουργείο Εσωτερικών οικονομική ενίσχυση για την αντιμετώπιση και αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά της 7/8/12.
5.    Ο κ.Υπουργός Εσωτερικών με την (β) σχετική απόφασή του χρηματοδότησε το Δήμο Μεγαλόπολης με το ποσό των 100.000€ με την προϋπόθεση ότι η καταβολή θα γίνει απολογιστικά με παραστατικά των δαπανών που θα υποβάλλει στο ΥΠ.ΕΣ..

6.    Με την (γ) σχετική απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μεγαλόπολης στις 30/10/12 αποφάσισε ομόφωνα την αποδοχή του ποσού των 100.000€ και το ενέταξε στον προϋπολογισμό του έτους 2012 – με αναμόρφωσή του – για την διάθεση του ποσού  των 100.000€ προς κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας κλπ. της περιοχής του Δήμου.

7.    Ο Δήμος Μεγαλόπολης μέσα στο έτος 2012 δεν είχε προβεί σε καμία ενέργεια ούτε στη εκτέλεση έργων προστασίας και αποκατάστασης στις πληγείσες περιοχές, αντίθετα μετάφερε το ποσό στον προϋπολογισμό του έτους 2013 και το ενέταξε στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου και έχει προβεί σε κατάτμησή του σε ποσά των 7.200€. Προφανώς η κατάτμηση έγινε για να δοθούν τα έργα με απευθείας ανάθεση σε εργολήπτες –εργολάβους.

8.    Με την κατάτμηση αυτή η μοιρασιά έγινε επιλεκτικά και άνισα στις Τοπικές Κοινότητες. Έτσι σε κάποιες Κοινότητες χορηγήθηκε το ποσό των 21.600€ (7.200€ Χ 3), σε άλλες το ποσό των 14.400€ (7.200€ Χ 2), σε άλλες το ποσό των 7.200€ (7.200€ Χ 1), σε κάποιες Κοινότητες δεν χορηγήθηκε ούτε (1) ευρώ στις οποίες περιλαμβάνεται και η δική μας Κοινότητα. Σε κάποιες χορηγήθηκε χωρίς να είναι πυρόπληκτες. Συνολικό ποσό 84.312,81€. Τα υπόλοιπα 15.687,19 προφανώς έμειναν για μελλοντικές εργασίες.
Άποψή μας είναι ότι τα ποσά όπως κατανεμήθηκαν δεν ανταποκρίνονται στο μέγεθος των ζημιών κάθε κοινότητας αλλά με άλλα κριτήρια, θεωρούμε δε άνιση αν όχι αφοριστική την εξαίρεση της Κοινότητας μας, παρά τις γραπτές και προφορικές μας αιτήσεις (ε) και (στ) σχετικά.

Κύριοι,
Διαμαρτυρόμαστε για την μεθόδευση και την εξαίρεση από την χρηματοδότηση της Κοινότητάς μας. Άποψή μας ότι τα χρήματα έπρεπε να χορηγηθούν σε μια εργολαβία αφού οι πληγείσες Κοινότητες είναι γειτονικές για πιο σωστό συγχρονισμό και συντονισμό.
Σας καλούμε να ελέγξετε ο καθένας στον τομέα ευθύνης του την νομιμότητα των πράξεών του Δήμου Μεγαλόπολης και ζητάμε την αποκατάσταση των ζημιών και την εκτέλεση έργων Προστασίας και στη Κοινότητά μας τα οποία είναι άκρως αναγκαία και απαραίτητα γιατί η φράση του κ.Δημάρχου ΄΄Το Πολύπαθο Ραψομμάτη΄΄ δεν μας αρκεί ως ηθική συμπαράσταση. Θέλουμε να το αποδείξει και εμπράκτως με την εκτέλεση των απαραίτητων έργων αποκατάστασης.

Για την Τοπική Κοινότητα    Ο Εκπρόσωπος     Β. Γιαννόπουλος

 

Δείτε το σχετικό έγγραφο….

 

Χρηματοδότηση Δήμου Μεγαλόπολης για αντιμετώπιση ζημιών που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά της 7ης Αυγούστου…

 

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
791ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ