ΑρχικήΑΡΘΡΑΚαταγγελία σωματείων της ΔΕΗ για αδικαιολόγητη μετακίνηση εργαζομένου στο Ορυχείο

Καταγγελία σωματείων της ΔΕΗ για αδικαιολόγητη μετακίνηση εργαζομένου στο Ορυχείο

Με ανακοίνωση τους που κυκλοφόρησαν 3 σωματεία του Ορυχείου της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη , καταγγέλλουν τον Διευθυντή του Λ.Κ. Μεγαλόπολης ότι προέβη σε αδικαιολόγητη και αναίτια μετακίνηση του εργοδηγού Κωνσταντίνου Στράγκα από την θέση του στο συνεργείο Εκμετάλλευσης.

Η καταγγελία που κάνουν τα 3 σωματεία είναι πολύ σοβαρή και ακόμα πιο σοβαρή είναι η απουσία στην ανακοίνωση του μεγαλύτερου σωματείου του Ορυχείου , της Τ.Δ.Ε. της ΕΤΕ ΔΕΗ. Δημιουργούνται πολύ μεγάλες απορίες και προβληματισμοί στους εργαζόμενους γιατί το παράρτημα της ΕΤΕ ΔΕΗ  δεν συμμετέχει στις καταγγελίες και ερχόμαστε να το τονίσουμε αυτό θυμίζοντας σας ότι πριν λίγες ημέρες είχαμε αναφερθεί στα κατορθώματα του προέδρου της κατά την διάρκεια κινητοποιήσεων.

δείτε  την αναφορά μας  ΕΔΩ

Η ανακοίνωση των 3 σωματείων έχει ως εξής:

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΡΥΧΕΙΩΝ – ΣΤΑΘΜΩΝ (Σ.Ο.Σ) Δ.Ε.Η ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ – ΒΟΗΘΩΝ ΔΕΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ»

Αναίτια και αδικαιολόγητη η μετακίνηση του Εργοδηγού Κ. Στράγκα από το Συνεργείο Υποστήριξης της Εκμετάλλευσης

Η Διεύθυνση του ΛΚΜ αντί να αξιοποιεί όλο το προσωπικό

δημιουργεί νέα «ψυγεία» και στην κατώτερη βαθμίδα της Ιεραρχίας

Η Διεύθυνση του ΛΚΜ προχώρησε στην μετακίνηση του Εργοδηγού Κων/νου Στράγκα από τον Υποτομέα Υποστήριξης (πρωινό Συνεργείο) του Τομέα Εκμετάλλευσης στον Υποτομέα Ποιοτικού Ελέγχου και Διακίνησης λιγνίτη. Η μετακίνηση του συναδέλφου έγινε χωρίς καμία αιτιολογία και κυρίως χωρίς να συντρέχει κανένας υπηρεσιακός λόγος. Απλά του ανακοινώθηκε η μετακίνηση του από τις 21 Ιουνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας η μετακίνηση έγινε με επιμονή στελεχών της ΔΛΚΜ με αδικαιολόγητες αιτιάσεις σχετικά με την εκπλήρωση των καθηκόντων του εν λόγω Συνεργείου.

Ο βασικός λόγος της μετακίνησης είναι η τακτοποίηση «ημετέρων» στην θέση του Εργοδηγού του εν λόγω Συνεργείου.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την μετακίνηση του συναδέλφου ως αυθαίρετη, αδικαιολόγητη και προσβλητική για το υπηρεσιακό και επαγγελματικό ήθος του καθώς και για την αποτελεσματική συμβολή του Συνεργείου στην απρόσκοπτη διαθεσιμότητα του ΛΚΜ μέσα σε δύσκολες και αντίξοες συνθήκες.

Η μετακίνηση αυτή με την λογική «αποφασίζομεν και διατάζομεν», προκαλεί τους εργαζόμενους και τα Σωματεία του χώρου παραβιάζοντας δικαιώματα των εργαζομένων.

Στη δύσκολη συγκυρία που διατρέχει η Επιχείρηση μας και το ΛΚΜ το μόνο που δεν χρειάζεται είναι ενέργειες παραγκώνισης εργαζομένων και δημιουργίας νέων «ψυγείων».

Αντίθετα απαιτείται η ενεργοποίηση και αξιοποίηση όλου του προσωπικού.

Καλούμε τη ΔΛΚΜ να προχωρήσει άμεσα στην άρση μετακίνησης του Κων/νου Στράγκα και την παραμονή του στο πρωινό Συνεργείο του Υποτομέα Υποστήριξης του Τομέα Εκμετάλλευσης και την εμπέδωση ήρεμου εργασιακού κλίματος και σεβασμού της αξιοπρέπειας των εργαζομένων.

Εάν η ΔΛΚΜ και η Γ.Δ./ΟΡ. δεν προβεί στην αποκατάσταση του παραπάνω προβλήματος η αγωνιστική αντίδραση του σ.κ. θα είναι ο μόνος δρόμος.

Το συνδ. κίνημα θα αποτρέψει αντεργατικές πρακτικές υπερασπίζοντας την βιώσιμη προοπτική της Επιχείρησης και του ΛΚΜ καθώς και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

 

Τα Δ.Σ. των Σωματείων

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Διεύθυνση ΛΚΜ Γ.Δ./ΟΡ. ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ Ε.Κ.Αρκαδίας Μ.Μ.Ε.

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
791ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ