ΑρχικήΑΡΘΡΑΚαταγγελία για τις εκλογικές διαδικασίες του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας

Καταγγελία για τις εκλογικές διαδικασίες του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΔΑΣ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Προκαλεί ερωτηματικά ο τρόπος που λειτουργεί η Εφορευτική Επιτροπή μπροστά στις εκλογές του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας που θα γίνουν στις 7-5-2017 για ανάδειξη νέας διοίκησης. Να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη εφορευτική εκλέχθηκε με τις ψήφους της πλειοψηφούσας παράταξης, της ΔΑΚΕ στο Εργατικό Κέντρο.

Στο 1ο πρακτικό της εφορευτικής επιτροπής είχε δοθεί προθεσμία στα σωματεία να φέρουν τα κατάλληλα δικαιολογητικά τους και να τακτοποιηθούν οικονομικά μέχρι τις 21/4/2017 ημέρα Παρασκευή και ώρα 13:00. Στο δεύτερο πρακτικό ανέφερε ότι τα Σωματεία ΕΔΟΠ ΔΕΗ Τρίπολης και ΕΔΟΠ ΔΕΗ Μεγαλόπολης παρά του ότι η θητεία τους έληγε στις 21/11/2016 έχουν πάρει παράταση από το πρωτοδικείο Αθηνών και θα κάνουν εκλογές στις 27/04/2017 και η νομιμοποίησή τους ή όχι θα κριθεί στις 2 Μαΐου. Το ίδιο έκαναν και με τον Παναρκαδικό Σύλλογο Επιπλεργατών και Εργ/των Ξυλουργών που η θητεία τους έληγε στις 25/4/2017. Και τα τρία παραπάνω σωματεία δεν είχαν κάνει εκλογές μέχρι τις 21/4/2017 που η Εφορευτική Επιτροπή είχε θέσει την προθεσμία να φέρουν τα σωματεία τα κατάλληλα δικαιολογητικά. Τελικά στο τρίτο πρακτικό της η Εφορευτική Επιτροπή νομιμοποιεί και τα τρία παραπάνω σωματεία.

Ταυτόχρονα στην Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου πριν ένα μήνα δεν ενέκριναν την εγγραφή στη δύναμη του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας το κλαδικό συνδικάτο Ενέργειας Πελοποννήσου με έδρα τη Μεγαλόπολη. Το αιτιολογικό που δόθηκε δεν έχει καμία σχέση με αυτά που ζητάει το Καταστατικό του Εργατικού Κέντρο και ο συνδικαλιστικός νόμος 1264/86.

Ρωτάμε: Ισχύουν διαφορετικά μέτρα και σταθμά για τα παραπάνω τρία σωματεία;

Σε συνδυασμό μάλιστα με την αναφορά που είχε κατατεθεί στο πρωτοδικείο Τρίπολης, μετά τις προηγούμενες αρχαιρεσίες του Εργατικού Κέντρου, για παραχάραξη των ψηφοδελτίων μιας παράταξης, δημιουργούνται αυξημένες ανησυχίες για τον τρόπο με τον οποίο διεξάγονται οι αρχαιρεσίες τόσο στο Εργατικό Κέντρο όσο και στα σωματεία της δύναμής του.

Είναι ανάγκη να αλλάξει ο συσχετισμός δύναμης στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας. Καλούμε τους αντιπροσώπους που θέλουν να λειτουργεί το Εργατικό Κέντρο προς όφελος των εργαζομένων και με όλες τις σωστές διαδικασίες να γυρίσουν την πλάτη στις παρατάξεις, παλιές και νέες, που έχουν πάρει μέρος σε όλες τις παραπάνω διαδικασίες και συντελούν στον εκφυλισμό της λειτουργίας του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας. Αυτές τις παρατάξεις που μέχρι σήμερα δεν έχουν κουνήσει το δακτυλάκι τους για την οργάνωση των εργαζόμενων απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που ασκείται. Είναι οι παρατάξεις που προωθούν στους εργαζομένους τη γραμμή της υποταγής, του συμβιβασμού και της συναίνεσης στις αδηφάγες ορέξεις της μεγαλοεργοδοσίας, τα κοινωνικά συμβόλαια που οι εργαζόμενοι διαπραγματεύονται τί θα χάσουν! Μια πρώτη απάντηση πρέπει να δοθεί με μαζική συμμετοχή των εργαζόμενων στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 17 Μάη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.

Καλούμε τους αντιπροσώπους να στηρίξουν την Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ), την παράταξη που στηρίζει το ΠΑΜΕ, και να συμβάλλουν στη ανασύνταξη του κινήματος για να μπορέσουμε να σηκώσουμε τείχος αντίστασης στα νέα μέτρα που έρχονται και να ανοίξουμε το δρόμο για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζόμενων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων που πλήττονται σήμερα από την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις παλιές και νέες.

Η ενίσχυση του ψηφοδελτίου της ΔΑΣ θα είναι απάντηση στις δυνάμεις που θέλουν το κίνημα υποταγμένο, τους εργαζόμενους φοβισμένους και αδρανείς.

Τρίπολη 03/05/2017

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
792ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ