Κατάληψη του ΟΓΑ από αγρότες της Αρκαδίας

0
200

Σήμερα,18-01-2016 αγρότες και κτηνοτρόφοι αλλά και εκπρόσωποι σωματίων ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αρκαδίας πραγματοποίησαν κατάληψη στο Περιφερειακό υποκατάστημα του ΟΓΑ Πελοποννήσου.

Με βασικό αίτημα κατά του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση. Χαιρετίζουμε την συμπαράσταση των εργαζομένων του Περιφερειακού υποκαταστήματος του ΟΓΑ Πελοποννήσου που μετά από συνάντηση με το ΔΣ του συλλόγου μας και συζήτηση για τις εξελίξεις τόσο για το ασφαλιστικό όσο και γενικότερα μέτρα ,κυρίως φορολογικά, που αφορούν τους αγρότες. Συζητήσαμε και τα δικά τους προβλήματα όπως είναι η υποστελέχωση του ΟΓΑ και η τεράστια γραφειοκρατία κτλ.
Στην συνέχεια εξέδωσαν ψήφισμα συμπαράστασης στον δίκαιο αγώνα μας όπου αναφέρουν:
«Οι εργαζόμενοι του ΟΓΑ δεν μπορούμε να δεχτούμε την κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης, την σύνθλιψη των συντάξεων και παροχών, την πλήρη απεμπλοκή του Κράτους από την τριμερή χρηματοδότηση αλλά και την οργανωτική Βαβέλ που θα επιφέρει η ψευδεπίγραφη ενοποίηση των ταμιών. Αυτά τα μέτρα θα οδηγήσουν σε εισφοροδιαφυγή και ‘’μαύρη εργασία’’ οδηγώντας το ασφαλιστικό σύστημα σε κατάρρευση. Δεν μπορούμε να δεχτούμε την πλήρη εξαφάνιση του αγροτικού κόσμου και της ελληνικής υπαίθρου. Ολοι μαζί αγροτοκτηνοτρόφοι και εργαζόμενοι στον ΟΓΑ λέμε ΟΧΙ στην κατάργηση της αυτοτέλειας του ταμείου. Και δηλώνουμε ότι συμπαραστεκόμαστε σε κάθε κινητοποίηση των αγροτών που θα γίνει σε αυτή την κατεύθυνση.»

agrotes1

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αρκαδίας καλεί αγρότες ,κτηνοτρόφους με τα τρακτέρ τους αλλά και όλα τα λαϊκά στρώματα(εργαζομένους , αυτοαπασχολούμενους, νεολαία, συνταξιούχους κτλ.) της Αρκαδίας το Σάββατο 23 Γενάρη στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην πλατεία Πετρινού ώρα 18:30.Να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα στην επίθεση που δεχόμαστε όλοι μαζί σε συντονισμό με τους αγρότες όλης της χώρας.

δείτε το βίντεο από το arcadiaportal.gr

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here