ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Δ.Σ. ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!

0
125

Διαβάζουμε στο ARCADIA PORTAL, σχετικά με τις αναρτήσεις στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ και στο μυαλό μας έρχεται μια περίπτωση που μας απασχολεί και εδώ στον Δήμο Μεγαλόπολης.

Ξαναθυμίζω σε όσους δεν το γνωρίζουν τι λέει ο σχετικός νόμος … “Η ανάρτηση πρέπει να λαμβάνει χώρα αμελλητί, δηλαδή τάχιστα και χωρίς υπαίτια καθυστέρηση. Η αμελλητί ανάρτηση επιβάλλεται όχι απλώς για να εκπληρωθεί ο σκοπός του νόμου για έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση των πολιτών, διαφάνεια και αποτελεσματικό έλεγχο της διοικητικής δράσης, αλλά και επειδή σε αρκετές περιπτώσεις πράξεων η ανάρτηση συνιστά προϋπόθεση για την εκτέλεσή τους”.

Παρόλο που έχουν περάσει 3 ολόκληροι μήνες από τότε που ψηφίστηκε ο κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης και παρόλο που εφαρμόζεται από τις αρχές του χρόνου, εντούτοις δεν έχει αναρτηθεί ακόμα στο πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ η σχετική απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο .

Και αυτό γιατί περιμένουμε όλοι με αγωνία να ενημερωθούμε τι ακριβώς ψήφισε ο καθένας Δημοτικός μας Σύμβουλος σε εκείνη την τόσο σημαντική συνεδρίαση η οποία καθορίζει πως θα παίρνονται οι αποφάσεις για τα επόμενα χρόνια και έχει δημιουργήσει μεγάλη κόντρα !

Γιατί ως γνωστόν , από τις αρχές του χρόνου , στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν υπάρχει το δικαίωμα σε κανέναν να κάνει αντπροτάσεις οι οποίες θα μπαίνουν σε ψηφοφορίες , παρά μόνο ο πρόεδρος του Δ.Σ. μπορεί να συνθέτει όλες τις προτάσεις – η όποιες του αρέσουν – και μετά να ψηφίζουν όλοι η θετικά η αρνητικά επί της μίας και μοναδικής πρότασης!

Έν έτει 2012 λοιπόν με το πρόσχημα της οδηγίας από το Υπουργείο Εσωτερικών , εμείς εδώ στην Μεγαλόπολη καταργήσαμε την έννοια της Δημοκρατίας και θεσπίσαμε τον ορισμό της μοναρχίας!

Και περιμένουμε με μεγάλη αγωνία όλοι μας τα πρακτικά να μάθουμε ποιοι ψήφισαν ναι σε αυτό το έκτρωμα και ποιοί ( αν υπήρχαν) ψήφισαν όχι. Πληροφορίες μου αναφέρουν ότι την συγκεκριμένη παράγραφο και πρόταση την έχουν ψηφίσει όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, μαζί και οι αντιπολιτεύσεις!

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here