ΑρχικήΑΡΘΡΑΚαμία προσφορά στο διαγωνισμό αποεπένδυσης των λιγνιτικών - Στα χέρια Χατζηδάκη ο...

Καμία προσφορά στο διαγωνισμό αποεπένδυσης των λιγνιτικών – Στα χέρια Χατζηδάκη ο φάκελος ΔΕΗ και οι διαπραγματεύσεις που ξεκινούν με τα τεχνικά κλιμάκια

Η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι μέχρι τις 12 το μεσημέρι σήμερα, προθεσμία υποβολής προσφορών για την αποεπένδυση των λιγνιτικών μονάδων, δεν κατατέθηκε καμιά προσφορά. Θα ακολουθήσει ενημέρωση στο Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης την Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019 προκειμένου ο διαγωνισμός να κηρυχθεί άγονος.

H κυβέρνηση έχει αποφασίσει να μπει σε διαπραγμάτευση με την Κομισιόν από μηδενική βάση για τα καυτά θέματα που αλληλοσυνδέονται μεταξύ τους, ήτοι τη συμμόρφωση με την απόφαση του Ευρωδικαστηρίου για την πρόσβαση τρίτων στην αγορά λιγνίτη, την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και τον περιορισμό της δεσπόζουσας θέσης της ΔΕΗ, ταυτόχρονα με τη λήψη μέτρων που θα διασφαλίζουν την οικονομική βιωσιμότητα της επιχείρησης που βρίσκεται σε δεινή θέση.

Ήδη από τις επόμενες ημέρες του αναμενόμενου ναυαγίου της λιγνιτικής αποεπένδυσης θα ξεκινήσει ένας πρώτος γύρος επαφών, καθώς έχει προγραμματιστεί για αυτήν την εβδομάδα η κάθοδος μικρής ομάδας τεχνικών κλιμακίων των θεσμών στην Αθήνα, που θα έχουν σύντομες επαφές με τις υπηρεσίες όλων των φορέων που έχουν ανοιχτά μέτωπα και σχετίζονται με ουρές των ανοιχτών θεμάτων που έχει αφήσει πίσω της η προηγούμενη κυβέρνηση. Παράλληλα στην Αθήνα θα βρεθούν και οι επικεφαλής των θεσμών (πλην ΕΚΤ) του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ και της Κομισιόν Ντέκλαν Κοστέλο. 

από το energypress.gr

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,827ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,358ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια