Καλό βόλι σε όλους σας την Κυριακή και από Δευτέρα τα κεφάλια μέσα όλοι!! Τέρμα το διάλειμμα !!

0
203

Βρισκόμαστε 4 ημέρες από την κρίσιμη 2η Κυριακή των δημοτικών εκλογών στην Μεγαλόπολη.

Θέλω σήμερα να μοιραστώ μαζί σας μερικά πράγματα που με πολλούς από εσάς συζητάμε έξω όταν βρισκόμαστε και θεωρώ ότι θα πρέπει να τα μοιραστώ με όλους τους αναγνώστες του Καφενείου.

Να ξεκινήσω με τα αποτελέσματα.

Για τον Παναγιώτη Μπούρα θα πω ότι το ποσοστό που έφτασε , οι αντίπαλοί του δεν το περίμεναν  αλλά επίσης και πολλοί υποστηρικτές του περίμεναν μεγαλύτερο νούμερο. Σημαντικό ρόλο στο αποτέλεσμα του έπαιξε η μεγάλη άνοδος του Χρήστου Δημόπουλου. Επίσης το γεγονός ότι προστέθηκαν στον συνδυασμό του αρκετοί υποψήφιοι που παραδοσιακά ανήκουν στο δεξιό χώρο. Εδώ να  σας θυμίσω τις προβλέψεις που είχα κάνει για συγκεκριμένη ομάδα δεξιών στελεχών , η οποία θα έμπαινε στο ψηφοδέλτιο Μπούρα.

Ο Διονύσης Παπαδόπουλος δεν συγκέντρωσε τελικά τα νούμερα που όλοι περίμεναν, αφού η πολύ καλή πορεία του Γιάννη Γεωργακόπουλου αλλά και η αντοχή του Παναγιώτη Μπούρα, δεν του επέτρεψαν να τερματίσει πρώτος την Κυριακή . Βέβαια η διαφορά με τον πρώτο είναι πολύ μικρή.

Ο Γιάννης Γεωργακόπουλος είναι η ευχάριστη έκπληξη των εκλογών. Πολλοί τον είχαν τελειωμένο – ακόμα και ότι δεν θα φτιάξει ψηφοδέλτιο έλεγαν κάποιοι- αλλά τελικά αυτός έφτιαξε ένα  ψηφοδέλτιο ατάκτων όπως ο ίδιος το ονομάζει και κατάφερε να περάσει το 20%. Αν υπήρχε καλύτερη οργάνωση και αν δεν γίνονταν κάποια λάθη τακτικής , ίσως να βλέπαμε και μεγαλύτερο ποσοστό. Αν υπολογίσει κανείς ότι στην Μεγαλόπολη έπαιξε στα ίσια τους 2 πρώτους , τότε καταλαβαίνουμε όλοι ότι αν είχε πιο πολύ χρόνο ασχοληθεί και είχε γίνει καλύτερη δουλειά στα χωριά, μπορεί να τερμάτιζε και δεύτερος.

10321167_10203696247466488_6455860293619769983_o

Τώρα έχουμε μπροστά μας την επαναληπτική εκλογή όπου θα γίνει η μονομαχία στο El Paso.

Σε αυτή την μονομαχία όμως δεν θα υπάρχει μόνο ένας νικητής και ένας χαμένος. Αναλόγως των αποτελεσμάτων πολλοί θα πανηγυρίζουν και πολλοί θα στεναχωρηθούν. Οι περισσότεροι πολίτες βέβαια δεν θα έχουν καμία αντίδραση αφού για αυτούς σημασία έχουν τα καθημερινά προβλήματα.

Ένα από τα σημαντικά που έχουμε ζήσει αυτή την περίοδο είναι η απουσία πραγματικού διαλόγου για τα προβλήματα του κόσμου. Για τα μικρά και τα μεγάλα.

Δυστυχώς σε όλη την προεκλογική περίοδο αναλωθήκαμε με τους εργολάβους του Μπούρα και αν θα εξαντλήσει την πενταετία, η αναλωθήκαμε με την ΤΡΟΙΚΑ του Παπαδόπουλου , πόσο αργά μιλάει και πολλά άλλα ανούσια.

Δείξαμε το επίπεδο μας με τους ανώνυμους πολέμους και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς που ρίχνουμε εκατέρωθεν. Δείξαμε το επίπεδο μας με το πως αντιλαμβανόμαστε ότι πρέπει να ζητάμε την ψήφο των συμπολιτών μας.

 

Κανείς δεν ψάχνει να βρει τι έχει σχεδιάσει ο καθένας , τι υπόσχεται και πως νομίζει ότι θα κάνει την Μεγαλόπολη καλύτερη. Κανείς δεν νοιάζεται ποιος πραγματικά θέλει να ενώσει την κοινωνία μας , ποιος θα είναι πιο άξιος από όλους να μας διοικεί.

Το μόνο που μας νοιάζει στην Μεγαλόπολη είναι η παραπολιτική. Και δεν λέω όλα τα παραπάνω είναι πολύ σημαντικά θέματα και παίζουν ρόλο αλλά υπάρχουν ρε παιδιά και άλλα που πρέπει να βάλουμε στον δημόσιο διάλογο.

Χρόνος πλέον δεν υπάρχει, σε λίγες μέρες θα πάμε στις κάλπες. Και ακόμα και τώρα συνεχίζουμε να είμαστε εκτός θέματος. Και πάλι εργολάβοι, Τρόικα και το γλέντι συνεχίζεται. Προσθέσαμε βέβαια και τι θα κάνει ο Γεωργακόπουλος. Και ειλικρινά υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται με ποιον πίνει καφέ , με ποιον τρώει και με ποιον μιλάει και τρέχουν να βγάλουν τις φήμες ποιον θα στηρίξει.

Για ακόμη μια φορά χάσαμε μια πολύτιμη ευκαιρία να συζητήσουμε για όσα μας απασχολούν πραγματικά και μας επηρεάζουν την ζωή μας. Για όσα θα μας βοηθούσαν να αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες των καιρών.

Για ακόμη μια φορά κάναμε τις επιλογές μας και μετά πάλι θα βγαίνουμε και θα μας φταίει ο κακός μας ο καιρός. Μετά θα ψάχνουμε για ενότητα και συνεργασίες ενώ εμείς οι ίδιοι τα δυναμιτίσαμε όλα.

Μετά αναρωτιόμαστε που είναι οι νέοι και γιατί δεν συμμετέχουν την στιγμή που εμείς παίζουμε βρώμικα παιχνίδια και τους διώχνουμε.

Λυπάμαι ειλικρινά να  βλέπω ανθρώπους που τους νόμιζα σοβαρούς να λένε άλλα την μια μέρα  και άλλα την άλλη. Να βρίζουν κάποιον 4 χρόνια , να πηγαίνουν να τον ψηφίζουν και μετά να τον βρίζουν πάλι !! Να βλέπω ανθρώπους να σκέφτονται μόνο την πάρτη τους και πως θα καταφέρουν να κερδίσουν κάτι οι λίγοι ακόμα και ας χάσουν οι πολλοί.

Είναι κατάντια να το παίζουν κάποιοι οι εκφραστές της Δημοκρατίας και ταυτόχρονα να υποστηρίζουν φασιστικές πρακτικές.

Πριν κλείσω θα σας διηγηθώ μόνο δυο  χαρακτηριστικά παραδείγματα που μου προκάλεσαν πολλά γέλια και δείχνει πως σκέφτονται πολλοί στην πόλη μας.

Όλες αυτές τις μέρες που έτρεχα με τις συνεντεύξεις και τις ζωντανές μεταδόσεις του Καφενείου, έμπαινα και έβγαινα σε όλα τα εκλογικά κέντρα και μίλαγα με όλους , αφού όλοι σχεδόν είναι γνωστοί μου. Κάθε φορά δεχόμουν τηλεφωνήματα που με ρωτούσαν γιατί υποστηρίζω τον υποψήφιο δήμαρχο του εκάστοτε κέντρου.!!

Αν βάζαμε στις κάλπες όλα όσα έταξαν οι πολίτες στους υποψήφιους, θα έπρεπε να βρούμε 100.000 ψηφοδέλτια! . Η απάντηση των πολιτών στις αφόρητες πιέσεις  ήταν να λένε ναι σε όλους!!

 

Καλό βόλι σε όλους σας την Κυριακή και από Δευτέρα τα κεφάλια μέσα όλοι!!!!! Τέρμα το διάλειμμα !!!

Το χρωστάω σε ένα καλό μου φίλο που γιορτάζει σήμερα. Και θα κλείσω με 2 φράσεις που μου λέει συχνά.

Τα μεγαλύτερα ψέμματα λέγονται πριν τις εκλογές  και μετά το κυνήγι !!

Η Μεγαλόπολη στην ουσία παράγει 3 πράγματα…. Κάρβουνο , Ρουφιανιά και Ομίχλη !!

όποιος κατάλαβε – κατάλαβε !!

 

 

 

 

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here