Kafeneio.gr- Banner 728x180
ΑρχικήΑΡΘΡΑΚίνδυνος να χαθούν έργα στη Μεγαλόπολη επειδή δεν έχει γίνει δημοπράτηση

Κίνδυνος να χαθούν έργα στη Μεγαλόπολη επειδή δεν έχει γίνει δημοπράτηση

Σύμφωνα με έγγραφο που έχει αποσταλεί στους δήμους στις 8 Ιανουαρίου 2024 από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και Εφαρμογής του υπουργείου Εσωτερικών:

Τον κίνδυνο να απενταχθούν από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» αντιμετωπίζουν οι δήμοι για έργα που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα έως 30 Ιουνίου 2022 και δεν έχουν ακόμη δημοπρατηθεί, εάν δήμοι δεν προβούν σε δημοπράτησή τους τις 9 Φεβρουαρίου.

Στον Δήμο Μεγαλόπολης τουλάχιστον ένα έργο κινδυνεύει να βγει εκτός προγράμματος και αν χαθούν τα χρήματα!

Στις 22 Οκτωβρίου 2021 αποφασίστηκε η ένταξη στο πρόγραμμα Τρίτσης του έργου με τίτλο «Ψηφιακά ιστορικά εκθέματα, εφαρμογές multimedia, εκγυκλοπαίδεια/ιστολόγιομε θέμα την ιστορία των επαναστατκών χρόνων που θα φιλοξενηθούν στον σύγχρονο πολυχώρο/μουσείο για την ιστορία, τον πολιτισμό, την τέχνη και την τεχνολογία» στον Άξονα «Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός», του Προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ». Το ποσό της ένταξης είναι 128.000 ευρώ !

Από τον Οκτώβριο του 2021 μέχρι σήμερα δεν κατέστη δυνατόν να προχωρήσει η τελική διαδικασία που είναι η δημοπράτηση του έργου και τώρα αν δεν προλάβει να γίνει μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου 2024 τα χρήματα και το έργο θα χαθούν !! Δηλαδή έχει γίνει μια μεγάλη προσπάθεια να γίνουν μελέτες, δύσκολες διαδικασίες, να βρεθεί η χρηματοδότηση αλλά να μην ολοκληρωθεί το τελικό στάδιο του διαγωνισμού μετά από 2 χρόνια!!

Δείτε λεπτομέρειες του έργου:

Δείτε ολόκληρη την απόφαση ένταξης ΕΔΩ

Δεν γνωρίζουμε πόσα έργα υπάρχουν που έχουν ενταχθεί σε προγράμματα και δεν προχώρησε η δημοπράτηση τους, είναι σίγουρο όμως ότι το Υπουργείο θα προχωρήσει και σε άλλες αποφάσεις απένταξης έργων. Η νέα Δημοτική Αρχή Μεγαλόπολης πρέπει να βρει πόσα παρόμοια έργα υπάρχουν και να τρέξει με πιο γρήγορους ρυθμούς τις διαδικασίες.

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,836ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,361ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια