Κέρδισαν την δημοπρασία τα 11 από τα 50MW του φωτοβολταϊκού της Μεγαλόπολης – Εντός των ημερών η δημοπράτηση του έργου

0
462

H ΔΕΗ Ανανεώσιμες κέρδισε σήμερα στην δημοπρασία της ΡΑΕ τιμή για έργο των 11 MW της Μεγαλόπολης . Συγκεκριμένα, κατάφερε να εξασφαλίσει τιμή 49,11.

Το εν λόγω έργο είναι μέρος του μεγάλου έργου της Μεγαλόπολης, συνολικής ισχύος 50MW, το οποίο αναμένεται να δημοπρατηθεί εντός των επομένων ημερών στο σύνολό του. Υπενθυμίζουμε ότι το έργο της Μεγαλόπολης στην ουσία χωρίζεται σε 2 τμήματα, το ΗΛΙΟΣ 1 με ισχύ 11MW και το ΗΛΙΟΣ 2 με ισχύ 39MW. Μετά την σημερινή εξέλιξη αναμένεται εντός των επόμενων ημερών να να δημοπρατηθεί το έργο στο σύνολο του.

Είναι σαφές ότι η στρατηγική επιλογή της εταιρείας προς το target model με την ενσωμάτωση δυο μηχανισμών αποζημίωσης -CFD και Billateral PPA- σε ένα έργο είναι ιδιαίτερα σημαντικό και κομβικό για το μέλλον της αγοράς, αποτελεί ορόσημο.

Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες στην ουσία επιλέγει να προχωρήσει σε μια μεγάλη πρόκληση, ανοίγοντας το δρόμο προς το target model, ενώ ταυτόχρονα ενσωματώνει τους δυο μηχανισμούς αποζημίωσης σε ένα έργο.

Στα επίπεδα των 54 ευρώ/MWh τα αιολικά και στα 46 ευρώ/MWh τα φωτοβολταϊκά

Αναφορικά με το σημερινό διαγωνισμό για την εγκατάσταση των αιολικών, η χαμηλότερη προσφορά κυμάνθηκε στα επίπεδα των 53,86 ευρώ/MWh. Σύμφωνα με πληροφορίες έμεινε αδιάθετη δυναμικότητα της τάξης των 10 MW.

Επίσης, στη σημερινή πρωινή δημοπρασία για νέα φωτοβολταϊκά, οι τιμές έπεσαν σημαντικά, με τις χαμηλότερες προσφορές να είναι στα επίπεδα των 45 – 46 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

από το worldenergynews.gr

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here