ΑΡΘΡΑΚάλεσμα σε συγκέντρωση στην Τρίπολη τη Δευτέρα 6 Μαρτίου για το έγκλημα...

Κάλεσμα σε συγκέντρωση στην Τρίπολη τη Δευτέρα 6 Μαρτίου για το έγκλημα στα Τέμπη

Σε συγκέντρωση καλούν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι και Μαθητές της Τρίπολης την Δευτέρα 6 Μαρτίου και ώρα 13:30 στην Πλατεία Πετρινού για το έγκλημα στα Τέμπη.
“Το έγκλημα αυτό να μην συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών να γίνουμε η φωνή”.
Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:
«Στείλε μου όταν φτάσεις…»
Ποιος φοιτητής, ποια φοιτήτρια, ποιος μαθητής, ποια μαθήτρια δεν έχει ακούσει αυτά τα λόγια..; Βράζουμε από θλίψη και οργή! Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουμε τα συναισθήματα μας για αυτό το έγκλημα που έγινε στα Τέμπη! Ο καθένας μας θα μπορούσε να είναι μέσα σε αυτό το τρένο! Συμφοιτητές μας νεκροί!
Εκφράζουμε τα πιο ειλικρινά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Ευχόμαστε να γίνουν γρήγορα καλά οι τραυματίες.
Δεν μπορούμε, όμως, ακόμη να «χωνέψουμε» ότι ήταν ένα έγκλημα προδιαγεγραμμένο! Γιατί δεν άκουσαν τους ίδιους τους εργαζόμενους στον χώρο που εδώ και καιρό προειδοποιούσαν ότι κάτι πρέπει να γίνει για να μην υπάρξει ατύχημα;
Γιατί πρέπει να μπαίνει το κέρδος της κάθε εταιρείας πάνω από την ανθρώπινη ζωή; Πώς γίνεται το 2023 το φαγητό μας να «έρχεται» στο σπίτι με ένα κουμπί, να παρακολουθείς τη διαδρομή του και εμείς να σχολιάζουμε για το αν υπάρχουν προηγμένα συστήματα τεχνολογίας στα οδικά μας δίκτυα;
Πολλά ερωτηματικά, μία η απάντηση!
Οι εργαζόμενοι το είπαν και το λένε. Για τα κέρδη της εταιρείας θυσιάστηκαν ζωές νέων ανθρώπων, συμφοιτητών μας!
Αυτοί μετράνε κέρδη και ζημιές, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές!
Μας εξοργίζουν η ψευτιά και τα κροκοδείλια δάκρυα! Έχουν ευθύνη όλες οι κυβερνήσεις όλα αυτά τα χρόνια που προχώρησαν στην απελευθέρωση και την ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρομικών δικτύων!
Έχουν ευθύνη που κάθε χρόνο παίρνουν από τον φορολογούμενο λαό 50 εκατομμύρια ευρώ για να τα δίνουν σε αυτήν την εταιρεία και την ίδια στιγμή να συζητάμε ότι οι υποδομές είναι 50 χρόνια πίσω!
Αυτές τις μέρες δεν μπορούμε να σωπάσουμε… Η σιωπή είναι συνενοχή!
Να μην συγκαλυφθεί τίποτα!
Να δοθεί όλη η αναγκαία βοήθεια στους τραυματίες και τις οικογένειές τους. Όλοι οι φοιτητές και οι μαθητές δίνουμε ραντεβού την Δευτέρα 06/03 στη 13:30 στη Πλ. Πετρινού να συμμετέχουμε σε δράση για να γίνει η θλίψη και η οργή μας αγώνας!

Φοιτητικοί Συλλογοι -Μαθητές Τρίπολης


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΕΧΝΟΕΡΓΑΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Το Συνδικάτο Τεχνοεργατών Οικοδόμων Αρκαδίας εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων του πολύνεκρου δυστυχήματος της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη. Στους δεκάδες τραυματίες εύχεται γρήγορη ανάρρωση και δύναμη για να ξεπεραστεί το σοκ που βίωσαν σε μια τόσο δύσκολη και βίαιη κατάσταση, που έθεσε σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή τους.
Το πολύνεκρο δυστύχημα ήταν ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα που έχει συγκεκριμένες αιτίες που πρέπει να φωτιστούν. Το ανθρώπινο λάθος είναι η κορυφή του παγόβουνου, που κρύβει τις εγκληματικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων που άφησαν το σιδηρόδρομο με τεράστιες ελλείψεις και κενά στο ζήτημα της ασφάλειας των δρομολογίων και των ανθρώπινων ζωών που καθιστούν κάθε ανθρώπινο λάθος ασυγχώρητο. Το έγκλημα φέρνει τη σφραγίδα της εγκληματικής πολιτικής των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ.
Οι εργαζόμενοι στα τρένα προειδοποιούσαν για το κακό που έρχεται. Οι κυβερνήσεις, η ΕΡΓΟΣΕ, η «Hellenic Train», δεν άκουγαν τίποτα. Τα δικαστήρια έβγαζαν διαρκώς όλες τις απεργίες των εργαζομένων παράνομες και καταχρηστικές.
Οι πραγματικοί ένοχοι είναι οι κυβερνήσεις και οι πολιτικές στήριξης των επιχειρηματικών συμφερόντων. Όλα θυσιάζονται στο βωμό των κερδών. Οι επιβάτες, οι μηχανοδηγοί, οι εργαζόμενοι, αντιμετωπίζονται σαν αναλώσιμο υλικό αρκεί να εξασφαλίζονται τα κέρδη.
Η συντήρηση των υποδομών, το τεχνολογικό δίκτυο ασφάλειας των δρομολογίων, η στελέχωση με ανθρώπινο δυναμικό που απαιτούνται, κόβονται και ράβονται με κριτήριο τα κέρδη.
Τούτη την ώρα, ο πόνος και η οργή ξεχειλίζουν. Τα κροκοδείλια δάκρυα των κυβερνώντων, όπως και των προηγούμενων σε αντίστοιχες περιπτώσεις, περισσεύουν.
Η ελπίδα βρίσκεται σε όλους αυτούς τους ανώνυμους ανθρώπους που βρέθηκαν στο επίκεντρο της τραγωδίας. Σε αυτούς που γλίτωσαν από «του χάρου τα δόντια», αλλά δεν τα παράτησαν και με κίνδυνο τη ζωή τους βοήθησαν να σωθούν ζωές, σε αυτούς που στάθηκαν κατά εκατοντάδες στις ουρές για αιμοδοσία, στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που έδωσε μάχη για να σωθούν ανθρώπινες ζωές, αποδεικνύοντας ότι το σύνθημα, που έχει βγει από την ίδια τη ζωή, «Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό» έχει μέσα του εκείνο το περιεχόμενο που έχει ανάγκη ο εργατόκοσμος, η νεολαία, όλοι εμείς που βιώνουμε καθημερινά μια βάρβαρη πραγματικότητα σε όλα τα επίπεδα.
Απαιτούμε και θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις να εκλείψουν οι αιτίες που μας οδηγούν σε τέτοια τραγικά αποτελέσματα.
Είναι καιρός να πάρουμε εμείς, οι απλοί άνθρωποι, την κατάσταση στα χέρια μας και με τον αγώνα μας να προστατεύσουμε τη ζωή μας, να εξασφαλίσουμε το μέλλον που έχουν ανάγκη οι οικογένειές μας.
Καλούμε τους συναδέρφους μας και όλους τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν στην κινητοποίηση – διαμαρτυρία την Τετάρτη 08/03/2023 στις 6:00 μμ στην Πλατεία Πετρινού στην Τρίπολη.

Για τη Διοίκηση
Ο Πρόεδρος Φανός Γιάννης
Ο Γραμματέας Χείλαρης Νίκος


Καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση – διαμαρτυρία, την Τετάρτη 8 Μάρτη, στις 6μμ, στην πλ. Πετρινού, για να μην περάσει το έγκλημα των Τεμπών στη λήθη.
Οι εικόνες που παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες με κομμένη την ανάσα, προκαλούν θλίψη και οργή. Οι εργαζόμενοι, οι νέες και οι νέοι δεν πρέπει να πνίξουν την οργή που νιώθουν σε αυτό το προδιαγεγραμμένο έγκλημα που έχει φέρει θρήνο σε δεκάδες οικογένειες, δάκρυα σε όλο τον εργαζόμενο λαό.
Η μεθοδευμένη προσπάθεια να σβήσουν οι πραγματικές ευθύνες πίσω από το «ανθρώπινο λάθος» είναι εξοργιστική, προκαλεί τη λογική και το συναίσθημα. Οι προειδοποιήσεις των συνδικάτων στο σιδηρόδρομο, η ανακοίνωση των συνδικαλιστών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ που έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου 20 μέρες πριν το έγκλημα, τα εξώδικα, οι παραιτήσεις, όλα αυτά που έδειχναν ότι βαδίζουμε με μαθηματική ακρίβεια σε «τραγωδία», γίνεται συντονισμένη προσπάθεια να περάσουν σε πίσω πλάνο.
Οι δηλώσεις των συγγενών των νεκρών, των παιδιών που τραυματίστηκαν, παιδιών που βοήθησαν στον απεγκλωβισμό συνανθρώπων τους, ξεσκεπάζουν όλη αυτή την προσπάθεια που γίνεται για να σβήσουν οι πολιτικές ευθύνες.
Το έγκλημα στα Τέμπη είναι αποτέλεσμα των εγκληματικών πολιτικών που αντιμετωπίζουν την ασφάλεια και την ανθρώπινη ζωή ως κόστος. Είναι πολιτική επιλογή που ακολούθησαν στο σιδηροδρομικό έργο διαχρονικά και σε συνέχεια οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, η καθεμία στη δική της κυβερνητική “βάρδια”.
Κυβερνήσεις, Ηellenic Τrain, ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι οι βασικοί εγκληματικοί κλειδούχοι!
Είναι ώρα φωνής!
Να γίνουμε η φωνή των νεκρών!
Μέγιστο χρέος σήμερα στις οικογένειες των νεκρών και των τραυματιών, των νέων παιδιών και των εργαζομένων στα τρένα που έχασαν τη ζωή τους, είναι να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα! Τώρα είναι η ώρα να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες και να τιμωρηθούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι!

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ
ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Α.Ε. Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,763ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,329ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ